banner564

Çarşıyı karıştıracak hamle

Cumhurbaşkanı Akıncı'nın, CTP Milletvekili Fikri Toros'a AB Danışmanlığı görevi teklif ettiği haberi dün siyasi kulislere adeta bomba gibi düştü.
13 ay sonra yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ve yeni bir tur müzakere sürecinin tamda önüne gelen bu hamle kulisleri karıştırmaya aday gözüküyor.
Zira Kıbrıs Müzakere sürecine katılmaya CTP Milletvekili Fikri Toros'un sıcak baktığını yakın çevresi ve kamuoyu biliyor. Ancak CTP içinde bir kısım ise bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçiminden bu yana Cumhurbaşkanı Akıncı’ya mesafeli yaklaşıyor. Şimdi böyle bir hamle gelmesi bu kesimleri kızdıracağa benziyor. 
CTP’nin ruhani lideri Mehmet Ali Talat “CTP’nin kendi adayı göstermesi gerektiğini” ısrarla söylediği bir anda Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bu türden bir hamle yapması, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi dengeleri değiştirecek türden.
Dün kulislere düşen bu haber ile ilgili bakalım bugün taraflardan bir açıklama gelecek mi? 
  
 Orda bir köy var uzakta 
Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun geçtiğimiz Cuma günü bir basın toplantısı düzenledi. Çok samimi, çok içten ve tüm siyasi partilerin bölge temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısında Coşkun son derece önemli konulara işaret etti.
4 yaşındaki Cansu’nun ölüm nedenini anlatırken göz yaşlarına hakim olmadı Suphi Başkan.  Ve çok güzel özetledi bizlerden ve devleti idare edenlerden beklentilerini.
Dipkarpaz sadece eşeklerden, doğadan ve çevreden ibaret değil. Eşekler kadar gündem olmuyor orada yaşayan insanlar. Çünkü orada insanın kıymeti yok! İnsanı savunacak, anlatacak bir kimse yok.
Yılda bir kez gittiği Karpaz hakkında ekranlarda atıp tutanlara da sitem etti Suphi Başkan. Hakkı da var. Ve tüm siyasi parti temsilcileri ile yaptığı basın toplantısında hem güldürdü hem ağlattı bizi. Siyasetin de bir yere kadar olduğunu çok güzel özetledi. “Köyün dışında mezarlık var. Burada ayrılsak orada birlikte olacağız “dedi.  
Orada bir köy var uzakta, gitmesek te görmesek te o köy bizim köyümüz. İlgilenmek gerek, o köydeki eşekler kadar o köyde yaşayanlar da bizim. Onların da ihtiyaçlarına devletin el uzatması gerek…

 Hocam caiz midir? 
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yabancı misyon şefleri ile görüşmesinde Saray’daki TC ve KKTC Bayraklarını kaldırtması gündem olmuştu bir süre önce. Bu uygulamadan ötürü Cumhurbaşkanı eleştirilmişti.
Meğer bu uygulama sadece Saray’da yokmuş. Din işleri başkanlığında da benzer bir durum varmış. KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay’da kaldırtmış bayrakları yabancı konukları gelince. 
Talip Hoca bakalım Cumhurbaşkanı Akıncı’nın izinden gidip “bayrak üzerinden ucuz siyaset yapılıyor” mı diyecek yoksa bu duruma dini bir yorum mu katacak? 
Hocam, sizin maaşını bu devlet ödemiyor mu? Neden maaşını aldığınız devletin bayraklarını kaldırdınız? Bu yaptığınız caiz mi hocam?

 MESAJLAR

Kudret ÖZERSAY:  Rakipleriniz yavaş yavaş hamlelerini yapmaya başladı ama siz hala daha bu konuda kararsız görünüyorsunuz. Bize göre geç bile kaldınız ama gene de karar sizin tabi. 

