banner564

Daha bitmedi

UBP’de sancılı kurultay süreci şimdilik geride kaldı. 12. Olağanüstü Kurultay dün tamamlandı ve Ekim 2021’e kadar Genel Başkanlık makamına Ersan Saner seçildi. 
Bu seçimden sadece 24 saat önce Ersan Saner’in kurduğu UBP-DP-YDP seçim hükümeti de Meclis’ten güvenoyu almıştı. Bağımsız kalan 3 eski HP’li vekilin çekimser oy kullandığı genel kurulda hükümet oy çokluğu ile güvenoyunu almış sayıldı.
Tüm bunlar yaşanırken artık “rahat bir nefes alırız” diyorsanız çok yanılırsınız. Öyle ki daha bitmedi. Şimdi UBP’de sancılı Meclis Başkanlığı seçim yarışı var. 
Perşembe günü yapılması beklenen KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı için UBP’de isimleri geçenler Zorlu Töre, Menteş Gündüz ve Resmiye Canaltay. Bu isimlerden hangisinin Meclis başkanı olacağına dair tartışmalar dün itibari ile zaten başlamış durumda.
Bir diğer önemli konu UBP’de Genel Sekreterlik seçimi. Ersan Saner’in genel başkan olması ile bu makama kimin, nasıl geleceği de dün itibari ile açık açık tartışılmaya başlanıldı.
Genel sekreterlik içinde partinin önemli isimlerinin adı geçiyor. Menteş Gündüz, Dr. Özdemir Berova, Oğuzhan Hasipoğlu ve Sadık Gardiyanoğlu genel sekreterlik için en çok konuşulan isimlerin başında geliyor.
Dün UBP kurultayında görüştüğümüz eski Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Bulutoğulları, daha önce açıkladığı genel sekreterlik yarışından çekildiğini açıkladı. Bulutoğulları’nın bugünden itibaren milletvekili olabilmek için gece gündüz çalışacağı da bize gelen bilgiler arasında.
Kısacası güven oylaması ve kurultay şimdilik UBP’de geride kaldı. Ama hala hazırda Meclis Başkanlığı yarışı ve Genel Sekreterlik seçimleri UBP içinde yeni dönemde heyecanla takip edilmeye devam edilmesi gereken önemli seçimler olacak. 

21 Aralık unutulmamalı
21 Aralık tarihini bu ülkede kimsenin unutmaması gerekiyor, bugünün tarihteki yeri ve önemi mutlaka bugün okullarda öğretmenler tarafından öğrencilere anlatılmalıdır. 
Rumların 57 yıl önce 21 Aralık 1963’te Akritas Planı gereğince adayı Yunanistan’a bağlama amacı ile Türklere saldırısı ve Kanlı Noel Haftası olarak anılan trajedinin yıldönümü bugün.  
Kıbrıs Adası üzerinde bizim ile beraber eşit olarak yaşamayı kabul etmeyen ENOSİS sevdalıları tarafından Kıbrıs Türklerine başlatılan saldırılar sonucu binlerce insanımız evinden göçe zorlanmış ve 364 Kıbrıs Türkü şehitlik mertebesine erişmişti. 
Kıbrıs Türk varoluş mücadelesinin gerçek kahramanları olan şehitlerimize ve hayatını kaybeden mücahitleri saygı ile anıyoruz. Hayatta olan tüm mücahitlerimize sağlıklı bir ömür diliyoruz.
Bugün kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir devlet ve millet var ise bu onların sayesinde. Bu bilinci unutmamak ve unutturmamak dileklerimiz ile…

Tam sevinecekken…
Tüm dünya bir yıldan bu yana Coronavirüs salgını ile uğraşıyor. Geçen hafta gelen aşı müjdesi ile tüm dünya gibi biz de bu işin birkaç aya biteceğini düşünmeye başlamıştık ki ta dün Avrupa’da gelen haberlere kadar…
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede daha hızlı yayılan yeni tip Coronavirüs’ün bir türünün ortaya çıktığını ve yüzde 70 daha hızlı yayıldığını aktardı. Virüsün yayılmasını önlemek için başkent Londra dâhil, Güneydoğu İngiltere'nin birçok bölgesinde yeni, daha sıkı önlemler alındı. Dünya Sağlık Örgütü ise, İngiltere’de ortaya çıkan yeni Coronavirüs mutasyonuyla ilgili olarak yetkililerle “yakın temasta” olduklarını açıkladı. Öte yandan Belçika; Hollanda, İtalya, İngiltere ile olan deniz ve hava trafiğini durdurma kararı aldı. Uzmanlar bu kısıtlamaların virüsün geçirdiği yeni mutasyonun Avrupa geneline yayılmasını engellemek için uygulandığını aktardı.
 
