banner564

CTP’nin adayı kim?

 CTP’nin ruhani lideri konumundaki Mehmet Ali Talat, 2020 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi katıldığı bir televizyon programında değerlendirmelerde bulunmuş. Talat, “CTP aday gösterecektir” demiş.
Oysa daha bir hafta önce CTP’nin Gazimağusa Milletvekili Asım Akansoy (ki kendisi Talat’ın eksi özel kalem müdürüydü) katıldığı bir televizyon programında, partisinin gündeminde Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik herhangi bir çalışmanın bulunmadığını ifade etmişti.
Talat’ın daha iki yıl önceden böyle bir açıklama yapması, belli ki Asım Akansoy ve onun gibi düşünenlere bir cevap niteliğinde. Çünkü CTP içinde bir kesim “hükümetin devamı gibi cumhurbaşkanı Akıncı’nın da görevine devam etmesinden yana”.
CTP içinde bir diğer kesim ise seçimlere “Bağımsız” olarak girmeye hazırlanan Dr.Sibel Siber’in desteklenmesini istiyor. Zira son seçimlere bakıldığında oy oranında ciddi bir düşüş yaşayan CTP’nin kendi adayını göstermesini istemeyenlerde CTP içinde çoğunlukta.
Talat, iki yıl öncesinden yaptığı bu açıklama ile hem CTP’nin aday göstermemesi, bağımsız adayı desteklemesi gerektiğini düşünenlerle, hem de Akıncı’nın desteklenebileceği fikrinde olanlara ciddi bir uyarı olarak algılanmalı. 
Sizin anlayacağınız Talat’ın bu açıklaması “kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla” türünden yapılmış bir açıklamadır. Öyle satır arasında kalsa bile konu aslında hayli derindir. 

UBP ne kadar harcadı?
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar partinin mali durumu ile ilgili bir açıklama yaptı. Tatar: "Partimiz kaynaklarından yapılan yasal dayanaktan yoksun harcamaların takipçisiyiz" dedi.
Ersin Tatar’ı her halde en yakın tanıyanlardan bir tanesiyim. Para ve ekonomi ile olan ilişkisini iyi bilirim. 2009’da ilk kez milletvekili olduktan birkaç hafta sonra Maliye Bakanlığı gibi zor bir göreve getirilmişti. Bakanlık koltuğuna oturduğunda Devletin kasasında kuruş olmadığı gibi dev bir bütçe açığı bulmuştu.
Çok kısa sürede kurduğu ekip ile bu bütçe açığını çok kısa bir sürede kapatmasını bildi. Zaten kendisi de sık sık bunu dile getiriyor. Hatta kendisinden sonra bu göreve gelen bakanlarında bunu söylediğini dile getirmekten geri kalmıyor. 
Şuan maddi bir sıkıntı içinde olan UBP’nin yeniden ekonomik olarak düzlüğe çıkarılmasında Tatar, bulunulamaz bir şanstır UBP için. 
Tatar, yaptığı açıklamada usulsüz ve yetkisiz harcamalardan bahsediyor. Yakınında olan birisi olarak söylüyorum, bakması gereken yer UBP’nin Haziran 2018 Yerel Seçimleri ve Ocak 2018 Genel Seçim harcamalarıdır. 
Hatırlayalım,  UBP’de aday adayı olmak isteyenler 9 bin TL ödeyecek ve üyenin önüne çıkacaktı. Üyeden onay alanlar ise bu parayı 30 bin TL’ye tamamlayacaktı. Kontenjan adayları ise 35 bin TL ödeyecekti. Her halükarda 1 milyon 540 bin TL’den fazla bir para UBP’nin kasasına girmişti. 
İşte Tatar’ın izlemesi gereken yol bu. UBP bu iki seçimde ne kadar harcadı? Harcadığı bu paranın karşılığını aldı mı? Bu iki sorunun cevabı Tatar’ın işini kolaylaştıracaktır. 

