banner564

Dengeler değişti 

Oğuzhan Hasipoğlu başkanlığında kurulan Maraş ekibi geçtiğimiz yılın Aralık ayından beridir Maraş konusu üzerinde çalışmalarını yürütüyordu. 
Her Cumartesi günü tavla oynamak için ofisine gittiğim Gürkan Kara’nın masasında pek çok kez Maraş’a ait haritaları görmüş ve bunların ne olduğunu sorduğumda da “Çalışıyoruz, neresi mülk neresi değil hepsini çıkarıyoruz” demişti.
Maraş’ta dün açılan yerde hiçbir Rum’un özel mülkü yok. Tamamen, kontrollü bir şekilde sahil bölgesinde bir yer açıldı. Açılan yer Arkın Palm Beach Hotel’in yanından girilip ordu evlerinin olduğu sahili şeridini kapsamakta.
Bu bölgede bulunan Rum malları ve otellerin sahipleri ise KKTC Taşınmaz Mal Komisyonuna zaten başvurularını da yapmışlardı. 
Bu kişilerin ödemeleri yapılacak ya da buraları satın alacak yeni yatırımcıların bulunması ile birlikte mülk konusundaki hukuki engelde ortadan kalmış olacak.
Dediğim gibi pek çok ayrıntı aylar öncesinden çalışıldı, bu yönde atılacak adımlar bir bir hazırlandı. Başbakan Ersin Tatar’ın dünkü ziyareti seçim öncesi sürpriz bir ziyaret değildi.
Zaten canlı yayın için günler öncesinden hazırlık yapılması, bu konuda gerekli ayarlamaların yapılması gerekiyordu. İsmail Arter’in bile tahminen bir aydan daha fazla bu sürede haberi olduğunu düşünüyorum.
Maraş Konusunda veya Kıbrıs Konusunda bir sürpriz yok. Sadece yeni bir yol yürünmeye başlandı. Hala daha bunu anlayamayan KKTC’deki siyasiler dün bu gerçek ile ilk kez yüz yüze geldiler. 
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nu son bir ayda müzakereler için söylediklerini kulak ardı edenler şimdi tüm argümanlarını kaybettiler.
O yüzden dün bu kadar öfkelendiler o yüzden bu kadar sert ifadeler ile Türkiye’yi eleştirdiler. Çünkü ellerindeki şekerler alındı. Türkiye oyunu bozdu, yeni bir oyun kuruluyor şimdi masada. 
Bugün Rum tarafından bu yeni oyuna ilişkin ilk karışıklar gelecek büyük ihtimalle. Ama inanın ki onlar içinde A ve B planları çoktan hazırlanmış durumda Ankara’da. 

500 gün dayanabildi
22 Mayıs 2019’da kurulan UBP-HP hükümeti dün akşam itibari ile sonlandı.  Kudret Özersay’ın seçimlerden hemen sonra yaptığı “UBP ile çay bile içmem” söylemlerinin gölgesinde kurulan ve bir yıl 3 aylık hükümetin ömrü de uzun olmadı.
UBP-HP Hükümeti tam olarak 503 gün boyunca ülkeyi yönetti. Bu süreçte tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs ile mücadele en önemli gündem maddelerinin başında geldi. 
Hükümetin küçük ortağı olmasına karşın hükümet sözcülüğünü HP yaptı. Bugüne kadar UBP’nin adının yer aldığı tüm kabinelerde İçişleri Bakanlığı UBP’deyken ilk kez HP’ye verilmişti. 
Geçen yılbaşına kadar “ortak” aday veya “çatı aday” konusunda seslendirilmeyen bir görüş vardı. Ancak Özersay’ın pandemi döneminde bazı kararları kendi açıklaması, jet krizinde takındığı tavırlar UBP içindeki son kredilerinin de tükenmesine yol açmıştı. 
Ve dün yaşanan gelişmeler ile 503 günlük macera de böylece bitmiş oldu. 

MESAJLAR
Ersin TATAR: Siyasi dengeleri değiştiren bir günü ve geceyi geride bıraktınız.  Sabah suyun vanasını açtınız, akşama Maraş açıldı gece ise hükümet krizi ile girdiniz. 

Gürkan KARA: Sizin aylar önce gösterdiğiniz haritaları anladım ki dün masada konuşulmuş ve bu yönde önemli kararlar alınmış. Demek ki bu yöndeki çalışmalarınız önemli bir şeye hizmet etmiş. 

Ziver HAYATSEVEN: Önce reklam filmi ardından yemek olayı şimdi tüm gözler sizin üzerinizde. Bakalım bu konuda neler diyeceksiniz, bu memlekette ışıktan hızlı yayılan tek şey dedikodudur. 
Tufan ERHÜRMAN: Bakalım tüm bu gelişmeler ışığında nasıl bir yol haritası izleyeceksiniz. Dün itibari ile tüm kartlar yeniden dağıtıldı. Ve yarış bir kez daha başladı. 

Serdar DENKTAŞ: Bir gece ansızdan karar alınıp kapılar açıldığında (23 Nisan 2003) acaba hiç mi Türkiye’ye danışılmamıştı. Siz o dönemde bakandınız. Bir anlatın tekrardan lütfen. 

Dursun OĞUZ: Nihayet su konusunda mutlu sona ulaşıldı ve Anamur suyu yeniden Geçitköy Barajı ile buluştu. Bu arada yılbaşından hemen sonra barajdaki suyun Güzelyurt havzasına verilmesine başlanacakmış. 

İsmail ARTER: Eh artık belediye sınırları dahilinde yeni bir plajınız daha olduğuna göre bu bölgeye de hizmet vermeye başlayacakmışsınız. Bu arada bu konuda gerekli destekte sağlanacakmış. 

Alpan UZ: Bafra’daki oteller açılmadı ama Maraş açılıyor. Bu seçim döneminde her halde akıllarda kalacak en önemli tespitlerden bir tanesi olacak. İnşallah en yakın zamanda otellerimiz açılır. 

Oğuzhan HASİPOĞLU: Maraş konusunu ilk günden beri ağzınızdan düşürmediniz ve bu konuda ortaya koyduğunuz inanç ile bugün artık bazı adımlar atılmaya başlandı ve bunun gerisi de mutlaka gelecektir. 
Dr. Hasan Ulaş ALTIOK: Galiba bu sefer üniversiten akademisyen arkadaşınız sizin sözünüze kulak verdi ve gereğini yaptı. Merak etmeyin çok yakın bir dönemde eski günlerinize dönersiniz. 

Levent ÖZADAM: Harnup pekmezlerini içmeye başlamışsınız. Her hafta gelip bizzat kontrol edeceğiz, bırakmak yok. Her gün sabah güne harnup pekmezi ile başlıyoruz. 

Dr. Ramadan KAMİLOĞLU: Kışlıkları bahçeye dikmeye başlamışsınız. Bu arada taze soğanları da bu hafta sonu dikmeye başlayacakmışsınız.  Bu taze soğanlar biçilir mi peki?

YORUM EKLE

banner471

banner474