banner564

Çiller nasil geçer?

 Yüzde çil oluşmasının en önemli nedenlerinin başında güneş ışığına maruz kalmak ve genetik faktörler olarak bilinmektedir. Bazıları yüzümde çil istiyorum yada yüzümde çil çıkması için ne yapabilirim diye merak ederken yüzünde çil bulunan pek kişide çillerden kurtulmanın yollarını aramaktadır. Sizlere bu yazımda çil nasıl geçer, çiller için kesin çözüm, çil nedir, yüzdeki çiller için maske, yüzdeki çiller için bitkisel çözüm ve yüzdeki çil lekeleri nasıl geçer çözüm önerileri ile bilgi vermeye çalışacağım.

Çil nedir?

Çiller vücutta görülse de sıklıkla görülme yerleri yüzdür. Çillerin sınırları net, iyi huylu, küçük boyutta bulunan kahverengi lekelerdir. Deriye rengini veren melanin çoğalmasından dolayı oluşur. Çiller cilt lekeleri olarak adlandırılır ve kesin olarak çil yoğunluğuna bağlı olarak çil tedavisi yapılmalıdır.

Yüzdeki çiller nasil geçer?

Yüzdeki çilleri geçirmek için deneyebileceğiniz pek çok öneri ve tedavi yöntemi bulunmaktadır. Yüzdeki çilleri geçirmek için maske tarifleri, yüzdeki çilleri geçirmek için bitkisel yöntemler mutlaka bilinçli bir şekilde yapılmalıdır. Evde yüzdeki çilleri yok etmek için deneyeceğiniz yöntemleri mutlaka ilk olarak az miktarda denemek ve yan etkisi görülmediğinde uygulamalısınız.

Yüzdeki çiller için maske

•    Yarım yemek kaşığı kaolin (Beyaz kil)
•    1 yemek kaşığı yulaf unu
•    3 ya da 4 yemek kaşığı portakal suyu
•    1 yemek kaşığı ince kıyılmış nane yaprağı
•    1 tatlı kaşığı saf zeytinyağı
•    5 ila 8 damla çay bitkisi yağı

Yukarıdaki malzemeleri karıştırın ve yüzünüze uygulayın ve ortalama 10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Maskeyi haftada 1 defa denemeniz yeterlidir.

Yüzdeki çiller için bitkisel öneriler

•    Keten tohumunu kaynatın ve az miktarda su ekleyin bunu çilli olan bölgeye sürün.
•    Yüzdeki çilleri geçiren kremlerin içerisine kremi sürmeden önce 1- 2 damla limon suyu damlatın ve cildinize bu şekilde uygulayın.
•    Bir tane orta boy bayır turpunu rendeledikten sonra bir kavanozun içerisine koyun
üzerine elma sirkesi ekleyin ve ağzını kapatıp 1 hafta bekletin. Elde ettiğimiz karışımı süzün ve akşamları yatmadan önce bununla cildinizi silin.
•    Limon suyu bilindiği gibi doğal bir renk açıcıdır. Limon suyunu pamuğa sıkın ve
bununla yüzünüzü silin hem çiller yok olacaktır hemde cilt renginiz de açılma olacaktır.

Çil tedavisi yöntemleri nelerdir?

Yüzdeki çillerden kurtulmak için pek çok yöntem bulunmaktadır. Çil tedavisinde sıklıkla kullanılan yöntemler bazen tek seansta yok olmayabilir. Yüzdeki çillerin bulunan yoğunluğuna göre tedavi edilir. İşte çilleri yok eden yöntemler:

•    Kimyasal Peeling: Cilt lekelerinin ve çillerin yok olması için soyma işlemi
    yapılarak görümlerinin azaltılması hedeflenmektedir.
•    Franksiyonel CO2 Lazer: Etkili sonuç veren yöntemlerden biridir. Cildin alt
tabakasına enerji göndererek cilt lekelerinin ve cillerin açılması sağlanmaktadır. Kışın yapılması tavsiye edilir.
•    Q-Switch Nd-yag Lazer: Bu lazer yönteminde ise derini soyulması ve
    kendini yenilemesi sağlanır. Ciltte kızarıklık olur ama ağrı olmaz.
•    Leke açıcı kremler : Yüzdeki çiller içim krem sıklıkla kullanılan bir yöntemdir.
Bazen ise çil tedavisine destek olması kullanılmaktadır.Yüzdeki çilleri geçiren kremler mutlaka doktor kontrolünde kullanılmadır.

Yüzdeki çil nasil gider?

Yüzde bulunan çilleri geçiren yöntemleri sizleri anlatmaya çalıştım. Ayrıca çilleri geçiren maskeler ve çilleri geçiren bitkisel yöntemler ile evde yapabileceğiniz kolay yöntemlerle çillerden kurtulmanız mümkün. Çil lekesini geçirmek içi denediğiniz yöntemler işe yarayan etkili yöntemlerdir. Sizlere çilleri yok eden yöntemleri sıralamak istiyorum.

Çilleri yok etmek için limon suyu kullanın

Limon suyu çok etkili bir renk açıcıdır ve çilleri yok etme etkisi de vardır. Günde bir defa limon suyunu pamuğa sıkın ve yüzünüzü silin. Her gün denemenizde bir sakınca yoktur. Sadece, eğer kuru cilt tipine sahip iseniz cildinizi tahriş edip yakacağı için kullanılması tavsiye edilmez.

Çilleri yok eden krem kullanın

Çilleri geçiren kremler cilt rengini açarlar ve çillerin görünümünü azaltırlar. 

Çilleri geçiren mikrodermabrazyon yöntemi

Çil lekelerinin olduğu bölgeye basınçlı şekilde alüminyum parçacıkları gönderilir ve aynı şekilde basınçlı olarak geri çekilir. Etkili bir yöntemdir cildin alt tabakasında bulunan çillerin üst tabakaya gelmesi sağlanır ve bu şekilde çiller yok edilir.  Mikrodermabrazyon tedavisi sayesinde soyulan cilt kendini yeniler bu yöntem kırışıklıkları da yok etmektedir.

Çilleri yok eden Lazer tedavisi

Lazer tedavisi genelde yüzde bulunan çillerin sayısında fazlalık olduğunda uygulanan bir yöntemdir. Çok etkili ve sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Çillerin görünümünde kesinlikle azalma olduğu gibi çillerin yok olmasında da etkilidir. Ayrıca yan etkileri çok sık görülür, Uygulanan bölgede kızarıklık, renk değişimi, morluk en bilinen yan etkileridir. Genelde tek seansta değilde, çillerin oranına göre seans sayısı belirlenir. Yazın yapılması tavsiye edilmez. Mutlaka tedaviye başladıktan sonra güneşten korunmak gereklidir.

Çillerin çıkmasını önlemek için ne yapmalıyız?

Çillerin çıkmasını önlemek ve çillerin çıkmasını engellemek için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır.Bunların başında güneşten korunmak gelmektedir. Zaten çillerin oluşmasına neden olan en büyük etken güneşin altında fazla durmaktır. Kesinlikle güneşten koruyan krem kullanmak gereklidir. Şapka takmak, güneş gözlüğü kullanmak, çillerin oluşmasını engelleyecektir. Eğer yüzünüzde çiller varsa göstereceğiniz hassasiyet daha artmakta ve daha dikkatli olmalısınız.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gize.
Gize. - 4 yıl Önce

Burnumda cil var nasil gecer

banner608

banner474