banner564

Derede kurbağa var

Başbakan açıkladı, derelerde incelemelerde bulunulacakmış. Siz hiç zahmet etmeyin, ben söyleyeyim derelerde kurbağa var, çöp var, moloz var, hurdalar var, inşaatlar var.
Derelere bakana kadar Girne-Lefkoşa yoluna bakın Sayın Başbakan Erhürman. Hatta gelin benim arabamla beraber bir Girne’ye gidip gelelim. Yolun durumunu gelin birlikte görelim. Dere yataklarından önce her gün kullandığımız yolların durumunu bir inceleyelim. 
Gönyeli Çemberinden Girne’ye doğru gidiyorsunuz. Yol karanlık, yol içindeki lambalar çalışmıyor. Reşat Akar ekranda söyleye söyleye dilinde tüy bitti, yolun içinde koca koca ağaçlar var Sayın Başbakanım!
Olivia Apartmanları önüne geldik, yavaşlayalım, ansızdan yolun içine birileri atlamasın. Ha Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı yolun kenarına tel örgüler koydu, sorun çözüldü sanıyorsanız Sayın Başbakanım gelin birlikte bakalım.
Boğaz bölgesinde radarın olduğu yol kavşağına bir bakalım Sayın Başbakanım.  Her gün kazanın olduğu bir nokta burası. Aa burada da lambalar yanmıyor Sayın Başbakanım.
Boğaz’dan tırmanıyoruz yukarı doğru, yolun içinde asfalt, denizdeki dalgalar gibi yamulmuş, sizi bir taraftan diğer tarafa fırlatıyor Sayın Başbakanım.
Boğaz’dan aşağıya doğru iniyoruz, yeni yolun kenarları çökmüş, asfaltın altı boş, her an yeni bir kaza olabilir Sayın Başbakanım. 
Dere yataklarını inceleyin tabii ki incelemesine ama her gün binlerce insanın kullandığı yollardan başlayın incelemelere. Derede olsa olsa kurbağa olur, ama bizim kullandığımız yollarda neler neler var Sayın Başbakanım… 

Drift bir spordur Sayın Kanbay
Türkiye Cumhuriyetinin eski Büyükelçisi Derya Kanbay, CTP Milletvekili Fikri Toros’un paylaşımının altına yaptığı yorum,  en kibar dille “hadsiz” bir yorum oldu. 
Zira her şeyden önce Drift motor sporlarının bir parçasıdır. Yani yapılan yarışlar, sporun bir parçasıdır ve dünyanın her yerinde yapılmaktadır. 
Zengin sporu olarak addetmek yanlıştır, zira birçok driftçi öyle sanıldığı gibi zengin çocuğu falan değildir. Makinistlerin birçoğu bu yarışlarda kendini göstermektedir. Eğer ülkedeki tamir garajlarını yani makinistleri zengin sayıyorsak o başka. 
Şahsen yıllarca ekranlarda motor sporları programları yapmış birisi olarak bu açıklamayı en kibar tanımla “kınıyorum.” Ambargolar altında her türlü kuşatmaya karşın bu ülkenin çocukları enerjilerini doğru ve profesyonel olarak atmak istiyorlar. Buna kızmak bir yere destek çıkmak gerekiyor.  
Son bir not  daha, tanınmayan, ve tanıtılması içinde çok ta çaba sarf edilmeyen KKTC’nin milli Drift sporcuları, KKTC bayrağını bir çok ülkede dalgalandırmış hatta sporcular arasında kadın sporcularımızda yer almıştır. 

Seviyorum Talat’ı 
Seviyorum şu Mehmet Ali Talat’ı. Meslek hayatımın büyük bir bölümünü onun icraatları ve açıklamaları üstüne inşa ettim. Toplasam bir iki kitap çıkar her halde.
Dün dedi ki “kim UBP ile hükümet kurarsa ilk seçimde biter.” Oysa daha üç yıl önce bizzat kendisinin de girişimleri UBP ile hükümet kurmuştu partisi CTP. 
Özgürgün ile yaptığı selfi hala gözlerimizin önünde.  Ama hala daha ısrar ediyor bazı şeylerde. Olsun, ne isterse olsun, seviyorum bu Talat’ı… 

MESAJLAR

Fikri TOROS: Halkın seçtiği bir milletvekili olarak bu saatten sonra size düşen görev, dirtf sporu ile alakalı bir yasa çalışmasını ivedi olarak milletin meclisine sunmaktır. Ötesi yoktur. 

