banner564

Çiçeğin Suya ve güneşe, insanın destek ve takdire ihtiyacı vardır

Yaşamak ve “kaliteli yaşamak” arasında fark vardır. Yaşamak, nefes almak ve son nefesimize kadar hayatta kalmaktır. Kaliteli yaşamak ise yaşadığımız sürece önce kendi varlığımıza daha sonra başkalarının varlığına saygı duymaktır. Kaliteli yaşamak önce kendinizi sonra başkalarını sevmekle başlar.  En büyük güç “sevgi” ve “düşünce”dir. İnsan sevgi ve düşünceyle yaşamda sahip olmak istediği herşeye sahip olabilir.
Bizler eğitimlerimizde “sevgi ve düşüncenin” gücünden bahsettiğimizde, katılımcılarımızın tepkileri “nasıl yani bukadar basit mi?” şeklinde oluyor. Aslına bakarsanız hiç de basit değil. İnsanoğluna “sevgiyi “ sevgiyle beraberinde geritecek öğreleri ve “olumlu” düşünce yapısnı geliştirmesini sağlamak hiç te kolay değil. 
Eleştirmek insanoğlunun doğasında var. Ve bu doğayı değiştirmek çok zor. Çünkü eleştirmek “kolaydır” zor olan ise “takdir edebilmek” ve “değiştirmek”tir. 
Okullarmızda çocuklarımızı ve gençlerimizi eleştirmek yerine O’nların güçlü yönlerini öne çıkararak adım atmayı denesek. Evde çocuklarımızı veya eşimizi eleştirmeden önce bir dakikalığna O’nların varlığının yaşamımıza kattığı değeri düşünsek. Çevremize yayacağımız olumlu elektirikle nekadar büyük mucizelerin başlangıcı olabileceğinizi bir düşünün. 
Ülkemizde kattığı değerlerle ve güzel kalbiyle hiç unutulmayacak Rahmetli Gülsen Hoca’nın hayattayken sıklıklı kullandığı “ŞÜKÜRLE” cümlelerimi tamamlamak istiyorum.
YORUM EKLE

banner471

banner473