banner564

Büyük burunları küçük gösteren makyaj teknikleri

Burnumuz, yüzümüzde gözlerimizden ve gülüşümüzden sonra ilk sırada dikkat çeken yerimizdir. Özellikle Akdeniz iklimine sahip coğrafyalarda yaşayan insanların burunları İskandinav ya da iklimi soğuk bölgeler de yaşanlara göre daha büyüktür. Biz kadınlar, estetik yönümüz çok güçlü olduğuna hep daha güzeli, güzel görüneni ve daha yakışana sahip olmayı isteriz. Bunun için estetik ameliyatlar gibi acılı ve son derece pahalı operasyonlara dahi başvururuz. 
Ancak estetik amaçlı da olsa, ameliyat zor bir iştir. Zahmetlidir. Korkutucudur. Caydırıcıdır. Her şeyden önce narkoz almayı gerektirir. Özellikle burun ameliyatlarından hepimiz korkarız. Sonrasında ağrılar, şilikler ve morlukla bizi hep korkutur ve fikrimizi değiştirir. Tabi bir de kötü sonuçlanmış hikayeler vardır. Son zamanlarda gelişen teknoloji ile ağrı ve ve morluklar neredeyse yok denecek kadar az bile olsa ameliyattır sonuçta.
Peki ameliyat olmuyorsak ya da olamıyorsak ne yapsak etsek de burnumuzu küçültsek. Mümkün müdür acaba? Biraz daha küçük görünse hiç de fena olmaz dediğimiz burnumuz için makyaj hilelerine başvurmamız elbette mümkün. Bu haftaki yazımda sizlere detayları ile makyajla burnu küçük göstermenin yollarını anlatacağım.
Bunun için ihtiyacımız olan malzemeler; bir adet aydınlatıcı, bir adet kapatıcı ki bunu cilt renginizden yaklaşık 2 ton daha koyu tercih etmelisiniz. Kullandığımız ürünlerin mat olması daha sağlıklı bir sonuç elde etmenize yardımcı olacaktır. Bu ile burnumuzun şeklini değiştrimek için bir ressam gibi gölgelendirme yapacağız. Bu nedenle gerektiğinde göz farımızdan da yardım alabiliriz.
Olduğundan daha ince, kısa ve biraz daha kalkık görünen burun makyajı
Burnunuz size biraz kalın mı görünüyor. Yüzünüzde daha ince hatlı bir buruna mı sahip olmak isterdiniz. İşte burnunuzu olduğundan daha ince gösterecek makyajın sırrı ilk adımda iyi ve mat bir kapatıcı kullanmak. Açık renkli mat parlatıcınızı açıp burun kemiğiniz üzerinde , yukarıdan aşağıya doğru bir şekilde sürünüz. Bu burun üzerinizi parlatacak ve belirgenleştirecektir. İlgiyi ilk planda bu aydınlık kısma çekecektir. Sürdüğünüz kapatıcıyı küçük darbelerle burnunuzun üst kısmına yediriniz. İsterseniz bu işlemi fırça yardımı ile de yapabilirsiniz ancak bunu parmak uçlar ile uygulamak, uygulamanın daha kalıcı olmasına yardım edecektir.
Ayrıca kapatıcıyı parmak uçları ile yedirirseniz daha doğal bir görünüm elde edersiniz. Parmaklarınız kapatıcı ile kaplanacaktır. Bu konuda endişelenmeyin. Burnunuzun ucu dahil yukardan aşağı kadar olan bölgeyi iyice aydınlatın ve kapatıcıyı güzelce yedirin. Kapatıcı secerken iyi aydınlatmasına ve hafif olmasına özen gösterin. Çünkü kalın ve ciltte örtüşmeyen kapatıcılar sıva yapılmış gibi görünecek ve güzellikten çok abartılı bir hal alacaktır.
Zaten doğal görüntünüzü değiştiriyorsunuz bu sırada, doğal görüntü vermeyen ürünler daha da yapay bir görünüm sunacak ve bu çok tercih edeceğiniz bir durum olmayacaktır. Bu yüzden oldukça pürüzsüz olmasına dikkat etmek gerekir. Yani bazda yapacağınız parlatma işlemi ne kadar başarılı olursa, burun inceltme işleminin görüntüsü de o derece başarılı ve doğal olur. Burun üzerini parlattıktan sonra ikinci adım ise hat belirleme yani kontür çekme işlemidir.
Bunun için daha öncede belirttiğim gibi koyu tonda bir fondötene ihitiyacımız var. Bunun için çubuk şeklinde olan fondötenlerden edinebilirsiniz. Bu alandaki kullanımı diğer krem fondötenlerden daha yararlı ve uzun süreli olacaktır. Hem sürmek hem de dağıtmak çubuk şeklindeki fondötenlerle daha kolay olacaktır. Gölgeleme, hat belirleme için seçeceğiniz fondöteni belirlerken cildinizden 2 yada 3 ton koyu olmasına ve parlak olmayan mat bir ürün aldığınıza emin olmanız gerekmektedir. Ayrıca soğuk tonlar tercih etmelisiniz. Eğer sıcak renklerden alırsanız burnunuzun turuncu yada kiremit gibi görünmesi ihtimali vardır. Doğru ürünü belirledikten sonra bir kapatıcı fırçası alıp, fırçanın iki tarafını da fondötene güzelce sürün. İki tarafının da fondötenle kaplandığından emin olun. Fırçanın ucu ile burun kıvrımızın uç tarafına bir işaret koyun ve bu işareti yukarıya doğru devam ettirin. Aynı işareti burnunuzun diğer tarafınada koyun ve aynı şekilde yukarıya doğu devam ettirin. Bu çok doğal ve kimsenin fark etmeyeceği küçük bir dokunuş olacaktır. Daha sonra fırça ile burnunuzun yanına doğru aşağıya çekin.
Daha belirgin bir görüntü elde etmek içinse fırçanıza yine boyayı alın ve burnunuzun yanından kaş çizginize yakın olacak yere kadar uzun bir çizgi olacak şekilde fırçayı sürün. Çok ince bir çizgi olacak. Daha sonra fırçayla fondöteni burununuzun yanlarından yanağınızla birleştiği noktaya doğru yayın. Eğer yoğun bir şekilde kaldıysa fondöten fazlalığını bir sünger yardımı ile küçük darbelerle yedirin. Aynı işlemi burnunuzun diğer tarafı için de uygulayın.
Ayrıca burun ucunu biraz daha ve kısa göstermek için koyu renkli fondöteninizi yine bir fırça yardımı ile zaten yan taraflarından aşağıya doğru gölgelendirilmiş burnunuzun alt kısmına sürüp yedirin. Fazla olan kısmı bir sünger yardımı ile alın. Bu burnunuzu olduğundan daha kısa gösterecektir. Biraz da kalkık bir burna sahip olmak isterseniz, burun kanatlarının bittiği noktaya rast gelen, burun sırt kısmına küçük bir çizgi ile gölgeleme yapabilirsiniz. Gölgeleme yaptıktan sonra burnunuzun üst kısmına açık renkli hatta bir miktar parlak bir kapatıcı ya da far kullanarak aydınlık katarak, üst kısmına yediriniz. Fazlalığı bir fırça yardımı ile yayabilir ve daha doğal bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Bu uygulamayı günlük makyajınızda kullanarak kendinizi daha da iyi hissedebilirsiniz.
YORUM EKLE

banner608

banner474