banner564

Çakıcı; “Taktik maktik yok, bam bam bam”

Önceki gün hem TKP-Yeni Güçler’in Lefkoşa’daki Genel Merkezini ziyaret ettim hem de aynı günün akşamına Genel Başkan Prof. Dr. Mehmet Çakıcı ile Diyalog TV’de bir araya geldik.
Sayın Çakıcı ile hukukumuz çok eskilere dayanır. Yüzlerce program yaptık belki de bu süre içerisinde. Kaç seçim dönemi kaç siyasi çalkantı atlattık.
Sayın Çakıcı şimdi yeni yol çizdi kendine ve “kurucu başkanı” olduğu partiyi bir kenara bıraktı ve yeni bir parti oluşumunun içine girdi.
Bir insanın kurucusu olduğu bir partiyi bırakabilmesi kolay değil. Bizde öyle makamlar kolay kolay bırakılmadığının örnekleri ile dolu. Çakıcı “Ben atık egolarımı bir kenara bıraktım ve kendi kurduğum partiyi yine bizzat kendim tarafından önce ilçe başkanlığına, sonra genel sekreterliğe ve en sonda da genel başkan olan kişiye partiyi teslim ettim. TDP benim döneminde hep yükseldi, hiç oylarını düşürmedi” dedi. 
“TDP’ye maddi ve manevi katkılarımı kimse her halde inkâr edemez” diyen Çakıcı, “ben evladımı teslim ettim bunlara ama şimdi bana ve arkadaşlarıma yaptıklarına bir bakın. Diyorlar ki Çakıcı sussun. Hiç konuşmasın. Bunların neresi demokrasi ile uyuşuyor. Faşist bunlar faşist.”
TDP’den TKP’ye geçen üyeler içinde “kandırılıyorlar “ sözünü hatırlatan Çakıcı, “Çocuk mu ya bunlar? Ben nasıl kandıracağım kaç yıllık adamları? Davulcu, Dayıoğlu, Tunalı, Adem ve Gülle’yi de mi ben kandırdım. Eğer kendilerinde bir ışık görseler benim yanıma değil onların yanına giderlerdi” diyerek tepkisini gösteriyor. 
TKP’nin Sol Parti olmayacağını kitle partisi olacağını söyleyen Çakıcı, “Bugün zaten ortalıkta solum diye gezenleri vatandaş görüyor. Sağ partilerin yapmadığını yaptı bunlar. İşte bu yüzden biz sağ-sol değil geniş kitlelerin partisi olmak için yola çıktık. 5 değişik grubu barındırıyoruz bünyemizde. Ve her geçen gün biraz daha büyüyoruz” diyor.
İleride bir gün mutlaka TDP ile TKP’nin yeniden birleşeceğine de inandığını söyleyen Çakıcı en büyük eleştirisini ise Kudret Özersay’ın başını çektiği Halkın Partisine yapıyor.
Çakıcı “Bu hoca zaten ilk ortaya çıktığında o günkü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun büyük desteğini görmüştü. Halen daha ben o desteğin devam ettiğini bazı çevrelerce kollandığını görmekteyim” diyor.
Çakıcı “Bugün toplum üzerinde bir algı operasyonu yapılıyor. Halkın Partisinin öyle yüzde 30 falan oyu yok. Nerede öyle bir oy. Bizde her gün geziyoruz, her gün meydanlardayız. Tamam, yüzde 10’a yakın bir oy alacalar ama o kadar yani. Kurucularına bakıyoruz Türkiye’de ki bazı önemli grupların buradaki uzantıları” diyor.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya da kırgın olduğunu gizlemiyor Çakıcı. “geçenlerde bizi meclis dışındaki partilerle birlikte Saraya davet etti. Arkadaş ben KKTC milletvekili değil miyim? Papua Gine milletvekili muamelesi yapamaz bana” dedi.
İşin özeti, Çakıcı yine hayli iddialı. Genel Merkezi canlı tutan bir yapıya kavuşturmuş. Hayli hareketli ve canlı. Ve her kesimden üyesi var şuan Çakıcı ve TKP yeni Güçlerin.

