banner564

Çaresizlik içinde kıvrılmak

   Kıbrıs’ın kuzeyinde karmaşık bir yapı vardır…
   Karayolları Dairesi var ama teknik elemanı, araç ve malzemesi yoktur…
   Su dairesi de öyle… 
   İtfaiyemiz var ama teknolojik açıdan çok gerilerde…
   Yüksek binalara çıkacak merdiveni bile yok…
   Orman dairesinin durumu daha da beter…
   Dikkat edilirse en önemli kurumlar yıllardan beri etkisizleştirilmiş durumda…
   Fakat tümünde ‘bina içi’ görev yapan çok sayıda memur var…
   Çevre Bakanlığı ve Çevre Dairesi var…
   Ancak bu daire çevreyi denetleyemiyor, kirliliğe karşı önlem alamıyor…
   Ne garip bir durum…
   Bütçenin yüzde 85’ini maaşlara ayıran KKTC’nin 31 ülkede temsilciliği vardır…
   Dışişleri bakanlığına bağlı Tanıtma ve Enformasyon daireleri de var…
   Yılda 200 milyonu aşkın bütçesi olan BRT’si ve ajansı var…
   Fakat bu ülkede şanlı Erenköy direnişiyle ilgili bir belgesel yok…
   Milli takımın dilinden düşmeyen 1963-1974 dönemini anlatan belgeseller de yok…
   Kendi haklı davasını anlatamayan bir ‘devlet düzeni’ içinde sadece ambargolardan şikayet ediliyor, dünya devletlerinin Rumların yanında olmasından söz ediliyor…
   Derdini anlatamayan, kendi gençliğini dahi tarihi olaylardan haberdar edemeyen bir yapının, dünya devletlerinden şikayet hakkı olabilir mi?..
   Siz söyleyin…
   Olabilir mi?..

  Daha örnek mi istiyorsunuz…

   Öyleyse devam edelim…
   Ülkemize yeterince turist getiremiyoruz…
   Türkiye-KKTC arasında uçak fiyatları çok pahalı…
   Avrupa’dan turist getiremiyoruz…
   Hiçbir yerde tanıtım reklamlarımız yok…
   Diğer yandan Metehan, Lokmacı, Beyarmudu ve diğer sınır kapılarından turist akıyor…
   Ne var ki; akışı hızlandıracak önlem alınamıyor…
   Polis sayısı az olduğu için sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşuyor...
   Kimin umurunda?..
   Bir başka konu…   
   Sağlıkta örgütlü sendika, bakana bir yerde tehdit sallayıp ‘soruşturmaları durdurun’ diyor…
   Bakan ilk anda “olmaz öyle şey” diyerek talebi reddediyor…
   Kahramansın sayın bakanım…
   Öyle mi?..
   Sendika grev kararı alıyor ve doktorlar işbaşı yapmıyor…
   İki saat içinde bakan “soruşturma talebini geri çektim gelin uzlaşalım” diye çağrı yapıyor…
   “Madem öyle, niye önceden bunu yapmadın” demeye gerek yok…
   Zaten o da biliyordur…
   Maksat iş olsun…
   Hadi bir dedikoducuk daha…
   Eğitimde, sağlıkta tam gün uygulamasına geçilemiyor…
   Neden mi?..
   Yıllardır hep aynı gerekçeyi önümüze çıkarıyorlar…
   “Altyapı eksikliği…”
   Sevsinler sizi derler buna…
   Tapu dairesinde kayıt için karar bekleyen dosyalardan bir milyar Sterlin sağlama imkanı var ama, bu devlet bir milyar Türk Lirası toplayabilmek için vatandaşın maaşlarından kesintiye gidiyor…
   Bir tarafta bir milyar Sterlin…
   Diğer tarafta bir milyar TL…
   Güler misin, ağlar mısın?.. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 1 yıl Önce

Haşaaaaa ! Egemen ayrı KKTC’de neyimiz eşit değildir yani ? Dünyaya meydan okuyabilen Sayın Cumhurbaşkanı Liderimiz izinde hızla o noktaya gidiyoruz , Dış işlerimizin Dış Tanitma daireleri tabii ki olmalıdır KKTC’deki İçimizi göremeyen Dünyaya Dışımızı niye göstermeyelim ki ?Avrupalı TURİSTİ ve Yatırımcıyı niye isteyelim acaba ? Afrika’dan getirdiklerimiz yetmiyor mu yani ? Birleşmeye yönelik açılan kapıları niye rahatlatıp yeni kapılar açalım ? Egemen ayrı Devletimiz için kapılardan geçiş vizesi niye almayalım ki ? Kapıların kapanması KKTC’nin tanınmasından daha mı önemlidir yanı ? Varsın Rumlar KKTC’ye Ercan’dan gelsin ne var ki ?
KKTC’de yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir Yağmalayıp sattığımız Rum Malları ile getirdiğimiz Avrupalıyı ve İngiltere Türklerini yitirdik ! Rusya savaşı Sonrası kalan Ruslarla İranlıları da yitireceğimiz kesindir ! Fakirleşen Anavatan Türkiye’den de eskisi gibi Para beklemek hayal olmuştur ! Yapmamız gereken tek Şey Egemen ayrı Devletimiz KKTC’yi Yeniden Dünyaya ilan edip ikinci Ganimet düzenimizi kurmaktır ? Dünyaya KKTC’nin Singapur olacağı günü göstermeliyiz ! For Ever TRNC ….

