banner564

Çetinkaya’nın tepe keyfi

 Lige verilen uzun aradan sonra önemli maçlardan biri de dün Gönyeli’de oynandı. Kazananın 6 puan değerinde bir galibiyet alacağı maçlardan biriydi.
 Gönyeli verilen araya kadar çok iyi bir çıkış yakalamış ve bir anda alt sıralardan kurtulmuştu. Çetinkaya’nın ise kazanması gereken puanlar çok daha fazlaydı.
 Maçın ilk yarısında tanınmayacak kadar kötü oynayan bir Gönyeli vardı. Rakibinin bulduğu erken gol onları geriye itti. Bütün bir ilk yarı boyunca bir tek pozisyon dışında rakip kaleyi tehdit edecek pozisyonları yoktu. Sadece bir pozisyonda kalecinin boşa çıkmasından sonra yapılan vuruşta yan ağlarda kalan bir top vardı.
 Golcü Sylla maçın başında aldığı sert darbelerden sonra tamamen oyundan düştü, rakip defans tarafından da kademeli olarak durdurulunca hiç etkili olamadı. Geride kalabalık olmalarına rağmen rakip oyunculara verdikleri pozisyonlar anlaşılır gibi değildi. M. Yaşınses biraz daha dikkatli ve bencil olmasa maç ilk yarıda biterdi.
 İkinci yarıda biraz daha derli toplu oynamalarına rağmen istedikleri golü bulamadılar. Rakibinin skoru koruma içgüdüsü ile topa daha fazla sahip olmalarına rağmen yine kalesinde inanılmaz pozisyonlar verdiler. Rakip çok fazla adamla gelmemesine rağmen onlara kendi ceza alanlarında çok fazla oynama şansı tanıdılar. M. Yaşınses bu devrede de kalecinin kucağına attığı topları iyi değerlendirse maç farklı olabilirdi. 
 Maçın son saniyesinde Tufan’ın kullandığı serbest vuruş gol olsa oynamadan 1 puanı da almış olacaklardı.
 Çetinkaya kazandığı zaman neler kazanacağını biliyordu. Oyunu daha çok orta alanda kabul ederek özellikle M. Yaşınses’le gol aradı. İstediğinden de fazlasını buldu diyebiliriz. Buldukları erken gol onların maça çok daha fazla tutunmalarını sağladı.
 M.Yaşınses yakaladığı pozisyonları değerlendirse maç ilk yarıda bitebilirdi. Attıkları golde rakibinin hatasını affetmediler. Defansta Batuhan hem rakip oyuncu Sylla’yı çok iyi durdurdu hem de yerinde müdahalelerle arkadaşlarına güven verdi.
 Rakip kaleye çok sık gitmeseler de buldukları her pozisyon gol olabilecek pozisyonlardı. Kendisine destek gelmeyince sürekli kaleyi düşünen M.Yaşınses’in kalecinin kucağına attığı toplar gol olsa Çetinkaya çok rahat olacaktı. Çünkü son dakikalarda rakibine verdiği pozisyonlardan birinde gol yiyebilirdi. Kaleci Kani’nin maç biterken kurtardığı serbest vuruş takımına galibiyeti getirdi.
 Kırmızı kart görerek oyundan çıkan Samuel takımının en iyilerindendi. Takımını eksik bırakması bir sonraki maç için de kötü oldu. 
 Çetinkaya aldığı bu galibiyetle rakiplerine biraz daha yaklaşarak umutlarını artırdı.
 

YORUM EKLE

banner471

banner473