banner564

Cennet Ada

Kıbrıs adası için “Cennetten bir köşe” söylemini çok kez duymuşuzdur. Başlı başına ada olmak hele de Akdeniz’de bir ada olmak doğanın bize sunduğu ayrıcalıklara daha en başından sahip olmaktır. 
Henüz kış mevsiminin gelmesine rağmen güneşin nimetlerinden doya doya yararlanabilmek, tüm yapılaşmalara rağmen masmavi gökyüzünü doyasıya seyredebilmek, güzelim dağlarında yürümek ve dünyanın turizm amacıyla sunduğu birçok doğa ve su sporlarını doğal haliyle Kıbrıs’ta yaşayabilme imkanı... 
Bunun yanı sıra ülkemizde dönem dönem yaşanan üzücü olaylar, kazalar ve politik yanlışlara rağmen yine de dünyanın birçok ülkesine baktığımızda KKTC hala güven, huzur ve rahatlık içinde yaşabileceğimiz bir yer.
Fakat geçen zamanla ufak sıkıntılar büyüyebilir ve şu anda sahip olduğumuz huzuru kaybedebiliriz. 
“Bir zamanlar Kıbrıs’ta kapı pencere kilitlemeden uyuyorduk. Şimdi ise çifter kilit takıyoruz.” Diyenleri duyar gibiyim. Kesinlikle katıldığımı belirtmeliyim. Lakin bu tüm dünya ülkeleri ve özendiğimiz Batı ülkeleri için de geçerli. İnsanlığın ahlak kavramını yitirmesi global bir sorun. 
Bunun dışında elimizden gelenler neler bir bakalım;
1- En büyük sorunlarımızdan biri trafik kazaları: Halkın bu konuda gereken yerde gereken tepkiyi koyması ile birlikte ilgili birimlerin daha caydırıcı önlemler alması, tedbirleri artırması ve ciddi cezalar uygulaması gerekir. 
2- Yaşam gereği tükettiğimiz gıdaların denetimi: Ülkemizde hızla artan kanser hastalıklarının en büyük nedenlerinden bir tanesi denetlenmeyen gıda üretimleri. Bu konuda da ilgili birimlerin denetlemelerin yanı sıra cezaları da artırması gerektiği kanısındayız. 
3- İzinsiz işyerleri, uygunsuz işleyişler ve sağlık şartlarına uygun olmayan mutfaklar: Bu konularda LTB’nin ciddi denetimler uygulamaya başladığını görüyoruz. Ancak bunun sürekliliği çok önemlidir...
4- Eğitim: Eğitim sektöründe Avrupa ile aynı standartlara gelebilmek için daha çok fırın ekmek yememiz gerek. Fakat belirtmeliyim ki ilgili birimler gerekeni yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar ve umarız yapacaklar.
5- Yurt dışından gelen kaçak işçiler: Bu konuda Çalışma Bakanlığı’nın ciddi tedbirler aldığını ve alacağını biliyoruz.

YORUM EKLE

banner471

banner473