banner564

Dezenfektan ve sudan kuruyan ve çatlayan eller için doğal formüller

Kışın soğuk havanın olumsuz etkilerinden en çok eller etkilenir. Eller yıprandığı zaman hem görüntü olarak hoş olmuyor, hem de kişiler kendini rahatsız hissediyor.

Ellerin kuruluğu ve çatlaması sadece soğuk hava koşullarından kaynaklanmıyor. İçinde bulunduğumuz durumdan(Covid-19) korunmak için sık sık kullandığımız kimyasal el dezenfektanları, kolonya ve ıslak mendil gibi ürünler ellerimizin kuruyup yıpranmasına neden oluyor. Ayrıca gün içerisinde kullanılan bulaşık deterjanları, temizlik malzemeleri ve daha birçok farklı kimyasallar ellerin elastiğini bozarak kötü bir görüntüye sebep olur. Estetik açıdan ellerde oluşan kuruma ve çatlaklar dış etkenlere karşı savunmasız hale gelerek cilt rahatsızlıklarına davetiye çıkarmaktadır.

El bakımı konusunda piyasada birçok ürün mevcut ancak içerdikleri kimyasallar nedeniyle bazen hassas ciltlerde kızarıklığa neden olabiliyor. El bakımı konusuna özen gösteriyor ve titizseniz, doğal ürünler kullanmaktan yanaysanız, fazla paralar harcamadan evde hazırlayabileceğiniz formüller mevcuttur. Tamamen doğal ve pratik olan evde uygulayabileceğiniz karışımlardan hazırlanan el bakımı formülleriyle kuruyan ve çatlayan ellerinize çok iyi gelecektir.

Kuruyan ve çatlayan eller için ne yapmalı?

Ellerin kurumasını ve çatlamasını önlemek için, en iyi bakım zamanı gece yatmadan önce yapılandır.

Ellerin yumuşaması için kullanılacak malzemeler

Ellerinizin kuruluğuna göre zeytinyağı miktarını azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz.

1 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı limon suyu.

Bir kasenin içerisinde zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Birbirlerine iyice karışan, karışımı ellerinize güzelce yedire, yedire sürün. Çatlayan yerler biraz yanabilir, birkaç dakika sonra geçecektir merak etmeyin. En az 30 dakika bekleterek ılık suyla yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın. Ellerinizin renk tonu dengeleneceği gibi yumuşacık, pamuk gibi olacaktır. 

Nemlendirici maske için malzemeler

Özellikle kuruyan eller için çok faydalı bir maskedir.

1 adet haşlanmış patates,
1 çay kaşığı silme vazelin,
1 tutam kuru papatya çiçekleri.

Haşlanan patatesin kabuğunu soyun ve püre haline gelene kadar ezin. İçerisine vazelin koyarak tekrar karıştırın. Birbirleriyle iyice karışan patates ve vazelinin içerisine papatya çiçeklerini atarak güzelce karıştırın ve ellerinizin üzerine sürün. Sonra ellerinizi pamuklu mendille sararak 30-40 dakika bekleyin ve ılık suyla yıkayın.

Badem yağı bakımı için malzemeler

Özellikler soğuk havalar ellerin daha çabuk kurumasına ve çatlamasına sebep olduğu gibi, derininde kalınlaşmasına neden olur. Bunları önlemek için ve pamuk gibi ellere sahip olmak için, badem yağı ile ellere masaj yapın.

2 yemek kaşığı badem yağı.

Bir kabın içerisine badem yağını koyun ve benmari usulü badem yağını 35-40 derece sıcaklıkta ısıtın. Isınan badem yağını ellerin üzerine ve içine masaj yaparak sürün. Bir süre sıcak kalmasını sağlayın.

Çatlayan ellere bakım kürü için malzemeler

Eller çatlayınca hem can yakıyor, hem de kötü görüntüye sebep oluyor.

3 yemek kaşığı gül suyu,
3 yemek kaşığı gliserin yağı,
3 tatlı kaşığı badem yağı,
2 tatlı kaşığı limon suyu,
1 tatlı kaşığı elma sirkesi.

Malzemelerin hepsini bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. İyice karışan karışımı ellerinize masaj yaparak uygulayın. Ellerinize naylon poşet geçirin ve böylece etrafa bulaşmasına engel olacağınız gibi yumuşamasını da sağlayacaksınız. 20-30 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayarak, durulayın. Kağıt havluyla kurulayın. Elleriniz pamuk gibi yumuşacık olacaktır.

Kuru ve çatlayan ellere doğal bakım kremi malzemeleri

Krem şeklinde hazırlanan doğal bakım kürü gereken bütün gereksinimleri karşılayacaktır. Böylece kimyasal kremlere gerek kalmadan yumuşacık bakımlı ellere sahip olacaksınız.

1 adet limonun suyu,
1 yemek kaşığı pudra,
1 çay kaşığı badem yağı,
1 çay kaşığı gliserin,
1 çay kaşığı kolonya.

Bir kabın içerisine bütün malzemeleri koyarak karıştırın. Birbirleriyle iyice karışan malzemeler krem kıvamına geldiğinde cam bir kavanozun içerisine koyarak saklayabilirsiniz. İstediğiniz zaman ellerinize ve tırnaklarınıza bu kremi uygulayabilirsiniz. Düzenli olarak hazırladığınız kremi ellerinize uyguladığınızda, kısa süre içinde pamuk gibi ellere kavuştuğunuzu göreceksiniz. 

YORUM EKLE

banner471

banner473