banner564

Cilt için faydalı doğal ürünler - Bitkisel cilt bakımı

 Pek çok kadın tarafından güzelliğin en belirgin göstergesi olarak alınan pürüzsüz, lekesiz, parlak ve yumuşak bir cilt aynı zamanda genel sağlığın dışa yansıması olarak kabul görmektedir. Kimyasal maddeler ve uygulamalar kullanılmadan ve kozmetik kremleri fazla miktarda kullanmadan yapılan doğal cilt bakımı her zaman daha doğru ve iyi sonuçlar verecektir.
  Tüm kadınlar olmasa da büyük bir çoğunluk bakım kremlerini içerdikleri kimyasallara dikkat etmeden günlük olarak kullanmaktadır. Vücut bu kimyasalları emerek kısa sürede olumlu sonuçlar verse de uzun süre kullanımı sonucu cildimizde başka sorunlar yaratma ihtimali her zaman bulunmaktadır. Gün geçtikçe artan sağlık konusundaki farkındalık insanları artık daha doğal ve bitkisel ürünler kullanmaya itmektedir. Bunun sonucu olarak üretilmeye başlanan bitkisel cilt bakımı ürünleri kullanan kadınların sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu bitkisel cilt bakım ürünleri yüzlerce yıldır pek çok farklı kültürde kullanılan bitkisel ve doğal ürünlerin bir araya getirilmesi sonucu üretilmektedir.
Cilt bakım ürünü alırken içindekiler bölümünü mutlaka inceleyin. Üzerinde doğal yazan bir kremin içindekiler bölümünde ürünün sadece %5’inin doğal maddelerden oluştuğunu görebilirsiniz. 
Bitkisel cilt bakım ürünleri için avantaj hanesine yazılacak ilk nokta hiçbir yan etkilerinin olmamasıdır. Son yıllarda özellikle yurtdışında kozmetik ürünlerde yapılan pek çok araştırma göstermiştir ki piyasada bulunan ürünlerin pek çoğunda toksin maddelere rastlanmıştır. Bitkisel cilt bakım ürünleri kullanarak ciltte kızarıklıklar, sivilceler, lekeler gibi rahatsızlıklara varan sorunlara yol açan bu toksinlerden kurtulmuş olursunuz. 
Bitkisel cilt bakım ürünleri cildinizin nefes almasını, daha parlak ve genç görünmesini ve yeni deri hücresi oluşumunu hızlandırarak yenilenmesini hızlandırmaktadır. Antioksidan özellikleri olan bitkilerin kullanıldığı bitkisel cilt bakım ürünleri ciltte hava kirliliği, sigara kullanımı gibi nedenlerle biriken toksinlerin daha hızlı atılmasını sağlamaktadır.
Her gün el, yüz ve vücut kremi kullanan biriyseniz ve bu kullandığınız kremler bitkisel değilse cildiniz her gün ortalama olarak 200 farklı kimyasal madde ile temas ediyor demektir. Daha kötüsü cilt temas ettiği bu 200 kimyasal maddenin yaklaşık %60’ını emmektedir. Bu inanılmaz rakamlar başta cilt aşınmaları olmak üzere ciddi hastalıklara yol açabilmektedir.
Bitkisel cilt bakım ürünleri size bir avantaj daha sunmaktadır. Kullandığınız bir bitkisel cilt bakım kreminden memnun kaldıysanız içinde bulunan doğal maddeleri kullanarak kendi bitkisel cilt bakım kreminizi evde yapmanız mümkün.
Artık şu bilinen ve araştırmalarla kanıtlanmış bir gerçek; bitkisel ürünler hangi alanda kullanılırsa kullanılsın vücudun doğal yapısı ile uyumlu olarak çalışabildiği için alternatiflerine oranla her zaman daha güçlü ve daha etkili çözümler sunmaktadır. Ülkemizde de kadınların son yıllarda bilinçlenmesiyle bitkisel ürünlere ilginin artması neticesinde pek çok farklı markanın tüm vücut ve cilt bakımı için farklı çeşitlerde bitkisel cilt bakım ürünlerini bulmanız mümkün. 
Bitkisel cilt bakım ürünleri
