banner564

Devlet düşmanlığı diz boyu!

“Bizde olan KKTC’de de yapılacak” değişinden yola çıkılarak 40 günde bir Pandemi hastanemiz oldu.
Talimatlar üzerine Türkiye’den gelen ilgili firma binayı mefruşatıyla birlikte kısa zamanda yaptı, bitirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanının da katıldığı görkemli bir törenle açılışı da yapıldı ama hizmete sokulamadı.
Neden? 
Binanın elektrik donanımındaki Türkiye-KKTC farklılığı yüzünden!
Arşivleri karıştırın, geçmişte benzer durumun yaşandığını göreceksiniz!
Türkiye’deki elektrik sistemi ile KKTC’deki sistem farklı! Zamanında bu konu üzerine çok tartışmalar yapıldı, çok şeyler söylendi.
Geçmişte yaşanmış örnekleri de olduğuna göre bizdeki konunun uzmanı ilgili muhteremler Pandemi hastanesinin inşaatı esnasında kapı aralığından dahi olsa başlarını uzatıp “kardeşler kolay gelsin, siz bu elektrik sistemini yapıyorsunuz ama yanlış yapıyorsunuz, bizdeki sistem farklı” demek yok muydu?
Yoksa hatanın yapılmasını bekleyip, sonrasında da hatanın karşısına geçip ahkam kesmek daha mı hesaba uyardı!
Öküz altında buzağı aramak niyetim yok ama bizim ülkemizde Türkiye’nin yapmış olduğu her olumlu işi kötüleme yarışında olanlar var!
Hatta daha da ileriye taşıyarak “istemezük” feryadını çıkaranlar bile var.
İnancım o ki burada ortaya çıkan kusur Türkiye’den gelen inşaatçı firmanın değil, o uyarıyı yapmayan KKTC’deki ilgili makamlarındır.
Yine inancım odur ki devlete bağlı bütün birimlerde çalışanların yeniden yapılandırılması, elden geçirilerek devlet çalışanlarına bir disiplin sağlanması zamanı gelip de geçti bile.
Ortaya çıkarılan eser, bir hastane hem de Coronavirüs illetinden dolayı insan hayatının tehlikelerini hafifletmeye yönelik olarak oluşturulan bir hastane.
Ortaya çıkan gelişme sadece KKTC’nin varlığına dönük bir umursamazlık değildir, bu insanlığa, içinde yaşadığı topluma dönük bir suçtur!
Projenin hayata geçirilmesine dahil olmayabilirsiniz, sizden onay istenmemiş de olabilir ama Türkiye’nin elektrik akım uygulaması ile KKTC’nin akım uygulama farklılığından da mı haberiniz yok?
İnşaat aşamasında neler yapıldığını merak eden kimseler olmadı mı? 
“Nasıl olsa yapıyorlar” yaklaşımı içinde yan gelip yatıldı mı?
KKTC’deki devlet çalışanının en büyük eksiği işte bu! 
İşini severek ve sorumluluk düşüncesi içinde hareket eden maalesef çok az çalışan var.
Her şeyden önce devlet kapısını “yaşamını garantiye alma” kapısı olmaktan çıkarmak lazım. KKTC’nin varlığını her gün kötüleyen, işleyişine irili ufaklı çomak sokmak için fırsat kollayanları, devlet düşmanlığı yapanları ayırmak lazım.
Bir devlet birlik ve beraberlik içinde ancak yüceltilir, hıyanetler çemberinde değil!

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Yeni düzenci ve çakma sendikacılar olduktan sonra palikarya pasinyan anasti macoroni aramaya gerek yok

banner471

banner474