MESAJLAR
Levent ÖZADAM: Hafta sonu aniden anjiyo olmuşsunuz ve bir damarınıza stent takılmış. Çok geçmiş olsun diyoruz, madem artık siz de stentlier arasında girdiniz bundan sonra yeme içmelerde daha dikkatli olmanız gerekiyor. 

Dr. Ali PİLLİ: Karantinadan bugün itibari ile çıkıp yeniden masa başındaki mesaiye başlıyormuşsunuz. Yerel vakaların bu kadar yaygınlaşması vatandaşı tedirgin ediyor, şimdi gözler sizin üzerinizde. Nasıl bir karar alacaksınız? 

Halis ÜRESİN: Hafta sonu kızınızı istemeye gelmişler. Ancak biz sizi tanırız, siz kız vermezsiniz, olsa olsa ancak damat alırsınız. İşin şakası bir yana hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin inşallah. 

Cemal BULUTOĞULLARI: Genel Sekreterlik yarışından şimdilik çekilme kararı almışsınız. Ancak siz yine de bu konuda kesin konuşmayın. Siyaset bu, yarın kime ne olacağı hiç belli olmaz. 

Rauf DENKTAŞ: Dün UBP kurultayında tüm gözler üzerinizdeydi. UBP’nin en yeni ismi olarak kurultaydaki yerinizi aldınız. Sizin de adınız Genel Sekreter yardımcısı olarak anılmaya başlandı bile. 

Sadık GARDİYANOĞLU: İlçe başkanlığından sonra şimdi de Lefkoşalılar sizi Genel Sekreterlik makamında görmek istediklerini açık açık ifade etmeye başladılar. Hele bakanlıklar dağılımı göz önüne alınınca hiç de haksız değil Lefkoşalılar. 

Ercan İBRAHİMOĞLU: Bir bakıyoruz da ağzınızda Yenicami Spor Kulübü maskesi eksik olmuyor. Eskiden olsa sizin elinizden de yüzünüzden de Fener maskesi eksik olmazdı, ne günlere kaldık. 

Akın AKTUNÇ: Keçi güldü koyuna misali ne senin bize ne de bizim sana şaka yapmaya yüzümüz kalmadı. Ne Fener’den ne de bu Cimbom’dan bu sene hayır yok bize. 

Dursun OĞUZ: Bakanlığın daha ilk haftasında pandemi taşımacılığını adil bir şekle soktuğunuz için teşekkür mesajları gelmeye başladı bile. Hızlı bir başlangıç yaptınız bakanlığa. 

Fikri ATAOĞLU: Bakanlık öncesi çok güzel bir form uygulamışsınız ve tüm fazla kiloları geri vermişsiniz. Bu arada bakanlıkta her gün 3 kez Corona’ya karşı ilaçlama yaptırıyormuşsunuz. 

Mert ÖZDEŞ: İrem kızımız dün itibari ile aramıza hoş geldi. Şansı bahtı açık olsun İrem kızımızın, sizi ve eşinizi canı gönülden tebrik ediyoruz, hayırlı olsun. 

Tufan ERHÜRMAN: Pazar kahvesini dün yakın dostlarınızla Sarayönü’nde içmişsiniz. Nasıl Pazar günü kalabalık mıydı Sarayönü? Eskiden olsa turistlerle dolu olurdu meydan. 

Osman GÜNGÖR: Trabzon’dan eşe dosta vermek için bir çuval dolusu fındıkla döndüğünüz yönde haberler var. Malum Müslüman’ın malı ortaktır. En kısa sürede ziyaretinize geleceğiz. 

Zeki ÇELER: Kış geliyor ve sizin evin yolları hala daha yapılmadı. Eğer bu kışa yollar yapılmadan girerseniz bu kışı da annenizin evinde geçirmek zorunda kalacaksınız gibi. 

GÜNÜN FOTOĞRAFI


Mila, Lila ve Reşat Akar ile birlikte… 

YORUM EKLE

banner608

banner474