banner564

Doğal çözümlerle gözaltı morluklarınızdan kurtulun!

Gözaltı morlukları zaman zaman hepimizin başına gelen bir cilt sorunudur. Yorgunluk, genetik faktörler gibi birçok farklı sebeple ortaya çıkabilen gözaltı morlukları estetik olarak bizi rahatsız ediyor ve hayat kalitemizi etkiliyor. Fakat bazı doğal yöntemlerle gözaltı morluklarının tedavi edilmesi mümkündür.

Gözaltı morlukları neden olur?

En sık rastlanan cilt problemlerinden olan gözaltı morluklarının birden fazla sebebi olabilir. Başlıca sebepleri:

•    Genetik
•    Alerjik etmenler
•    Yetersiz sıvı alımı
•    İlaçların yan etkileri
•    Zararlı güneş ışınları
•    Hormonal değişimler
•    Burun tıkanıklığı, nezle
•    Düzensiz uyku, yorgunluk, stres
•    B, C, E ve K vitamini eksiklikleri

Gözaltı morluklarına iyi gelen besinler nelerdir?

Gözaltı morlukları için kapatıcı, krem gibi kimyasal ürünler kullanarak hâlihazırda var olan cilt sorununuza yarardan çok zarar getirebilirsiniz. Hâlbuki mutfağınızdaki tamamen doğal malzemeler gözaltı morluklarına da çare olabilir ve sizi bu dertten kısa sürede kurtarabilir.

Bu besinleri sıralamadan önce şunu da belirtmekte fayda var; bu doğal malzemelere alerji ya da hassasiyet göstermeniz ihtimaline karşı düzenli olarak kullanmadan önce bir doktora danışmanızı tavsiye ederim.

Patates

Gözlerdeki şişkinliği alan ve gözaltı morluklarını geçiren diğer bir besin ise patates. Patates dilimlerini direkt olarak bölgeye uygulayabileceğiniz gibi rendelediğiniz çiğ patateslerin suyunu bir tülbent yardımıyla çıkarabilir, patates suyuna batırdığınız pamuğu gözaltı morluklarınız üzerinde 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Salatalık

%96 oranında su içeriğine sahip olan salatalık, gözaltı derinize ihtiyacı olan sıvı desteğini sağlayacaktır. Yatıştırma ve soğutma etkisi gösterecek olan salatalığın bu özelliklerinden yararlanmak için suyunu çıkarın ve bir pamuk yardımıyla gözaltı bölgenize uygulayın. Dilerseniz ince dilimler halinde kesip buzdolabında beklettiğiniz salatalık dilimlerini direkt olarak gözlerinize de uygulayabilirsiniz.

Limon suyu

C vitamini kaynağı limon suyundan da faydalanabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta limon suyunu gözünüze kaçırmadan, göz çevresine çok yakın uygulamamak olmalı. Yine bir pamuk yardımıyla mor bölgelere limon suyunu sürebilirsiniz.

Aloe Vera 

Evinizde de yetiştirebileceğiniz aloe vera bitkisinin cilt sağlığı üzerinde çok büyük etkileri vardır. Yüzyıllardan beri de gözaltında oluşan torba ve morluklar için kullanılır. Bitkiden keseceğiniz bir dalın içindeki aloe vera gözaltlarınıza masaj yaparak uygulayın ve bir süre beklettikten sonra durulayın.

Çay poşeti

Kan damarlarının genişlemesini sağlayan çaydan da faydalanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken taze kullandığınız bir çay poşetini ılık olarak gözaltı morluklarınızın olduğu bölgeye yerleştirmek ve 15 dakika bu şekilde bekletmek.

Süt

Süt, gözaltlarınızdaki morlukları açarak kendi doğal cilt renginize kavuşmanızı sağlar. Soğuk süte batırmış olduğunuz pamuğu bu bölgeye soğuk kompres yapın ve on dakika bu şekilde bekletin. 

Zerdeçal

Zerdeçal anti inflamatuar ve anti oksidan özellikleri ile bilinir ve gözaltı morluklarına karşı oldukça etkilidir. Zerdeçal tozunu ananas suyu ile karıştırarak macun elde edin. Macunu gözleriniz altındaki morluklara 10-15 dakika boyunca uygulayın. 

Maydanoz

Genelde C vitamini ve K vitamini eksikliği yüzünden ortaya çıkan gözaltı morluklarına çare C ve K vitamini deposu maydanozdan geliyor. Şişkinliği giderecek ve cildinizi doğal rengine kavuşturacak maydanozdan faydalanmak için onu doğrayıp sıcak suda beklettikten sonra bir pamuk yardımıyla söz konusu bölgeye uygulamanız yeterli.

Elma

Elmanın içerdiği doğal asit gözaltı morlukları ve göz etrafındaki siyah halkaların giderilmesinde önemli rol oynayabilir. Küçük ince dilimler halinde elmayı kesin ve gözünüzün etrafına koyun, yarım saat bekleyin.
Avokado

Cildi nemlendiren avokado yeri geliyor, gözaltı morluklarına da çare oluyor. Bunun için basit bir avokado maskesi hazırlıyoruz. 1 avokado içini püre haline getirin, içine 1 yumurta beyazı ve 1 yemek kaşığı limon ekleyin. İnce bir tabaka şeklinde yüzünüze sürün. 30 dakika beklettikten sonra soğuk suyla yıkayın.

Badem yağı

Cildinizi nemlendirecek olan badem yağı aslında doğal bir yumuşatıcı görevi görüyor. Gece yatmadan önce badem yağıyla ıslattığınız bir parça pamuğu gözaltı bölgenize koyun. Sabah uyandığınızda yüzünüzü ılık suyla yıkayın. 

Nane suyu

Nane suyuna bir miktar zerdeçal ve tuz ekleyin. Bu karışımı bir pamuk yordamıyla etkilenen kısma uygulayın. 10-15 dakika boyunca günde 2-3 kere uygulayın. 

Gül suyu

Cildiniz için kullanabileceğiniz en etkili doğal ürünlerden bir tanesi de gül suyudur. Bu inanılmaz şifa kaynağı gözaltı morluklarının ortadan kalkmasına da etkilidir. Kapalı olduğu halde göz kapaklarına ve altlarına pamuk yordamıyla uygulamak mümkün. Gül suyu gözaltı morluklarını giderdiği gibi, cildin gençleşmesini de sağlar. 

Gözaltı morluklarına uygulayabileceğiniz diğer tedavi yöntemleri nelerdir?

•    Güneşte çok fazla durmamaya gayret edin.
•    Her gün 8 veya 10 bardak su içmeniz gerekir.
•    Uygun ve yeterli miktarda uyku almaya çalışın.
•    Her gün uyumadan önce göz makyajınızı temizlemeye dikkat edin. 
•    Ne yediğinize dikkat edin. A, C ve E vitaminleri açısından zengin olan yiyeceklerden daha fazla tüketin.
•    Tütün ve alkol tüketmekten kaçının. Alkol ve tütün ürünleri cilt hücrelerine zarar verdiğinden dehidrasyona yol açar ve cildinizin zayıflamasına neden olur.
•    Gözlerinizi ovuşturmamaya gayret edin. Bu şekilde davranmak gözaltındaki kan damarlarının genişlemesini sağlayarak koyu renk halkaların oluşmasına neden olabilir. 

YORUM EKLE

banner608

banner473