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 1 yıl Önce

Zenginlikler içinde kurduğumuz KKTC’de 39 yılda tüm kaynakları yiyip bitirdik , Seçilenlerimiz ve Seçilmeyenlerimiz ile KKTC’yi getirdiğimiz noktada bugün Turizm patlaması yaşayan Dünyamızda TURRİST ve Yatırımcıyı Ülkemizde mumla arar olduk ! Fakirleşip Yoksullaştık çarşı pazara çıkamaz olup Et değil kemik almaya başladık ! Dökülen okullarımızdan çocuklarımızı Çadırlara sürdük ! parasızlıktan dökülen Ülkemizde Lağım suları ile yaşamaya alıştırıldık ? Üretimi ve İhracatı bitirip son gelir kaynağımızı çalıştıramadığımiz geçiş kapılarına ve savaştan kaçıp gelen ve sürdürülebilir olmayan Ruslara bağladık ? Gerçekçi olalım Bakımsızlıktan dökülen Yollarımız , Limanlarımız , Doğamız ve Çevremiz ile Dökülen Tarihi Eserlerimizin Ülkemize Turist ve Yatırımcı çekmesini beklememiz hayal olmuştur ! Bizleri yönetenler sağ olsun AVRUPA deyip kandırıp KKTC’ye doldurduğumuz Afrikalılarla Biz Bize yetmezmiyiz yani ?
İngilizler, Londralı Türkler, Yatırımcı ve TURİST’ler ile, BM , AB dışari
Afrikalı kardeşlerimiz İçeri !!
FOR Ever TRNC ….

Öz
Öz - 1 yıl Önce

Kıbrıs bir ada mıdır? Cennetten parça mıdır? Evet cennetten parça bir adamız var ama ganimet yüzünden idarede, yürütmede, toplumsal ahlakta tam bir çürüme, bezginlik, umutsuzluk mevcut. O iktidar gidip, bu iktidarın gelmesi de işi düzeltemiyor. En azından yurttaşlar böyle inanıyorlar.Peki o zaman ne yapılabilir? Bir rock sanatçısının dediği gibi, Sil baştan, başlamak gerek. Öncelik olarak yurttaşları, sil baştan yeniden kaydetmeli, sonra yönetim yeniden yapılandırılıp, adem-i merkeziyetçi sisteme geçilmeli. Devlet küçültülmeli.Sağlık ve eğitim yerel yönetimlerin kontrolüne bırakılmalı. Her yurttaş kayıt altına alınıp, yurttaşlık vergi mükellefleri temeline dayandırılmalı. Vergi dairesi bağımsız yapılıp, her yurttaşın yıllık vergi beyannamesi vermesi, giderlerini vereceği vergiden düşmesi sağlanmalı. Gümrükler sıkı kontrol altına alınmalı, her türlü kaçakçılık ağır cezalarla önlenmeli. Yurttaş Nereden Bulduğunu gösterebilmeli. İstikrarsız TL den çıkılmalı. Merkez Bankası bağımsız olmalı ve sadece fiyat istikrarını sağlamalı. Çağdaş emeklilik sistemi getirilmeli. Tapular TMK kontrolünde yeniden düzenlenmeli ve haksız tapu sahibi olanların, tapuları iptal edilmeli. Bölgeler arası adaletsizlik, kaldırılıp, her bölgenin mecliste eşit temsili sağlanmalı. Bölgelerin onay verdiği kişinin liderliğinde ülkenin yönetilmesi sağlanmalı. Yargı bağımsızlığının daha da üst seviyelere çıkması sağlanmalı. Kolluk güçleri birilerinin değil, sadece bağımsız yargının emrinde olması, sağlanmalı. Açıklık- Şeffaflık-Hesap verebilirlik sözde kalmamalı.
Sadece bunlarla bile, çok kısa zamanda yurttaşlar gerçek -cennetten adayı- görürler

banner471

banner474