banner564

Çetinkaya gençleşti ama…

Kıbrıs Türk tarihine ismini altın harflerle yazdıran Çetinkaya Türk Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta futbol tarihimize yeni bir sayfa ekleyerek büyüklüğünü bir kez daha gösterdi. Çetinkaya, Kıbrıs Futbol Federasyonu KOP’tan sonra, kurucu üye olarak yaşam verdiği Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun da kurucusu.
İşte bu Efsane kulüp, kendisinin yoktan var ettiği bu liglerin oynanmaması için birçok zorluklara katlanarak çeşitli girişimlerde bulunmuş bir kulüptü. Çetinkaya, bu liglerin anlam bulması, heyecan barometresinin yüksek tutulması adına yıllarca A Takım yerine B takımı ile mücadele ettiği KTFF Süper Lig’inden çekilme, diğer bir değişle liglere katılmayıp otomatik küme düşmeyi kabullenmeyi içeren bir oylamayla karşı karşıya bırakılmıştı maalesef! 
Evet, camianın büyüklüğünden olduğuna inandığım bir gelişmeyle sağduyulu, vakur ve saygılı bir tutumla gereğini yapıp öneriyi oylatmadan işi tatlıya bağlamıştır bu büyük camia...
Evet, bu camia, Devlet Sağlık Bilim Kurulu ve Bakanlar Kurulu kararları doğrultusunda karar üreterek halkının yürüdüğü yolda yürümeyi kararlaştırmayı başardı. Şöyle bir düşünüyorum da tüylerim ürperiyor, tüm yasakların kalktığı, yabancıların hava, deniz ve kara kapılarından korkusuzca girip çıktığı bir ülkede o ülkenin Efsane kulübünün futbolcuları, sokaklarda başıboş dolaşır olsunlar…

***
Söz konusu Genel Kurul’a kararlı ve hazırlıklı gelen gençler, babalarının diplomatik yönlendirmeleriyle, zoru başarıp seçim tarihini belirledikten sonra önceki gece gerçekleşen yeni Genel Kurul ile camialarından onay alarak yeni görevlerine başladılar. 
Futboldan gelen Başkan Ceran Tunalı ve Kadri Alağöz dışındakileri tanımıyorum. Ne var ki gözlerinin derinliğinde büyük bir azmin şimşek gibi çaktığını görmek zor değil. Soyadları, zaten parlak bir geçmişe sahip olduklarının aynası gibi! Babalarının yaptıkları, yapacaklarının göstergesi gibi duruyor karşımızda.
Evet, Çetinkaya’yı gençleştiren bu gençler, başarılı olmaya azimliler. Bu her hallerinden belli oluyor. Ancak yaşadığımız bu süreçte, BET Officelerin yarıştığı bu alanda gençlerin, azimli oluşları onları başarıya götürebilir mi? 
İşte orası büyük bir soru işareti. Eğer bu gençler iğreti para bularak Bet Officelerle yarışa girerse kaybedecekleri kesindir. Bir sezon belki başarılı olabilirler ama sonuç bugünkünden farklı olmaz. Yok, eğer yarınlara yatırım yapıp camiaları birleştirirler, altyapılarını güçlendirip damarları Çetinkaya için atan genç dimağlar (futbolcular) yetiştirebilirlerse, başarılı olmamaları için hiçbir neden yok.
Biz bu gençlere güveniyoruz. Başarılı olacaklarına inanıyoruz. Nedeni de zor bir zamanda görev alma cesaretini gösterebildikleri, camialarının nereye gittiğini gözleriyle görebildikleri için güveniyor ve başarılı olmalarını bekliyoruz.
Haydi, gençler göreyim sizi. Dedelerinizin ruhlarını şad ederek, babalarınızın yüzlerini kara çıkarmadan çalışmayı sürdürün, başarıyı yakalayın.
 

YORUM EKLE

banner471

banner473