Mehmet Ali TALAT: Cumhurbaşkanı Akıncı’nın son hamlesini siz nasıl değerlendiriyorsunuz. Geçmişte de CTP’li vekiller Saray’da benzer görevlere bulunmuşlardı. Fikri Bey de böyle bir şey isterse en doğal hakkı olmaz mı? 

Prof. Dr. Mehmet HASGÜLER:  YÖDAK üyeliği seçimleri öncesi kamuoyunda yeterince yer edindiniz. Bakalım bu çıkışlarınız seçimlere olumlu tesir edecek mi? Neyse gazanız mübarek olsun. 

Güven BENGİHAN: Şu vergi konusunda hala daha sizden bir ses çıkmaması biraz garibimize geldi doğrusu. Acaba bu konuda kapsamlı bir açıklama yapmayacak mısınız? 

Talip ATALAY: Hocam bayraklar konusunda şimdi sizden bir açıklama bekliyor kamuoyu. Bu durum gerçekten hem siyaseten hem dinen caiz midir?    

Erhan ARIKLI: Bugün Saray Otel’de bir basın toplantısı düzenleyip hükümetin bir yılını değerlendirecekmişsiniz. Çok uzun zaman sonra Saray otelde bir basın toplantısına katılacağız. Bir dönem hem burada olurdu. Acaba Dome Otel için bir gönderme mi yapacaksınız? 

Tufan ERHÜRMAN:  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Başbakanlık yerine neden elçilikte görüşme gerçekleştirdiniz? Neyse madem görüştünüz ne oldu protokol işi? Var mı bir gelişme? 

Hasan TOPAL:  Pek muhterem valideniz hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhumeye Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Aysu Basri AKTER: KKTC'nin ilk spor kanalı BRTSPOR hepimize hayırlı olsun. Gerçekten de ülke sporu adına önemli bir adım attınız. Umarız bu kanalın yaşaması içinde gerekli desteği sağlarsınız. 

Gökhan GÜLER:  Türk Dünyası Parlamenterler Birliği Örgütlenme Koordinatörü olarak atanmışsınız. Vatana ve millete hayırlı ve uğurlu olsun. Bu konuda ki çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. 

Mehmet BULANIK: Bilge baklavaları olarak bazı siyasilere yaptığınız özel doğum günü pastaları sonrasında bu yöndeki beklentileri de arttırdınız. Şimdi her doğum günü gelen sizden aynı muameleyi bekliyor. 

Enver MAMÜLCÜOĞLU: İŞAD As Başkanı olarak artık daha fazla sabrınız kalmamış ve bu konuda diğer örgütlerle de görüşerek bazı konularda sokağa inilmesi gerektiğini söylüyormuşsunuz. 

Mahmut ÖZÇINAR: Yeni hazırlanan Esnaf yasasına göre artık iş yeri açma-kapatma ve ceza yazma yetkileri Esnaf odalarına bırakılıyor. Bu konudan haberiniz var mı? Kırsal kesim belediyeleri bir gelir kalemini daha kaybediyor. 

Mustafa AKINCI: Haziran ayından itibaren yeni bir müzakere sürecinin başlayacağı söyleniyor. Bakalım bu süreç bizi nerelere sürükleyecek. Bu arada ucu açık mı olacak kapalı mı? 

POLEMİX
“Crans Montana’dan sonra Kıbrıs barış görüşmeleri öldü bitti gitti dedik. Fakat yeniden canlandırılması konusunda Ankara’nın da Atina’nın da samimi heyecanı var. Ama tek sorun Türkiye’nin garantörlüğünün sulandırılması. O mevzuyla ilgili eğer Atina gerçek anlamda bir adım atarsa, yeni bir tur Kıbrıs görüşmeleri için bir tür prensip anlaşması veya açıklama gelebilir. Bence sürpriz olmaz”
NTV Dış Haberler Müdürü Yeşiltepe 

YORUM EKLE

banner471

banner473