banner564

Bu oyun başka oyun!

Uzun yıllardan beridir hep aynı düşünce içinde davranıyor ve taraf olmamak adına bilhassa UBP Kurultaylarına dönük şeyler yazmamaya çalışıyorum ama bu seferki farklı.
1980’li yıllarını yaşayanlar bilir, gelmiş, geçmiş en başarılı pembe dizilerden biri olan Dallas dizisinin yayın günlerini iple çeken insanlarımız çoğunluktaydı.
Larry Hagman’ın oynadığı “Jeyar” Ewing Jr rolü entrikaların üretim hanesi konumundaydı. Jeyar’ın karısı Sue Ellen, kardeşi “Bobby”, karısı Pamela bu entrikalardan en çok etkilenenlerin başında geliyordu.
Yıllar geçti, aklımda kalanlar bunlar! 
Bu entrikalardan o denli etkilendik ki günümüzde bile entrika tüten her olay karşısında elimde olmadan bu diziyi hatırlamaktan kendimi alamıyorum.
UBP’nin yaklaşık bir yıldan beri sonuca ulaştırmaya çalıştığı Kurultaylarında döndürülen dolaplar karşısında yine aklıma her nedense yine bu Dallas dizisi geldi çakıldı!
O günlerde ortada dönen gerekçeleri hatırlayacaksınız. 
Kurultayın ilkinde 600 kusur oy farkıyla Faiz Sucuoğlu ipi göğüslemeye hazırlanırken dışarıya aksettirilenlere göre, birilerinin dürtüleriyle dış güçler devreye girmiş, “kaşını beğenmedim, gözünü hiç sevmedim”, “bizi ziyarete neden gelmedin” gibi havada kalan afaki gerekçelerle ikinci tura kalan adayların, adaylıklardan çekilmeleri gerçekleştirilmişti.
Sonuçta o günlerde UBP’nin Genel Sekreterliğini yürütmekte olan Hamza Ersan Saner tek aday olarak Genel Başkanlığa getirilmişti.
Ersan Beyi severim, çok eskilere dayanan bir dayanışmamız olmuştu. 
Birlik Gazetesinin Yazı İşleri Müdürü olduğum günlerde Ersan Bey, UBP Gazimağusa ilçesi yönetimindeydi. Bize köşe yazıları gönderiyordu. Sonraları vekil oldu, bakanlığa getirildi.
Doğruya doğru Ersan Bey Kurultayda yaratılan buhran sonrasında getirildiği Başbakanlığı çok sevmişti.
Olay kaset ortaya çıkana kadar her şey güzeldi. Keşke kasete konu olan gelişmeler yaşanmasa, Kurultay da kavgasız, patırtısız, gürültüsüz hayat bulsaydı. 
Ancak bana ters gelen, oyun içinde oyun olduğu izlenimi veren sezgilerim olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim.
Oyunun büyük oynanmaya çalışıldığı, Ersan Bey’in getirilmek istenildiği kaset dezavantajı yanında başkanlık yarışında Faiz Sucuoğlu’nun da olayın içine çekilerek devre dışı bırakılması gibi bir gayretin olduğunun sezgileri içindeyim.
İnşallah yanılırım, zira ilk turdan kalan hesaplaşmanın değişik versiyonunun sahnelendiği kanaati vatandaş arasında oldukça yaygın bir kanaat.
Temennim UBP Kurultayı kavgasız, gürültüsüz sonlanır zira bu ülkenin UBP’ye de ihtiyacı vardır!  
Ancak ne acıdır, o denli çirkinlikler yaşandı ki önümüzdeki dönemlerde UBP’yi çok sancıların beklediğini, hatta parçalanmalara kadar uzanan sıkıntılar geçireceğinin ayak seslerini duyar gibiyim.

YORUM EKLE

banner608

banner473