banner564

CTP ne ara bu hale geldi? 

Koskoca partiler sırf hükümet kuracağız diye küçük partilerin oyuncağı pozisyonuna düştüler. Yok öyle olacak, yok böyle duracak diye küçük partiler büyük partileri muma çevirdi.
Dahası ‘Kim liberal? Kim sağcı? Kim solcu?’ hepsi iyice karıştı. Sırf hükümet olabilmek adına artık ideolojiler rafa kaldırıldı.
Son olarak geçen gece bir baktık ülkenin güya en büyük Sol Partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne, patronlar kulübünün başkanları çağrıldı ve olası muhtemel hükümetin kuruluşu için görüş alış verişinde bulunuldu.
CTP’deki toplantıya, Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ile Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk katıldı. Bu saydığımız başkanların tümü patronlar kulübünün en tepesindeki isimler.
CTP ne ara bu hale geldi?
Sendikalar ile sokaklara inen faşizm karşısında direnen CTP, hükümet kurabilmek için patronların direktifleri ile mi yol alıyor? 
Kimse kusura bakmasın ama bir CTP’li çıkıp bu durumu kamuoyuna izah etmeli. Partinin işçi sınıfının yanından patronlar sınıfına nasıl geçiş yaptığını bu halka anlatmalı.

Öneriyorum; kışta 4’lü yazda 2’li hükümet
Her geçen gün hükümet kurulması ile ilgili olarak yeni bir şey duyuyoruz. Dün bir arkadaş aradı ve dedi ki;
“Yaz abi, öneriyorum; kışta 4’lü hükümet yazda 2’li hükümet kurulsun. Tıpkı araba gibi. Belli ki bu kış hayli zor ve çetin geçecek. O yüzden kışta 4 çekerli araba gibi 4 partili bir hükümet kursunlar. Yazda ise yeniden 2 partili hükümet modeline geri dönülsün.”
İşin şakası bir tarafa ama artık vatandaşların 48 milletvekiline bakış açısı dalga geçme noktasına geldi. Toplum mevcut vekillerin artık değişmesi gerektiğini düşünüyor. 
Eğer vekiller bu süreci biraz daha uzatırlar ise bu hesaplaşma ilk seçimde sandıklarda verilecek gibi. O yüzden bence seçmenin daha fazla sinir uçarı ile oynanmamalı.

Aynı şeyi mi söyledik? 
CTP Milletvekili Özdil Nami katıldığı bir programda, hükümet kurma arayışı ile ilgili açıklamalarda bulunmuş. Özdil Bey ile bugüne kadar çok az konuda aynı noktada olduğumuzu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Bu durum ne onun için ne de benim için bir sıkıntı konusu ise asla olmamıştır. Neyse, ne demiş Özdil Nami?
“Ben kesinlikle Halkın Partisi’ne güvenmiyorum. Ancak bunu bir erken seçim temizler. Seçimin bence Eylül 2021’e kadar kalmaması lazım. Seçimi çok daha erken bir sürede yapmalıyız.”
Valla dün sabah televizyonda aynı şeyi ben de söyledim…

MESAJLAR
Ahmet CENNETOĞLU: Pek muhterem biraderiniz Hakk’a yürümüş, merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun. 

Serhat İNCİRLİ: El dezenfektanları artık sizde alışkanlık haline gelmiş ve her beş dakikada bir elinizi dezenfektanla baştan aşağı yıkıyormuşsunuz. İnşallah başka bir sıkıntıya yol açmaz bu sık kullanım. 

Mustafa MİS: Sabahları İskele sahilinde spor yapmaya yeniden başlamışsınız. En son bıraktığımızda bisiklet sürüyordunuz ama çok uzun gitmedi o iş. Bakalım bu aletli cimnastik işi ne kadar gidecek? 

Turgay DENİZ: Türkiye’deki benzer bir Odalar ve Borsalar Birliğinin kurulması için çalışmalara başlamışsınız ancak anlamadığımız bu oluşumun içine bir sendika nasıl dahil oldu? 

Özgün KUTALMIŞ: Sizin yönetimde olduğunuz dönemde yolsuzlukların çıkarıldığı Şeker Sigortanın artıya geçmesini Kudret Bey’in sahiplenmesine hayli bozulmuşsunuz. Boş verin, bu aralar durumu tamam değil. 

Hasan SUNGUR: Türkiye’deki benzer bir Odalar ve Borsalar Birliğinin kuruluş çalışmalarından çekildiğinizi üzülerek öğrendik. Anlaşılan birileri bu yapımın içine dinamit atarak süreci sabote etme peşinde. 

Erdoğan SORAKIN: Yukarıdaki yazıyı okuduğunuza göre ve partinin Genel Sekreteri ve “bıyıklı amcaların” son temsilcisi olduğunuza göre her halde bize iki satır açıklama yaparsınız diye düşünüyoruz. 

Güven BENGİHAN: Napan ya dostum, tamamsın? Bak CTP hükümet kurabilmek için patronlardan fikir alıyor, size de bir şey sordular mı? Sizin de fikrinizi aldılar mı? Birlik-mücadele-dayanışMA!

Devrim BARÇIN: Eski bir sendikacı ve ekonomiden anlayan birisi olarak sizin de bu konudaki görüşlerinizi merak ediyoruz. Bu arada parti gazetesi için önerdiğimiz yeni sloganlardan en çok hangisini beğendiniz? 

Doğuş DERYA: Hem patronlar ile hükümet kurma çalışması yap hem de faşizme karşı omuz omuza diye slogan at. Nasıl olacak bu durum? Sizin de görüşlerinizi bu bağlamda gerçekten merak ediyoruz. 

Erhan ARIKLI: Hala daha anlayamadınız mı? Sizin dışınızda hiçbir parti başkanı erken seçimin hemen olmasını istemiyor. En azından bu yazdan önce bir seçim isteyen genel başkan yok. 

Cemal BULUTOĞLULARI: Ah be başkan daha ne bekliyorsunuz ki. Siyasetin bu kadar yere düştüğü bir ortamda daha neyi bekliyorsunuz ki konuşmak için. Bombalayın gitsin… 

Tolga ÖZÇELİK: HP, dörtlüden ikiliye dönerse parti içinde muhalefetin başını çekmeye karar vermişsiniz. Bence en iyisi HP bir hükümet kursun ve diğer partiler destek olsun. 

Alev ŞENSOY: Çikolatalara verdiğiniz paralar bir servet etmeye başlayınca sonunda sizde isyan etmeye başlamışsınız. Siz en iyisi bizim gibi toptan ve kavanozda alın. En iyisi böyle…

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Biz de palikarya macron merkel sisi pasından trump putin akel chp ve güvenmiyoruz Allahın izniyle bilek ve yüreğimize guveniyoruz

banner608

banner473