EL-SEN
“Sayın Alihan Pehlivan, EL-SEN hiç bir zaman etten püfden sebeplerden dolayı greve gitmez. Bugün(dün) saat 10.30’da Basın açıklamamız oldu Kurumun önünde. Çok merak ettiysen ya da asıl gerçekleri öğrenmek isteseydin gelip gerçek bilgileri bizden alabilirdin. Peki, sen ne yaptın İşveren Patronlarına cici gözükmek için EL-SEN'i sözde pasifize etmek yollarından vazgeçin bizi bize şikayet edeceğinize gelin size gerekli ve bilgileri verip size de derdimizi anlatalım. 
Siz gazeteciniz siz EL-SEN'in neden greve gittiğini bile araştırmadan size bu hakkı kim verdi? Size söyleyeceğimiz tek bir şey var Alihan Pehlivan haber yapmadan önce gelip araştırın bilgi sahibi olun ona göre haber yapın...”
Yazarın Notu: El-Sen bize bu cevabı vermiş. Kendilerine bizde gerekli cevabımızı vereceğiz. AP
 
MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Bazı bakanlar kurulu kararlarının iptali için düğmeye basmışsınız. Doğrusu da buydu zaten. Yanlış kadar yanlıştan dönmek de önemli. 
Serdar DENKTAŞ: Ülke gündemine 15 günlük bir ara verip siz de Amerika yolunu tutmuşsunuz. Amerika dönüşünde ise bir fırtına kopabilir diyor meteoroloji uzmanları. 
Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış. Anlaşılan sizinkisi de böyle oldu gibi. İşin doğrusunu açıklayarak yeni bir tartışmanın da fitilini ateşlediniz.  
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Önceki gün bakanlar kurulunda hayli sert sözler sarf etmişsiniz. Arkadaşlarınız sizi hiç bu kadar sinirli ve öfkeli görmemişler. Hayırdır ne oldu da bu kadar canınız sıkıldı. 
Dr. Özdemir BEROVA:  Okulların tatile girmesi ile birlikte bir çok okulda yapı ve inşaat işleri de start almaya başlamış. Bu yıl hiç vakit kaybetmeden tamamlanacakmış eksiklikler. 
Kemal DÜRÜST: Seyrüsefer affı için artık son bir haftalık süreye girildiğine göre bu hafta araç kayıt dairesi yoğun olabilir. Çünkü bizde millet son dakika golünü sever. 
Dr. Hüseyin ERÇAL: UBP’li de olsa dün Dr. Faiz Sucuoğlu’nu Güzelyurt ziyaretinde yalnız bırakmamışsınız ve bölgeye yapılacak sağlık yatırımları hakkında sizde söz sahibi olmuşsunuz. 
İzzet İZCAN: Vatandaşlar soruyor, acaba Güney’de de benzer bir eylem yapacak mısınız? Zira Rum kimlik dairesi de günde 100 Rus vatandaşına kimlik veriyormuş. 
Hasan SERTOĞLU:  Son dönemde uyguladığınız diyet işe yaramış ve bir ay içinde tam 15 kilo birden vermişsiniz. 
Dr. Kudret ÇAĞLAR: Vatandaşların doğaya attıkları çöpleri artık sosyal medya hesabınızdan yayınlamaya karar vermişsiniz. Bizce de toplumsal duyarlılık çok önemli. 
Fuat NAMSOY: Lapta-Alsancak yolunun yapılmasına yönelik olarak oluşturulan sivil topum inisiyatifi anlaşılan sonuca çok yakın gibi. Ulaştırma bakanından sonra başbakan da size bu konuda söz vermiş. 
Cihan KOMBOS: UBP Köşklüçiftlik örgütünü ziyaretinizde UBP’den milletvekili aday adaylığınızı açıklamışsınız. Neden Güzelyurt’ta değil de Lefkoşa’da açıklama yaptınız, bizde anlayamadık.  
Orhan TUĞBAY: Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile görüşmelerde bulunmak üzere bugün Ankara gidiyormuşsunuz. Yolunuz açık olsun, belki Ankara-Lefkoşa arasında bir tavla turnuvası da organize edersiniz. 
Halil İbrahim DOĞAN: Pek muhterem babanız Hakk’ın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

GÜNÜN SÖZÜ
“Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, El-Sen’in sürekli ifade ettiği gibi siyasilerin çiftliği değildir. Ancak kurumun bekasının hiçe sayarak yandaşlarına statü ve çıkar sağlamaktan ve siyasi pozisyon elde etmekten başka gayesi olmayan El-Sen’in çiftliği hiç değildir.”
KIB-TEK Genel Müdürü Gürcan Erdoğan
YORUM EKLE

banner471

banner473