banner564

Cilt bakım ürünlerini seçerken dikkat etmeniz gereken içerikler

Kozmetik ve cilt bakım ürünleri genellikle tavsiye veya reklam üzerine alınarak kullanılıyor. Ancak bu ürünler birçok kimyasal içeriyor. Uzman tavsiyesi olmadan ürün alırken içeriğinde dikkat edebileceğimiz bazı noktalarla daha doğru seçimler yapabiliriz.
Cildimizin pürüzsüz, aknesiz, lekesiz, gergin ve sağlıklı görünmesi için çeşitli kozmetik veya cilt bakım ürünleri kullanıyoruz. Kimi zaman tanıtımlar vasıtasıyla karşılaştığımız, kimi zaman arkadaş tavsiyesi ile aldığımız veya ihtiyacımıza göre araştırarak bulduğumuz ürünleri satın alıyoruz. Ancak bu ürünlerin kullanımında cilt tipiniz, uygulama miktarı ve zamanı, ürün içeriği gibi dikkat etmemiz gereken durumlar var. Cildimize yarar sağlamaya çalışırken zarar vermemek adına, içindekiler kısmına bakarken yardımcı olacak tavsiyelerle doğru ürünleri seçebilirsiniz.

Alkoller:

Cilt bakım ürünlerinin içindekiler bölümünde çok sık karşılaştığımız alkollerin birçok türü var. Kullanacağımız ürünlerde cildimize zarar veren alkollerden kaçınmalıyız. İyi alkoller; cilt içine işler ve nemlendiricidirler. Aynı zamanda emülgatör (kullanılan diğer içerikleri aynı fazda tutan) ya da kıvam arttırıcı içerik olarak da kullanılabilir. Kötü alkoller; ürünleri hafifletip dokusunu yumuşatmak için kullanılır. Cilt bariyerine zarar verir bu yüzden tahrişe sebep olur. Eğer bu alkolleri içerik listesinin sonuna doğru görürseniz çok fazla kötü etkisini almazsınız yine de dikkat edilmesi gerekir.

Komedojenik içerikler
Komedojenik içerikler gözenekleri tıkar, ciltte komedon, akne oluşumuna sebep olur ya da tetikler. Özellikle akneye meyilli ciltleri fazla etkiler. Bu içeriklerin kendi içinde skorları vardır. Her ciltte aynı etkiye sebep olmasalar da skoru düşük olanlar daha az komedojenik, 0 olanlar ise komedojenik değildir. Bu içeriklerden bazıları skorları ile birlikte şöyledir:

Komodojenik fotograf
Diğer zararlı içerikler
Cilt bakım ürünlerinde kullanılan maddelerin oranları ve verdiği zararı telafi edebilecek farklı maddelerin eklenmesi etkisini değiştirebilir. Ancak genel olarak içeriğinde gördüğünüzde tercih etmemeniz gereken içeriklerden bazıları ise şöyle:

YORUM EKLE

banner608

banner474