banner564

Çipli ehliyetlere ne oldu? 

 Geçenlerde okuduğum bir haber üzerine cüzdanımdan eksik etmediğim ehliyetimi çıkarıp üzerindeki son kullanma tarihine baktım. 
Malum KKTC’de sürüş ehliyetlerinin üzerinde markette satılan yoğurdun üzerindekine benzer bir son kullanma tarihi var. O tarihten sonra kullanamıyorsunuz.
Benim sürüş belgemin de süresinin dolmasına bir ay gibi bir süre kalmış. Neyse ücretini ödeyip bir beş yıl daha uzattık (Beş yıllık: 555 TL) ve yeni ehliyetimize sahip olduk. 
İşte tam bu işlemleri yaparken aklıma geldi, Vergi Dairesi’nin Lefkoşa’daki yeni binası yapılırken bulunan çipli ehliyetler. Hatta o dönemde makinası bile alınmıştı. Sonra ne oldu ise o ehliyetler ve makinası kayboldu vergi dairesinden. 
Tabi bu işin bir boyutu. Diğer önemli boyutu ise mevcut ehliyetlerin kopyasının yapılabilir olması. 07 Şubat 2015’de bir gazeteye demeç veren Trafik Kazlarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı KKTC ehliyetlerinin çok kolay kopyalanabildiğini söylemiş, KKTC ehliyetlerinin seri numarası olmamasını da “Her isteyen 10 tane kopyalar” sözleri ile ifade etmişti.
İçişleri Bakanlığı bir süreden bu yana çipli kimlik verebiliyor, keşke aynı teknoloji ehliyetler içinde yapılmış olsa. Gerçekten de çok eski bir teknoloji kullanılıyor ehliyetlerin basımında. Kopyasını yapmak çok ama çok basit. 
Büyük paralar vererek yenilediğimiz ehliyetlerin en azından çipli ve AB standartları çerçevesinde olmasını bekliyoruz. 
 
 Para ile rezil olma sanatı
Hazır ehliyeti yenilemiş iken arabanında seyrüsefer harçlarını yatıralım istedik. Hay istemez olaydık. Sabah sabah kuyruğun ucu KTHY binasının önündeydi.  Sıra numaram 436, işlem yapan vatandaş ise üç yüzlerde. Kısacası önümde yüz küsur bekleyen var.
Altı üstü devlete para ödeyeceğim. Ama bunun için önümde bekleyen yüz küsur kişinin veznede işlem yapmasını beklemem gerekiyor.
İnsanların uzaya çıktığı, cep telefonu ile hayatın her alanında çözümlerin sunulduğu bir ortamda biz kuyruklarda bekleyerek devlete vergi ödemenin vicdani muhasebesini yapıyoruz.
Hali hazırda KKTC’de 20 binden fazla kişi aracının seyrüsefer harçlarını ödememiş. Hiç kızmıyorum bu 20 bin kişiye. Böyle bir eziyeti her baba yiğit çekmez.
Tabi bu işin bir yönü. Diğer tarafı o bankonun arkasında olan arkadaşlar. Nefes bile almadan arı gibi çalışıyor. Yazık bu insanlara, böyle sağlıksız bir ortamda bu kadar yoğun bir işi başarmak için uğraşıyorlar. 
 
 
Tek başına bir takım
Liverpool'un Mısırlı yıldız futbolcusu Muhammed Salah resmen tek başına bir takım. UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk karşılaşmasında evinde Roma'yı 5-2 mağlup eden Liverpool'da geceye Muhammed Salah damga vurdu.
Yok, böyle bir futbol, attığı paslardan topu ağlara bırakışına kadar resmen sahada büyüledi Mısırlı yıldız futbolcu Salah. Eğer aynı oyunu sergilemeye devam ederse bu yılın rekor transfer ücretinin kime ait olacağı şimdiden belli. 

MESAJLAR

Erhan ARIKLI: Tavlada vekilinizi yenince bize meydan okumaya karar vermişiniz. Valla biz eski başkanınıza benzemeyiz, mekân ve gün belli, buyurun gelin. 

