banner564

Bu kadar çelişki oluyor demek ki!

   Kuzey Kıbrıs’taki kurumların sokak lambasını değiştirecek veya kırılan direklerin yerine yenisini dikecek parası yok…
   Fakat yollarda son model Resmi Hizmet Araçları boy gösteriyor…
   Sadece bakanların değil, bakmayanın kullandığı lüks araçlar var KKTC’de…
   Yollarda boy gösteren bu araçlar hangi amaçlar için kullanılıyor?..
   Yıllardır sorduğumuz sorulara tatmin edici yanıtlar alamıyoruz…
   Ülke genelinde 4 binden fazla Resmi Hizmet Aracı’nın olduğu söyleniyor…
   Elimizde resmi bir belge yok…
   Ama burada önemli olan bu aracı kimlerin, ne amaçla kullandığıdır...
   Yetkililer buna açıklık getirmelidir…
   Bu kadar çok araç hangi maksat için kullanıyor?..
   Bunlar için ayda ne kadar harcama yapıyorsunuz?....
   Resmi Hizmet Araçlarının devlete yıllık maliyeti nedir?..
   Bunun hesabını da bir türlü veremiyorlar…
   Yıllık akaryakıt, ruhsat, sigorta gideri ne kadardır?..
   Bakım, onarım, yedek parça giderleri ne kadardır?..
   Ülkede şeffaf bir yönetim anlayışı olsaydı şimdiye kadar çoktan açıklama gelirdi…
   Ancak hiç kimse bunun üzerine gitmedi…
   Araçlarla ilgili ciddi bir kayıt olmaması da bu ülkede doğaldır…
   Barajlardaki suyun miktarını bilmiyorsak, araçların sayısını bilmemek de normaldir!..

 Bu sistem sürdürülebilir değil

   Bir yandan 4 binin üzerinde Resmi Hizmet Aracına kaynak yaratacaksınız, diğer yandan çam kese böceğine karşı ilaçlama yapacak parayı bulamayacaksınız…
   Sağlıkla ilgili cihazları yenilemeye para bulamayacaksınız…
   Arızalı röntgen cihazının yerine yenisini ancak 6 yıl sonra alabileceksiniz…
   Sürekli ilaç sıkıntısı yaşayacaksınız…
   Daha da ciddi sorunlarımız vardır…
   Mesela; arıtma tesislerinin kapasitesini artıramadığınız için tonlarca insan dışkısını denizlere boşaltacaksınız…
   Olacak şey değil ama bu ülkede oluyor işte…
   Arıtmaya, kanalizasyona para yok…
   Makam araçlarına akaryakıt, bakım ve onarım için para var…
   Bırakın arıtmayı ve kanalizasyonu hemen her ayın sonunda maaşlar için Ankara’dan para isteyecek, ayrıca bankalardan kredi alacaksınız…
   Ankara size “gelirlerinizi artırın ve kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya bakınız” dediği zaman iradenize müdahale etmiş sayılacak…
   Öyle mi?..
   Öyleyse bu şekilde yaşamaya devam edin bakalım…
   İyi pazarlar… 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nury
Hasan Nury - 3 ay Önce

Kin demiş ki KKTC’nin Lamba değiştirecek parası yoktur diye ? Becerikli Yüce meclisimiz ve liderlerimiz’in izinde KKTC bir SİNGAPUR veya LAS VEYGAS olmayacak mı yani ? KKTC’yi ihya Edeceğiz diyen Liderlerimiz Bizlere yalan mı Söylüyor ? Kırk yılda çökerttiğimiz KKTC’ye değil de bu halimizle kırk yil sonra ne olacağımıza bakalım ! Doğası Havası ve Yem Yaşıl Tertemiz Çevresi ile KKTC’yi Avrupa’nın TURİZM CANNETİ yapacağız, Güney Kıbrıs’a giden Milyonlarca İngiliz TURİSTİ KKTC’ye çekeceğiz , İngilteredeki Yüzbinlerce K. Türkler yatırım için KKTC’ye akın edecek , İhracatımız İthalatımızı İkiye Katlaycak , Avrupa’ya Hellim İhracatımız 300 milyon Dolar olacak ! Türkiye’den Para Almayıp Türkiye’ye Para vereceğiz , KKTC’nin ‘ ORKİDE ‘ EKO ‘ SAĞLIK ve DOĞA Turizmi Dünyanın Dilinde olacak ! Kirletmedigimiz Tertemiz Kumsal ve Denizlerimiz’e TURİST dolacak , Üretim ve Ekonomi Tavan Yapacak ‘ Mavi Girne Havayolumuz olacak , milli gelirimiz Tavan yapacak , 14. ve 15. Maaşlarımız gelecek !
FOR ever TRNC

