banner564

Bu ortamdan çıkmamız lazım

Cumhurbaşkanı Akıncı’ya ağır hakaretler içeren videoyu çeken ve paylaşan Yılmaz Ecevit Kılıç, İstanbul’da polis tarafından gözaltına alındı ve ilgili video da sosyal medyadan kaldırıldı.
Pazar günü yeni toplum liderini seçeceğiz. Maalesef pek de istemediğimiz bir kutuplaşmaya şahit olduk. Bu süreçte özellikle “et ve tırnak” benzetmesi yapılan Anavatan ve oradaki yetkililer de zaman zaman kampanyaların içine çekilmek istendi “olumlu” ya da “olumsuz” olarak.
Ama gördük ki mesele sadece Erdoğan ve Ankara meselesi değilmiş. Akıncı’ya tehditler savuran ve polis tarafından geçtiğimiz gün göz altına alınan Yılmaz Ecevit Kılıç’ın sosyal medyadaki profil resminde ve bilgilerinde CHP’li olduğu yazıyor. 
Yani konu Erdoğan ve AKP karşıtlığı değil. CHP’li olduğunu iddia eden bir adam bile böyle videolar çekip sosyal medyaya atabiliyor. Acilen normalleşmeye, sakinleşmeye, iki kardeş devlet olduğumuzu yeniden hatırlamaya ihtiyacımız var. 
Pazar günü sandığa giderken bunu sağlayabilecek adaya yönelmemiz gerekiyor ve bu kriz daha fazla büyümeden sonlandırmamız gerekiyor. Bu tartışmaların bir an önce bitmesi ve ülkenin gerçek gündemi olan sorunlara odaklanmamız lazım.

Matematik ve irade
Partilerin destek açıklamalarından sonra herkes ülkede hesap uzmanı kesildi. Falanca adayın şu kadar oyu vardı şimdi o aday bu adaya destek veriyor dolasıyla da bu aday kesin 2. turu alır çünkü rakamlar bunu gösteriyor.
Sevgili okurlar, bu köşeyi düzenli takip edenler bilir, biz hep verilere dayalı konuşmayı ve bu yüzden de bir konuyu ortaya atarken elimizde rakamlar olması gerektiğini savunduk.
Ancak bu bir irade meselesi. Partiler kendi seçmenlerini bu şekilde yönlendirmemeli. Zira seçmen yönlendirilecek bir koyun değil ki. Herkes sandığa gider ve gönlündeki aslana oyunu verir. 
Sırf partisi istedi diye bir seçmenin gönlünde ve aklında olmayan bir insana oy vermesini beklemek de bence fazla abartılı bir durumdur. O yüzden rakamları toplayarak o aday bu kadar alır bu aday bu kadar alır tahmini yapanların nasıl yanıldığını Pazar akşamı hep birlikte göreceğiz. 
Seçmenin iradesine yönelik bu tür hareketler çoğu zaman tutmadığı gibi pek çok zamanlarda da ters teptiğine de şahitlik yaptık geçmişte. Bu seçimlerde de benzer bir durum yaşanırsa hiç şaşmayın.
Diyeceğim o ki Pazar günü için isterse tüm partiler tek bir aday üzerinde anlaşsalar bile seçmenin sandıkta nasıl bir irade koyacağına bence etki edemeyecekler. 

Çok tartışılan fotoğraf
Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ile İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın geçtiğimiz günlerde bir mekanda çekilen fotoğrafları siyasetteki dedikodu mekanizmasının fitilini ateşlemeye yetti de arttı bile.
Dün bu konuda bazı önemli isimler ile telefonda görüştük. Hatta Harmancı’ya en yakın bazı isimleri de arayıp neler olduğunu anlamaya çalıştık.
Öyle iddialarla karşılaştık ki sormayın.
Kimisi yeni bir partiden, kimisi Pazar günkü seçim stratejilerinden bahsetti.
Neyse olanı biteni yakında öğreneceğiz.

MESAJLAR
Mehmet HARMANCI: Anlaşılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası ortalık epey kaynayacak gibi. Dün bu konuda epey bilgiler öğrendik. Hatta bazı ailelerin önemli isimlerine de teklifler gitmiş. Neyse seçimden sonra yazarız. 

Ayşegül BAYBARS: Bir partiden ayrılmadan yeni bir parti için kolları sıvamanıza zerre şaşırmadık desek yalan söylememiş oluruz. Neyse anlaşılan gemi batmadan gemiyi terk etmenin derdine düştünüz. 

Cemal ÖZYİĞİT: Hocam bugünlerde radarlarınızı açık tutun. Zira perde gerisinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Seçimlerden sonra birileri partinin tabanını altınızdan almaya kalkacak gibi duruyor. 