Nazmiye ÇELEBİ: Trafik eğitim kitapçıklarının İngilizcesinin de hazırlanması için çalışma başlatmışsınız. Bu arada ehliyetler içinde bir çalışma düşünseniz hiç fena olmaz. 

Zeki ÇELER: Bakanlıkta bazı yerleri yenileme kararı almışsınız. E uzun süre bakanlıkta mesai yapmaya başlayınca bazı yerlerinden tadilat görmesi kaçınılmazdı zaten. Neyse hayırlı olsun. 

Nidai GÜNGÖRDÜ: Girne’deki rakipler teker teker vazgeçerken partilerde onca kişi ile görüşüp, karşınıza aday bulmakta hayli zorlandılar. Anlaşılan sizin için çokta zor olmayan bir seçim olacak gibi. 

Mehmet HARMANCI: Valla siz siz olun bu ittifak işine pek güvenmeyin. Değişik değişik haberler geliyor bize de. Neyse siz zaten bu konuda nasıl davranacağınızı çok iyi biliyorsunuzdur. 

Dr. Erkut AŞICIOĞLU: Dünya sıtma gününde Gönyeli Yenikent bölgesi sinekten ve çirkeften geçilmiyormuş. Bölge sakinlerin yaptığı eylem bile mevcut başkanı bu konuda önlem almaya ikna edemedi. 

Mehmet ÖZSEZER: Dikmen Belediye Başkanlığı fikrinden vazgeçip partinizin gösterdiği adayı destekleme kararı almışsınız. UBP’nin Dikmen’de aday gösterdiği Mustafa Erişmen’e destek olmak için Cuma günü örgütte bir toplantı düzenliyormuşsunuz. 

Ahmet KARAVELİOĞLU: Pek muhterem babanız hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 


Dr. Ramadan KAMİLOĞLU: Dünkü gazetelerde gördünüz mü haberi, Yedidalga açıklarında balıkçılar dev orkinos balığı yakalamışlar, sizden de benzer haberler bekliyoruz.  

Önder ECESOY: Yıllarca büyük başarı ile görev yaptığınız Lefkoşa Türk Belediyesi’ne bu kez Belediye meclis üyesi olarak geri dönmek için UBP’den aday adayı olmuşsunuz. Lefkoşalı eski günleri unutmamıştır herhalde. 

Biray DELİCEIRMAK: Kupada yarım kalan maç için federasyon kaldığı yerden devam kararı almış. Acaba sizde o gece kaldığınız yerden mi maçı izlemeye devam edeceksiniz. 

Mert ÖZDEŞ: Nikâh masasına oturmak için artık gün saymaya başlamışsınız. Neyse şimdiden size bir öbür boyu mutluluklar diliyoruz, bu arada yaza bol sazlı sözlü eğlenceli bir düğün bekliyoruz. 

Tuğçe ÖREN: Yukarı Girne’den muhtar adayı olmuşsunuz. Bölgedeki özellikle gençlerin sizin yanınızda yer aldığı yönde haberler geliyor. Neyse hakkınızda hayırlısı. 

Cemal VAROĞLU: TDP'nin yeni Genel Sekreteri olarak çok zor bir dönemde çok zor bir görevi üstlenmiş oldunuz. İki ayı kalan seçimler için şimdi yoğun bir mesai harcamanız gerekiyor. Tekrardan tebrikler. 

Serdar DENKTAŞ: Vergi Dairesi'nde başlatılan çalışmalar devam ederken şu ehliyet kısmına da bir uğrayın isterseniz. Ha birde kaybolan ehliyetler ve makinasını da sormayı unutmayın. 

POLEMİX
 “Eğer Türkiye bölgede istikrarı sağlamak, bozulan barışı tesis etmek için bu kadar fedakârlık göstermese Avrupa bugün yaşanamaz hale gelir. 2016'ya kadar Akdeniz'den, Balkanlar üzerinden Avrupa'ya geçen mülteci sayısı günlük ortalama 7 bin. Biz AB ile bir anlaşma yaptık, 'bunların geçişini önleyelim' dedik. Buna karşılık ülkemizde 3,5 milyon mülteci var.”
Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım 

YORUM EKLE

banner471

banner474