banner564

Çok iyi oldu çok…

Hafta sonu ailecek güzel bir program yapmayı düşünürken sağ olsun devletin zirvesinden gelen o mesaj ile telefonlarımız bir saniye bile susmadı. 
Çok gerekliydi ya, Akıncı’nın açıklamaları. Çok iyi oldu çok…
Açıklamanın sosyal medyaya düşmesinden hemen sonra fermada bekleyenler hemen üstüne atladı. İki kesim birbirini suçlamaya başladı. Goygoycular için bulunulmaz bir fırsat çıkmış oldu ortaya. 
Sarhoş kafa ile evde düşüp poposunu inciten Rum lidere vakit kaybetmeden “geçmiş olsun” diyen, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir yıl önce (20 Ocak 2018'de) Afrin Harekâtı’na destek veren aynı Cumhurbaşkanının, bu sefer destek vermemesi garip geldi herkese. 
Geçen defa Türk Silahlı Kuvvetleri için çok gerekliydi Akıncı’nın açıklaması, bu sefer gelmedi diye başarısız mı olacak Barış Pınarı Harekâtı?
Çok gerekliydi ya, Akıncı’nın açıklamaları. Çok iyi oldu çok…

Unutmamalı…
Yaşanan tartışmaların hiç kimseye hiç bir faydası olmayacağı ortada dururken, "toplumu bölme" yönündeki bu kavgaların bugün değil ama yarın büyük bedeller ödememize neden olacağını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. 
Bugün Suriye başta olmak üzere Irak ve Orta Doğu'da olanların tek nedeni "Toplumların kendi içinde ayrışmaları ve kendi içlerinde yaşadığı kavgaya dış güçlerin müdahale etmesidir.” Bundan 5 yıl önce Suriye'de 10 yıl önce Irak'ta bu ve benzeri tartışmaları o insanlar da yapıyordu. Devleti yönetenlerin "açıklama" yaparken daha dikkatli, daha seçici ve "birleştirici" olması gerekiyor.
İster Sağ ister Sol olun, bugünlerde yanacak bir kıvılcım, ilerleyen günlerde herkesi yakacaktır. Çünkü bu kıvılcımın yanmasını, bölgedeki huzurun kaçmasını bekleyenlerin olduğunu aklınızdan çıkarmayın…

Doğru konuşuyorsun da…
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın son dönemde ki en önemli savunucularından Hasan Kahvecioğlu dün şöyle bir paylaşımda bulundu sosyal medya hesabından;
“Siyasal İslam’ın AK Parti’li temsilcileri, rahmetli Denktaş’ı Akıncı’ya karşı kullanabileceklerini sanıyorlar. 2004'te aynı AK Parti’liler Denktaş’a yapmadıklarını bırakmadılar. Şimdi aynı insanlar Denktaş’ın makamında bulunan bir başka seçilmiş Kıbrıslı Türk lidere aynısını yapmaya çalışıyorlar.
O zamanki de saygısızlıktı, şimdiki de...
Ne yazıktır ki Denktaşçı gençler 2004'te onu hiçleştiren AKP’nin bu oyununa geldiler.”
Kahvecioğlu doğru bir tespit yapmış ama bir farkla. Zaten yazısının içinde de söylüyor “O zamanki de saygısızlıktı, şimdiki de…” O zaman eğer Kahvecioğlu veya Akıncı çıkıp AK Parti’lilere tepki koymuş olsaydı bugün bu tepkiyi vermekte yerden göğe kadar haklıydı. 
Ama o gün susan, hatta “Denktaş’ın görevden alınmasını” isteyen Akıncı olunca, bugün bu serzenişlerin zerre hükmü kalmıyor. Keşke Denktaş’a saldırırlarken, Eroğlu’nu Ergenekoncu ilan ederlerken de aynı duyarlılığı gösterebilseydiler…

Mahkemedeyiz
Daha dün mahkeme bahçesinde Afrika Gazetesi davasında “Basın özgürlüğünü” savunan, sevinç naraları atanlarla bugün mahkemede karşı karşıya geleceğiz. 
Yazdığımız bir yazı nedeni ile bizi mahkemeye veren, başka gazetecilerin basın özgürlüğüne sevinenlerle yüzleşme günü bugün. Lefkoşa Kaza Mahkemesinde, bekleriz efendim... 