Mehmet Ali TALAT: UBP ile hükümet kuran bitiyor olabilir. Zira bu tezinizi güçlendirecek birçok veri bulunmaktadır. Zira o gün imza atanların çoğu bugün siyasetin dışındadır. 

Mehmet HARMANCI: Son günlerde çok çalışmaktan ve az uyumaktan ötürü vücut kırmızı alarm vermeye başlamış.  Aman Başkan, her şeyin başı önce sağlık. Tansiyona dikkat. 

Hüseyin BARBET:  Dikmen’e yardım eli uzatmayan bazı işletmelere çok bozulmuşsunuz. Hiç üzülmenize gerek yok, biz bize yeteriz, gerekirse bir ekmeği bölüşür gene de birbirimize yeteriz. 

Olgun ÜSTÜN:  Yayın Yüksek Kurulu tarihi bir karara imza atmış ve eski nesil yayıncılığın sonlanmasını kararlaştırmış. Yeni nesil yayıncılıkla ilgili de adımların atılmasını bekliyoruz. Özellikle web TV’ler için. 

Halil HIZAL: TDP’de kurultay sonrası şimdi gözler Genel Sekreterlik makamının kime verileceğinde. Ufak bir yoklama yaptık, tüm oklar şimdilik sizi gösteriyor. 

Fırat ATASER: Dün bizzat kepçenin üstüne çıkıp bölgedeki eski köprüleri tek tek yıkmışsınız. İşte başkan dediğin böyle olur. Yok öyle geçmişi kötüleyip hiçbir şey yapmadan yerinde saymak. 

Bilbay EMİNOĞLU: Evinizin neşesi, biricik yeğeninizi melekler almış. Üzüntünüzü paylaşıyoruz, Allah sabırlar versin, başınız sağ olsun … 

Sadık GARDİYANOĞLU: 14 Aralık günü yapmayı planladığınız Lefkoşa UBP ilçe Balosunu yaşanan sel felaketinden ötürü iptal etmişsiniz.  Toplumsal dayanışma adına önemli bir karar almışsınız. 

Halil FALYALI: Otelin önüne yaptığınız liman sayesinde 15 kişi teknesi son yağışlardaki felakette sizin limana sığınmışlar ve son anda teknelerini batmaktan kurtarmışlar. 

Hüseyin ANGOLEMLİ: Dün mecliste yaptığınız konuşma sanki iktidar değil de muhalefet vekili gibiydi. Ama doğruları konuşmak her daim size yakışıyor. İktidar veya muhalefet olmak doğruları konuşmaya engel değil. Tebrik ediyoruz sizi. 

Şahap AŞIKOGLU: Son günlerde yaptığınız paylaşımlar nedeni ile bazı solcu ağabeyler ile bazı sendikalar sizi mercek altına almışlar. Aman bu aralar dikkatli olun deriz size. 

Esin ESMEN: Ledra Caddesi'nden sonra şimdi de Larnaka'da D&P Parfum mağazasını açarak bu alanda yeni bir girişimin öncülüğünü başlattınız. Umarız arkanızdan başkaları da gelir. 

Arslan BIÇAKLI: Sendikal Platform, Dome Otel’in mevcut sözleşmesinin bir an önce uzatılması için çağrısı yapmış. Ah şu sel felaketi ile ilgilide bir şey yapsaydı bu sendikal platform. 
 
Ercan İBRAHİMOĞLU: Bundan sonra lütfen yanımızda bir daha Ali Koç’tan bahsetmeyin, gerçekten kalbinizi kırmak istemiyoruz. Ruh halimiz çok bozuk. 

POLEMİX
 “Sayın Bakan görev ve sorumluluğunun ne olduğundan bir haberdir. Yaşanan sel felaketinde zor durumda olan Belediyelerin yanında olmak ve gerekli yardımların yapılmasını sağlaması gereken Baybars’ın ortada kaybolması ve hiçbir açıklaması kabul edilemez”
Prof. Dr. Mehmet Çakıcı

YORUM EKLE

banner608

banner474