banner564

Çocuğuma açık mektup II

Sevgili oğlum Toprak,
Ailemize katılmanın brinci yılını heyecanla kutluyoruz. Zaman nasılda hızla akıp gidiyor. Daha dün gibi seni kucağımıza almamızın ilk heyecanını yaşıyorken, bugün bir yaşına giriyorsun. İlk yaşının heyacanını belki sen hissetmiyorsundur ama annenle ben çok heyecanlıyız. 
Birinci yaşını kutlayacağımız bugüne dair gündemi sana biraz olsun anlatmak istiyorum. Dünyanın şu sıralar iki büyük gündemi var. İlki, Şubat 2022’de başlayan Rusya’nın, Ukrayna’yı işgali. Altı aylık bir süre geçmesine rağmen Rusya-Ukrayna savaşı henüz bitmiş değil. Bu savaş nedeniyle küresel dengeler sarsılırken, dünyada temel gıda ve fosil yakıt tedarikinde sıkıntılar yaşanıyor. Bir ada coğrafyasında yaşıyor olmamız nedeniyle bizlerde fazlasıyla bu durumdan etkileniyoruz. Özellikle coğrafyamızın ekonomik durumu pek de iç açıcı değil. Dahası yakın bir zamanda da düzelecek gibi bir görünümde yok. Sen doğduğun gün, bir İngiliz Sterlin’i 11,80 TL iken, bu gün bir İngiliz Sterlin’i 21,80’e ulaştı.
Bizim coğrafyamızda çok dillendirmediğimiz ama etkilerini fazlasıyla hissettiğimiz dünyanın ikinci gündemi ise iklim değişikliğidir. Dünyanın kullanılabilir su kaynakları günden güne azalırken, bazı ülkelerde kuraklık kendini hissettirmeye başladı. Bizim coğrafyamızında kıt olan su kaynakları doğru bir şekilde yönetilmediğinden, zaman zaman bizlerde su sıkıntısı yaşamaktayız.
Sevgili oğlum Toprak; günden güne büyümeni izlemek annenle benim için büyük bir mutluluk. Emeklemeye başlayalı üç hafta oldu. Kendi ayakların üzerinde durmaya ise yeni başladın ama henüz destek almadan duramıyorsun. En güzel halin ise masaya oturup hep birlikte yemek yediğimiz zamanlar oluyor. Yemek masasında kendi kendine yemek yemeye çalışırken attığın mutluluk gülücükleri bizleri çok mutlu ediyor. 
Birinci yaş günün için annenle hazırlıklarımızı tamamladık. Şimdilik sen pek bir şey anlamayacaksın belki ama çekilen fotoğraflarla yaşadığımız her anı senin için saklayacağız. Yeni yaşınla birlikte daha nice güzel günler yaşamanı, sağlıklı, mutlu olmanı diliyoruz.  Yaşamda her şeye temiz duygularla bakmanı diliyorum, seni çok seviyorum. Baban...
Dünyaya gelişini yaşamımın miladı olarak adlandırdığım Toprak oğlum artık 1 yaşındasın. Yaşam bizim için senden öncesi ve sonrası diye ikiye ayrılıyor. Senden sonra geride bıraktığımız bu bir yılda dünyayı yeniden keşfettim. Çocuk olup masallar okudum, hikayeler uydurup, çizgi filmler izledim ve yeniden şarkılar söyledim. Ne güzel seninle büyümek ve birlikte yol almak. Toprak oğlum, sen babanla başımıza gelen en güzel şeysin. Bağrında nice ormanlar yeşerteceğin yılların olsun. Seni her şeyden çok seviyorum. Annen...
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Salih Tanol
Salih Tanol - 2 yıl Önce

Toprağın dünyaya gelişi sizlere mutluluk saçarken. onun da sizler gibi bir anne ve babası olması da onun için biçilmez bir değer. mutlu bir aile yaşamının devamını dilerim.

Meltem Yapıcıoglu
Meltem Yapıcıoglu - 2 yıl Önce

Sizlere bu yolda anne ve baba olarak kolayliklar, mutluluklar ve guzel anılar biriktirmenizi diliyorum... Toprak dogum günün kutlu olsun, sana anne ve babanla birlikte masal gibi diledigin gibi bir ömür diliyorum...sevgiler, selamlar...

Pinar Naci
Pinar Naci - 2 yıl Önce

Woowhh kuzcikk ve Ayşe...MaśAllah ???? baya sayfalara Gùzel mùhteşem yorumlarnizla dòkdurdùnùz....✍ve en mùhim pùf noktalarin'dan...
Topraģ'a unutamayacak O òzel anilari biriktirmek aylece,,ve Iyi ki doģdu!!???????????????? ve size de onun sayesinde bòyuyorsunuz hep beraber ve O size sabirli olmayi hayata ògretiyor.
Always learn to smile at all times!!..with ???? your beautiful ???? ✨ ❤ family. ???? Pinar,Alara ,Sahin????????????????????

banner471

banner473