MESAJLAR

Ersin TATAR: Bugün UBP’nin 44. yaş gününde yapacağınız konuşma şimdiden herkesçe merak edilir hale geldi. Öyle ki sırf bu konuşmayı merak edip de gelecek olanlar var bu akşam. 

Tufan ERHÜRMAN: Akıncı öyle bir hamle yaptık ki solun özellikle de CTP’lilerin aklı fena halde karıştı. Bakın sosyal medyadan bazı CTP’liler açık açık Akıncı’ya destek beyan etti bile. 

Erkut ŞAHALİ: CTP’deki sağduyulu ses bu dönem siz oldunuz gibi. Ama parti içinde şimdide birileri sizin bu açıklamanızdan rahatsız oldu ve yakında üstünüze gelecekler gibi gözüküyorlar. Kısacası dikkatli basın bu aralar. 

Mustafa AKINCI: Geçen defa “tuşa yanlışlıkla” basmıştınız. Şimdi de yaptığınız açıklama “yanlış anlaşıldı” dediniz. Acaba bir süreliğine facebook’a girmeseniz daha mı iyi olur ne? Bence bir süre bakmayın, ellemeyin telefona.   

İrfan Tansel DEMİR: Geçitkale’deki sivil toplum örgütleri havadan atılmak üzere tohum bombaları hazırlamış. Siz ne diyorsunuz bu işe? Gerçekten böyle bir uygulamanın doğaya ne gibi bir katkısı olur? 

Fatma SABRİ: Ufak bir ameliyat geçirdiğinizi üzülerek öğrendik. Umarız en kısa sürede yeniden eski neşeli günlerinize dönersiniz. Çok ama çok geçmiş olsun. 

Ahmet MURATOĞLU: Lefke Avrupa Üniversitesinde göreve başlamanıza çok sevindik. Siyasette edindiğiniz bilgi ve birikimleri yeni nesille paylaşmak son derece önemli, başarılar diliyoruz. 

Dr. Ramadan KAMİLOĞLU: Cumhurbaşkanı Akıncı’nın son açıklamalarına fena halde bozulmuşsunuz. Bir tek siz değilsiniz ki, toplumun yüzde 80’i sizin gibi düşünüyor. O yüzden kendisine kızmakta sonuna kadar haklısınız. Allah bizi Türkiye’den ayırmasın. 

İsmail KIRTAY: Tavla maçlarında son günlerde yüzün hep nedense gülüyormuş. Anlaşılan tavlada şansınız döndü, bu aralar önünüze kim geliyorsa yeniyormuşsunuz. 

Erhan ÜÇÜNCÜOĞLU: Bir Öğün Zanaat isimli kitabınız çok yakında kitapçılardaki yerini alacakmış. Birbirinden özel tariflerin yanı sıra işin püf noktalarını da kitabınızda paylaşacakmışsınız. 

Nazım BERATLI: “Ben Türkiye'den yana tarafım” dediniz ve eski solcu dostlarınızdan bazılarını fena halde kızdırdınız. Sizi emperyalizme teslim olmakla suçlayanlar bile var aralarında. 

Mehmet EKİN VAİZ: Hafta sonu Türkiye’nin ünlü film yapımcıları ile Kıbrıs’ta buluşup Büyükkonuk’taki Ayşe Abaya ziyarete gitmişsiniz. Ee film çekimleri ne zaman başlıyor kısmetse? 

Barış BURCU: Şimdi seviye işi önemli, siz seviyeyi kollamazsanız birileri çıkar işi şeftali kebabına falan bağlayıverir. Ufaktan uyaralım istedik, bizden söylemesi.

Tolga ATAKAN: Alsancak yoluna başlanması için artık günleri değil saatleri saymaya başlamışsınız. Eh hadi artık diyelim, umarım en kısa sürede başlanır ve tamamlanır o yol. Kâbus gibi oldu.  

YORUM EKLE

banner608

banner474