banner564

CTP’de Işal ve Benli yok!

Yerel seçimler öncesi en büyük sancıyı iktidarın baş koltuğunda oturan CTP yaşıyor. Bir yandan parti içi kavgaların zirve yaptığı bir dönemden geçiliyor diğer yandan da koalisyon ortağı diğer 3 parti ile de ittifak adayları konusunda ciddi sıkıntılar var. 

Örneğin CTP’nin bazı önemli isimleri Lefkoşa’da ölse de Harmancı’ya oy vermeme niyetinde. Başka yerlerde de koalisyon ortakları arasındaki ittifaka parti tabanları uymama eğiliminde.
Bu seçimlerin esas kırılma noktası ise Değirmenlik ve Gönyeli olacak. Daha önceki yerel seçimlerde Lefkoşa-Girne ve Gazimağusa’yı kaptıran CTP şimdi de Gönyeli ve Değirmenlik’i kaptıracak.
Osman Işısal partiye küstü, ön seçime de girmeyecek. Işısal’ın yoldaşı Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli’de parti tarafından aday olarak gösterilmiş olsa bile ADAY OLMAYACAK.

Aslında bu ikiliye Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’de dahil olacaktı ama Çelebi, yıllardır birlikte siyaset yaptığı yoldaşlarını deyim yerinde ise sattı ve onları yalnız bıraktı.
Işısal ve Benli’nin aday olmayacak oluşunu CTP’nin içinde milletvekili adayı olan bir arkadaşımla değerlendirdik. Neredeyse sevincinden göbek atacaktı. Hatta “alın sizin olsun” bile dedi.
Demek oluyor ki CTP’de 7 Ocak 2018 Genel Seçimlerindeki hesaplaşmanın henüz bitmediği, daha kaybettirilmesi için uğraşılacak isimlerin olduğu aşikar. 

TDP’li Erk Gönyelide Aday

TDP’nin son seçimlerde ki adaylarından Mustafa Erk, bağımsız aday olarak Gönyeli’de seçimlere katılıyor. Oysa ittifak Gönyeli’de CTP’nin aday olacağı düşünülen ama bizce aday olmayacak olan Ahmet Benli’ye destek kararı almıştı.
Siyasi kulislerde Lefkoşa’da bazı önemli CTP’lilerin Harmancı’ya oy vermeyeceğini açıklamasından sonra TDP’den milletvekili adayı olmuş birisinin Gönyeli’de seçimlere girecek olması bir misilleme gibi algılandı.
Hafta sonu TDP’nin önemli isimlerine bu iddiaları sorduk, Erk’in aday olmak için ısrarcı olduğu hatta gerekirse partisi TDP’den bile istifayı göze alabileceğini söyledi.
Bu konuyu da yakın takibe devam edeceğiz. 

 
Yenicami ve Gönyeli şampiyon
Ligin henüz bitmesine daha var ama şampiyon yine haftalar öncesinden belli oldu. Tıpkı bundan önceki yıllarda olduğu gibi.
Yenicami 5 yılda 4 şampiyonluk yaşadı.
Bu küçümsenecek bir başarı değildir elbette. Ve arka arkaya gelen bu başarının bir sırrı elbette olacak.
BİRİNCİSİ: Yenicami alt yapısına en çok önem veren kulüplerin başında geliyor. Küçük yaştan başlıyor eğitime. Ve kendi oyuncusunu kendi yetiştiriyor. Yabancı transferleri de iyi seçiyor. 
İKİNİCİSİ: Yenicami spor kulübü kurumsallık adına atılması gereken tüm adımlarını attı. Basını, seyircisi, kulübü her şeyi kurumsal bir yapıda. 
Bir diğer şampiyon ise bu sene süperliğe çıkan Gönyeli. Çok uzun zamandır sıkıntılı süreçlerden geçen Gönyeli artık tekrar kendi ligine böylelikle dönmüş oldu. Birinci ligi şampiyon olarak tamamlayan Gönyeli’de gelecek yıl için çok iyi transferlerin yapılması gerekiyor. Zira takım bu hali ile süper ligde zorlanabilir. 