Aktarlardan edinebileceğiniz birçok yağ çeşidi ile cilt bakımınızı doğal ve bitkisel yollarla yapmanızı sağlar. Kendiniz evinizde uzmanlardan aldığınız tariflerle bitkisel cilt bakım ürünleri hazırlayabilirsiniz. Ayrıca genel ve günlük cilt bakımınızın yanında cildinizin deforme olan bölgeleri için hazırlayacağınız cilt bakım ürünleri ya da kürler vardır.
Bitkisel cilt bakımı
Bu kürlerin saçlarınız için ve cildiniz için farklı uygulamalarla elde edilen türleri mevcuttur. Bitkisel cilt bakım ürünleri yan etkileri olmayan ancak hazırlarken en ufak detayları dahi göz ardı etmeden hazırlanabilecek ürünlerdir. Aksi halde istediğiniz sonuca ulaşamayabilir ya da dengi sandığınız bir bitkiyi kullandığınızda sıkıntılı durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu haftaki yazımda sizlere rahatlıkla kullanabileceğiniz bazı yağları ve kürlerin yapılışını anlatacağım.
Shea yağı ile kakao; 
Shea yağı ve kakao çeşitli şampuanların ve saç kremlerinin de içinde yer alır. Vücudun ve saçlarınızın kurumamasını nemlenmesini ve yumuşak kalmasını sağlar. Özellikle yazın oluşan cilt yanıkları ve çatlaklıklar için mükemmel bir karışımdır.
Avokado yağı
Vücudunuzda oluşan ya da bulunan ince çatlakların azalmasını ve cildinizin A, E ve D vitaminlerini almasını sağlar. Avokado yağı, avokado bitkisinden elde edilir ve cildinize yumuşaklık kazandırır.
Üzüm tohumu yağı
Üzüm tohumu yağı üzüm tohumundan elde edilir ve cilde direk uygulanabilir. Cildinizin vitamin ve mineral eksiğini tamamlamasına yardımcı olur ve nemlenmesini sağlar.
Jojoba yağı
İsmini sıkça duyduğumuz bu yağ pek çok besleyici ürünün içinde bulunur. Jojoba yağının içinde cildimizde bulunan vitamin, protein ve minerallere en yakın maddeler bulunur. Bu sebeple jojoba yağı hücre yenilenmesine yardımcı olur.
Süt tozu
Süt tozu cildinizin pürüzsüz ve parlak olmasına yardımcı olur ve arındırıcı özelliği ile cildinizi arındırır.
Fındık yağı
Fındık yağı cilde iyi gelen özel bir yağdır. Cilde nem kazandırır ve yaşlanma karşıtı olarak kullanılan bir yağdır.
Zeytinyağı
Besleyiciliği ve nemlendiriciliği ile bilinen bir yağdır. Cilde yumuşaklık kazandırarak besler.
Arpa unu
Arpa un haline getirilerek hamur elde edilir ve yüze maske olarak sürülerek 2 saat kadar bekletilir ve sonra yüzünüzü yıkadığınızda cilt lekelerinizi azaltır.
TEKLİF ALTEKLİF ATEKLİF A
Aşk otu kökü
Aşk otu köklerini kaynatarak elde ettiğiniz suyu cildinize sürdüğünüzde yüzdeki lekeleri azaltır.
Yoğurt maskesi
Bir tatlı kaşığı süzme yoğurdu bir çay kaşığı karbonat ile karıştırdığınızda cildinize sürün ve 1 saat kadar bekleterek ovarak çıkarın. Daha sonra bir çorba kaşığı kil, bir çorba kaşığı su, bir çorba kaşığı mısır ununu ve bir çay kaşığı kremi karıştırarak cildinize uyguladığınızda yüzünüzden ölü deri çıkar. Cildiniz yenilenir ve pürüzsüzleşir.
Biberiye kürü
Biberiye ezilerek krem haline getirildikten sonra cilde sürüldüğünde cildiniz güzelleştirerek kırışıklık problemini önler. Biberiyenin tohumu ve yaprağı on beş yirmi dakika kadar kaynatıldıktan sonra cilt bu suyla yıkandığında pürüzsüzleşir ve güzelleşir.
Boza kürü
Boza ile bir tatlı kaşığı arpa ununu karıştırarak yüzünüze sürün ve dairesel hareketlerle on beş yirmi dakika kadar masaj yapın. Daha sonra yüzünüzü su ile yıkayın ve nemlendirin. Bu kürü haftada iki kere uygulayın ve cilt lekelerinizi azaltın.
YORUM EKLE

banner471

banner473