Öz
Öz - 3 ay Önce

1974 sonrası Kuzeye yerleşen K/Türklerde üretim var mıydı? Narenciye vardı mesela. Patates vardı. İrfan Nadir’in kurduğu tekstil vardı. Buzdolabı montajı vardı. Bixi kola vardı. İçki üretimi vardı. Harnıp vardı. Üzüm vardı. Hellim vardı. Bunlar yurt dışına satılıyordu. Sonra anayasaya göre süresi dolan cumhurbaşkanlığının devam etmesi için KKTC ilan edildi. İhracat durdu. Zaten KKTC yi ilan edenlerin,ihracat diye bir iddiaları da yoktu. ‘ Biz sınırı koruyoruz. Bu yüzden bizim harcamalarımızı karşılayacaksınız. Yok eğer bundan vazgeçmişseniz, bize Türkiye’nin güzel bir yöresinde apartmanlar yapın ve bizi oraya yerleştirin. ‘ diyorlardı. Sonra K/Türklerin sesini dünyaya duyuran Annan Planı referandumuna açıkça cephe alıp, ‘Hayır’ kampanyası için uğraştılar. ‘Evet’ oyunun yüzde altmışbeş oranında çıkması ile, K/ Türkler AB içinde yetersiz de olsa bazı olanaklara kavuştu. Ama hala umut vardı. Crans Montana sonrası her şey değişti. Artık K/Türklerin iradesi diye bir şey kalmadı. Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlar yönünü yurttaşından çok, kendilerini oraya yerleştirenlere çevirdi. Yurt ve yurttaşın sorunları hep geride kaldı. Yurttaş için de, maaşını aldıkça, ülke sorunları önemsiz kaldı. Bir öfke, bir umutsuzluk, gelecek kaygısı var, devlette israf da var ama umursayan yok. Düzen böyle. Al maaşını da, husol.

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 ay Önce

Neden KKTC’nin 2024 yılı 2023’tem çok daha iyi olmasın ki ? Bu yıl Yapılacak Kurultaylarımız ile Seçimlerimiz öncesi dağıtılacak Kırsal kesimler ile Muazzam İstihdamlar boşuna mı verilecek yani ? Hangi Avrupa Ülkesi yüzde Elli maaş artışı verebilmiştir bilen var mı ? Çalışmadan 13. Maaş alabilen Dünyada kaç Ülke vardır ki ! Türkiye’den her yıl gelen Milyarları Paylaşıp dağıtmak varken neden Güzelim Ülkemizin Talan edilip Kirletilip Betonlaşmasana Üzülelim ki ? Yatırımsızlık ve Bakımsızlıktan Dökülen Ülkemiz yollarında İlaçsız ve Doktorsuz Hastahanelerinde Kaybettiğimiz Canlar neyin sonucudur acaba ! Becerikli yüce meclisimiz var olsun Sorunlar yumağı KKTC’nin tüm sorunlarını çözebilecek karaktere Sahip değilmidir yani ? Saray önünde attığımız Nutuklar boşuna Değildir , Dünya Yanlış KKTC doğru ! Tüm Dünyanın Yanlıştan dönüp Yanlış olamayan KKTCnin yanında yer alacağı günleri merakla bekleyeceğiz ! FOR ever TRNC

Hüseyin Becer
Hüseyin Becer - 3 ay Önce

Batı kent onlar sitesinde kalıyorum. Sokak ışıkları on günden beri yanmıyor. 188 nolu merkeze bildirildi. Yine de tamiri yapılmadı.

banner608

banner473