Bekârın boşanması kolay da…
İlk kez siyasi hayatımıza giren Halkın Partisi milletvekilleri mecliste olduğu kadar sosyal medyada da ilginç paylaşımlarda bulunmaya devam ediyorlar.
Gülşah Sanver Manavoğlu dün dedi ki “Toplumun çıkarına çalışmayı hızlandırmak istiyorsak, genel kuruldaki kameraları kapatmamız lazım!” doğru veya yanlış bu elbette tartışılabilir bir yorumdur. 
Ancak bizim değinmek istediğimiz konu bunun tartışılmasından ziyade bu öneriyi getiren Manavoğlu’nun şuan iktidar milletvekili olması. Yani muhalefette iken de acaba bu öneriyi yine getirebilir miydi yine? 
Bugün HP vekil ve bakanların en büyük handikabı bu olsa gerek. İlk kez girdikleri siyasette her şeyi iktidar gözüyle yorumluyorlar. Oysa şu atasözünü hatırlatmak gerekli “Bekâra karı boşamak kolay gelir”

MESAJLAR 

Ersin TATAR: Küçük faturaları boş verin siz büyüklerin peşine düşün. Bir bakın bakalım seçimlerde kim ne kadar almış. Ve çıkıp bunu açıklayın kamuoyuna. 

Mustafa YEŞİL: Herkesten beklerdiniz de bunlardan beklemezdiniz demi? Zamanında CTP’den aday bile olmuştunuz. Neyse gerçek yüzlerini gördüğünüze göre bundan sonra sizde gereğini yaparsınız artık. 

Zorlu TÖRE: Cumhurbaşkanlığı için aday adaylığınızı açıkladınız ama Saray’ın misi kedileri şimdi sizi hedef almasınlar. Zira onların Saray ile ilgili başka başka planları var. 

Hasan YAĞIZ: Yıllar sonra sizi kravatla gören arkadaşlarınız bu durumunuza alışamasalar da kravat ve günlük tıraş sizi epey gençleştirmiş. Yüzünüze renk geldiğini söyleyenler bile var. 

Hasan TAÇOY: Gönyeli’deki üst geçit projesiyle ilgili siz söylemekten bıktınız ama Benli Paşa kimseyi takmıyor bu konuda.  Ne hükümet ne vatandaşın sesi. Tır geliyor tıs gidiyor. 

Kemal BATMAZOĞLU: Batmazoğlu Masterleri Futbol Takımı, Fenerbahçe Şöhretlerini ülkemize davet etmiş ve bir dostluk karşılaşması organize etmişsiniz. Yakında dev kapışma Girne’de oynanacakmış. 

Serhat AKPINAR: Sufi Akademi için sürecin tüm hazırlıkları tamamlanmak üzereymiş. Şimdilerde Sufi akımına kaptırmışsınız kedinizi, yakında bakalım ney de üfleyecekmişsiniz. 

Tolga ATAKAN: Ehliyette çipli sisteme geçiyormuşuz. Güzel bir uygulama elbette. Birde şu TC ehliyetlerine çevirme olayı var ya birde ona bakabilseniz çok daha güzel olacak. 

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: Genel Başkanın muhalefette iken söyledikleri bugün tek tek karşısına çıkıyor. Yarın olursa muhalefete düşerseniz sizin de söyledikleriniz tek tek gün ışığına çıkacak. Bence olayı birde böyle düşünüp bazı konuları tartışmaya açın. 

Ozan CEYHUN: Hafta sonu İstanbul’da kıyılacak nikâh sonrası dünya evine girecekmişsiniz. Şimdiden bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz size ve eşinize. 

Erkut ŞAHALİ: Vatandaş soruyor, dolar düşüyor patates çıkıyor. Acaba elinde doları olan vatandaş bunu bozdurup patates mi alsa? Ne dersiniz siz bu işe? Dolarları patatesle değişelim mi?

Asım VEHBİ: Lefkoşa’da yerli müşteriye TL yabancı müşteriye Euro menü veren şu mekanı bir deşifre etseniz de herkes bu uyanık esnafın kim olduğunu öğrense. Nasıl olur? 

Biray DELİCEIRMAK: Dün öğlen gittiğiniz bir mekanda 3 porsiyon Bumbar yiyince gece boyunca soda içmek zorunda kaldığınızı öğrendik. Neyse madem evde soda vardı sorun yok demek ki. 

Tufan ERHÜRMAN: 2019 yılında avcılık ruhsat gelirleri bütçede % 39 artırılmış. Aman siz siz olun bu avcı kesimi ile uğraşmayın. Bunlar ne sendikalar benzer ne de başka bir şeye. Bizden söylemesi.

POLEMİX
“Dış ve iç yatırımcı, öğrenci ve turist ülkeye girer, harcamaları inşaat sektörü ile piyasaya dağılır. Esnafa gider. İstihdam sağlar. Bunun önünü keserseniz o ülkedeki işsizliği arttırırsınız. Olay bu kadar nettir. Bunu anlamadan nasıl plan yapılır, ben bilemem! “
Onur Olguner

YORUM EKLE

banner471

banner474