MESAJLAR

Serhat ÖZÇELİK:  Geçenlerde gittiğiniz bir mekânda dostlarla muhabbet sarınca mekânda 8 saat kalmışsınız. O kadar konuşacak konuyu nasıl buldunuz, pes valla. 

Ayşegül BAYBARS: Geçitkale’de vatandaşın tapulu malını bir başkasına icar edince ortalık fena karışmış. Nasıl olurda devlet, tapusu olan bir araziyi başkasına icar edebilir? 

Mustafa TOYCAN: Lefkoşa Belediye Başkan adaylığından henüz vaaz geçmemişsiniz. Bu konuda UBP içinden bazı isimlerin sizinle dirsek temasında olduğu yönde haberler geliyor. 

Bülent YÜKSEKBAŞ: Lefkoşa Arasta’ya can vermek için yola çıkalı çok oldu ama galiba meyvelerini almaya başlıyorsunuz. Zira geçenlerde sizin mekâna şöyle bir uğradık, tıklım tıklımdı. 

Yüksel ÇELEBİ: Parti içinde adınız şimdi de satıcıya çıktı iyi mi? bunca yıl siyaset yap bunca yıl bir çizgide yürü ve şimdi söylenenlere bak. Neyse hakkınızda hayırlısı. 

Ömer OŞAN: Geçen gece Gönyeli’de piştide ortağınız Adem Tekar ile birlikte rakipleriniz Alişan Oşan ve Yalçın Koçyiğit’i fena bozguna uğratmışsınız. Kâğıtta rakip tanımıyormuşsunuz. 

Mustafa AKYÖN: Geçen gün gece yarısından hemen sonra ilçe başkanınız Sadık Gardiyanoğlu ile birlikte Gönyeli’de gezerken görülmüşsünüz. Hayırdır o saatte nere gidiyordunuz. 

Kaan KANER:  5 yılda 4 şampiyonluk yaşayarak Kıbrıs Türk Spor tarihine girdiniz her halde. Şampiyonluk için kutluyoruz büyük başkan sizi ve emeği geçen herkesi. 

Hasan AKINCI: Pek muhterem valideniz hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar dileriz, başınız sağ olsun. 

Barış ERKMEN: Ekonomi Bakanlığından, Maliye Bakanlığına transfer olacağınızı duyduk. Hadi hayırlı olsun, ekonomideki gibi orada da güzel işlere imza atacağınıza yürekten inanıyoruz. 

Şahap AŞIKOGLU: Kandil değildi ama ekşi maya ekmek hamurundan lokma döktürmüşsünüz. Neyin lokmasıydı diye şimdi sosyal medya takipçileri merak etmiş? Sahi ne için lokma döktürtünüz?  

Erkut ŞAHALİ: İmzanızdan çıkan bir karar, daha karşı tarafa bile ulaşmadan ertesi gün bir gazetede manşetten verilince ilgili taraf epey bozulmuş. Neyse burası KKTC, alışacaklar zamanla böyle şeylere değil mi? 

Ersin TATAR: Bir dönem başkanlığını da yaptığınız Yenicami bu yılda şampiyon olunca keyfiniz yerine gelmiş. Bakalım bir diğer takımınız Beşiktaş ne yapacak bu sene. 

Ömer ARABACİOĞLU: Uzun bir aradan sonra Gönyeli yeniden süper ligde. Öncelikle şampiyonluğunuz hayırlı ve uğurlu olsun. Yalnız takıma birkaç takviye şart süper ligde. 

Ahmet BUBA: Çilek çıktı çıkalı her gece bir kâse dolusu çilek yemeden yatağa girmiyormuşsunuz. Hayırdır nedir bu işin sırrı? 

POLEMİX
 "Pazar günleri inşaatta çalışmanın yasak olduğunu birçok kez dile getirdik. Ancak hala daha bu yasağa uymayan işletmeler var. Bugün yine bazı yerlerden, inşaatta çalışıldığına dair ihbarlar geldi ve hemen polis arkadaşlarla müdahale ettik. Etmeye de devam edeceğiz. Bu konuda duyarlı olup bize ihbarda bulunan duyarlı vatandaşlara, özverili personelime ve ihbarlara anında müdahale eden polis arkadaşlara teşekkür ediyorum.”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler
 

YORUM EKLE

banner471

banner474