Salahi ŞAHİNER: Bölgede tek başınıza Erhürman’a sahip çıktınız. Dünden itibaren de oy verenlere teşekkür ziyaretlerine başlamışsınız. Pek çok siyasetçi oy istemeye gider ama sonra bir teşekkür etmez seçmenine. 

Jale Refik ROGERS: Dün öğlen saatlerinde Alsancak Milli Parkında yürüyüş yaparken görülmüşsünüz. İnsanın bazen önemli kararlar vermeden önce yalnız kalıp düşünmesi için gerçekten Milli Park en uygun yerlerden biri. 

Serdar DEKTAŞ: DP ile yolarınızı ayırmanıza çok ama çok üzüldük. En azından bu işin sonu böyle olmamalıydı. Ama siyaset işte, daha kim bilir neler neler göreceğiz.

Fikri ATAOĞLU: Serdar Bey’in açıklamalarından sonra şimdi tüm gözler sizin üzerinize çevrildi. Bakalım bu açıklamalara siz ne cevap vereceksiniz? Gerçekten tatsız bir durum oldu. 

İbrahim ÇAKIRDAĞ: Pazar günü yapılacak olan ikinci tur seçimleri için sandığa gitme kararı almışsınız. Valla Hocam siz bile bu yaşta sandığa gidiyorsanız gençlerin koşarak gitmesi lazım. 

Hüseyin OSKAR: Dün Dipkarpaz bölgesine adeta çıkartma yapmışsınız. Bölgede sizi karşılarında görenler hayli şaşırmışlar. Bu arada bu ziyareti neye borçluyuz? 

Oğuzhan HASİPOĞLU: Kapalı Maraş’ın bir kısmının açılmasından sonra pek çok Rum mal sahibinin yanı sıra bazı yabancı otel sahipleri de Mal Tazmin Komisyonuna başvurmaya başlamışlar. 

Orhan TOLUN: İlk listede hibe ve destekten yararlanamayan KITSAB üyesi acentelerin ikinci listesine de hibe ve destek yardımı yapılmasına karar verilmiş ve gerekli kaynak yaratılmış. Tüm camiaya hayırlı olsun. 

Fuat TOPALOĞLU: Kar-İş olarak hükümete son defa seslenmişsiniz ve pandemi döneminde taşımacılığının adil bir şekilde yapılması için kendilerini son bir defa uyarmışsınız. Bakalım bu konuda nasıl bir adım atılacak? 

Cafer GÜRCAFER: Pazar günü yapılacak seçimler için bir kez daha çizmelerinizi giyip sahaya inmişsiniz ve bir aday için oy istemeye başlamışsınız. Hangi adaya oy istediğiniz bizim kulağımıza geldi ama bizden sır çıkmaz. 

Candan AVUNDUK: Birileri Sanayi Odasını seçimlere malzeme yapmanın derdine düştü galiba. Odanın verdiği karara uymayan bu kişilere daha ne kadar daha müsamaha göstereceksiniz?

YORUM EKLE
YORUMLAR
xyz
xyz - 4 yıl Önce

bu ortamdan cikmanin yolu birbirini vatan haini satilmis vs vs diye suclamak yerine bir birlik olmaktir yoksa rumun palikaryanin ekmegine yag surulur

mehmet ilker
mehmet ilker @xyz - 4 yıl Önce

Guneyde kuzeyde adayi lokma yapip yediler.Tuvaletler tasdi doldu.Beyin var konuyu barissal tartisacak akil yok .Fanatik gucler horozlar
gibi zakitsiz ötuyorlar.

Yılmaz Ecevit Kılıç
Yılmaz Ecevit Kılıç - 4 yıl Önce

Eger resmi sayfamdaki telefonum üzerinden gerek normal gerek watsap üzerinden arasaydınız BU VİDEO'YU NEDEN YAYINLADIĞIMI ANLATIRDIM , AMA KKTC'deki bazı AVRUPA FİNANSLI GAZETE VE TELEVIZYONLAR ŞAHSIMI PİSKOPAT , MAFYA VS... YAZIYORLAR , BEN BUNU HAK ETMEDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM , BEN TÜRK MİLLİYETÇİSİ VATANSEVER BİR KİŞİYİM , SAYGILARIMLA..

Ali
Ali @Yılmaz Ecevit Kılıç - 4 yıl Önce

Burada anlatirmisiniz bu videoyu niye yayinladignizi? Hem daha cok insana ulasabilir kendi acinizdan olayi anlatabilrisiniz hem de burada tartisma olanaginiz olur.
Simdiden tesekkurler.

banner471

banner473