banner564

Cilt detoksu 

Cildimizi olumsuz veya olumlu etkileyen faktörler çok kapsamlı ve geniş. Örneğin; kirli hava, kozmetik ürünler, tükettiğimiz yiyecekler ve içecekler ve daha birçok faktörler. Cildi bu olumsuz etkilerden temizlemek için yapılan bir takım uygulamalara cilt detoksu denir. Cilt detoksu cildinizi tazeleyecek ve arındıracak bir uygulamadır. Peki, cilt detoksu nasıl yapılır? Ve cilt detoksun cilde faydaları neler? 

Cilt detoksunun cilde faydaları neler?

•    Cilt detoksu sayesinde cildiniz nefes alır ve yaşlanmayı geciktirir.

•    Kan dolaşımını hızlandırır ve böylece cilt kırışıklıklarını ortadan
    kaldırır.

•    Cildinizdeki ölü hücrelerin dökülmesini sağlayarak cildiniz ölü
    hücrelerden arınır ve cilde canlılık katar.

•    Akne ve cilt üzerindeki sivilceleri ortadan kaldırılır.

•    Cilt detoksuyla, daha hızlı kilo verebilir ve kısa sürede istediğiniz kilo 
    kontrolünü yapabilirsiniz.

•    Cildiniz hiç olmadığı kadar rahat ve parlak, kadifemsi bir cilde sahip
    olacaksınız.

•    Selülit azaltır ve selülit oluşumunu önler.

•    Sedef, egzama, kepek gibi cilt sorunlarını giderir.


Cilt detoksu nasıl yapılır?

Cilt detoksu bir kaç işlemden oluşur. Sistematik bu düzenli cilt bakım rutini cilt detoksu sağlar. Cilt detoksu, düzenli yaptığınız takdirde çok iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Su alımını arttırın

Cilt detoksu için öncelikle en etkili şekilde içeriden bakım yapılması gerektiğini unutmayın. Günde en az 2 litre su içerek başlayabilirsiniz. Vücudunuzun ihtiyacı kadar su içmek, toksinlerin vücuttan atılmasının en basit yoludur.

Kuru fırçalama uygulaması

Kese yapmadan önce cildinizi yumuşak kıllı bir fırça ile fırçalayın. Kuru fırçalama ciltte kan dolaşımını hızlandırır ve vücuttaki toksinlerin hızla atılmasını sağlar. Fırçalama lenfatik sistemi uyarır. Diğer yandan ise kuru fırçalama şişliği, selüliti ve ölü hücreleri de ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Buhar banyosu yapın

Buhar kan dolaşımını arttırır ve cildinizdeki gözenekleri açar. Böylece, gözeneklerde biriken kirleri temizlemek mümkündür. Siyah noktalar buhar banyosu ile daha kolay temizlenir ve daha iyi sonuç verir. Sadece 10-15 dakika buhar banyosu yapmanız yeterli. Sıcak suyunuza yeşil çay eklerseniz, buhar banyosu ile cildinizi toksinlerden arındıracaksınız.

Peeling zamanı

Peeling, cilt detoksunun olmazsa olmazıdır. Peeling ile cildiniz daha pürüzsüz ve canlı görünür. Yüzdeki ince kırışıklıklar, cildin kuruması, gözenek sorunu, cilt lekeleri gibi sorunları gidermeye yardımcı olur. İşlemden sonra, peeling yapılmış cilt daha yumuşak, daha parlak ve daha elastik hale gelir.

Cilt maskesi 

Cilt maskeleri; cildin ihtiyaçlarına göre, içerik maddeleri cildi toplu olarak veren doping ürünleridir ve böylece cilt yenilenir ve canlandırılır. Cilt problemine göre uygun maskeyi seçmek, gözeneklerimiz açıkken doğru hedefe ulaşılmasını sağlar.

Nemlendirin

Tüm bu işlemlerden sonra cildinizi nemlendirmeyi unutursanız cildiniz kuruyabilir. Cildinizin kurumasını istemezseniz. Bir sorunu ortadan kaldırırken farklı bir sorunla karşılaşmamak için cildinizi sürekli nemli tutun. Böylece yaşlılığı da geciktirebilirsiniz. 

YORUM EKLE

banner608

banner474