banner564

Doğal yöntemlerle selülitten kurtulmanın yolları

Selülit, birçok kadında görülen bir sorundur. Selülit oluşumu vücuttaki doku ve yağların dengesiz veya sorunlu olmalarından kaynaklanır. Hormonlar, beslenme şekli, yaşam stiliniz ve genleriniz selülit oluşumunu etkileyen nedenler arasındadır; fakat bunlar kesin sebepler olarak kabul edilemez. Fazla kilolu insanların daha fazla selülite sahip olacağı düşünülür; ancak zayıf kadınlar da selülit sorunu yaşayabilirler. Selülitten kurtulmak için tamamen doğal olan ev yapımı yöntemler arasında bitkisel tedavi yöntemleri de vardır.

Elma sirkesi

İçerdiği antioksidanlarla cilt konusunda oldukça iyi gelen özellikleri olan elma sirkesi, cilt üzerindeki şişkinlikleri azaltarak selülitlerin görünümlerini azaltabilen etkiler yaratabilir.

Bu bitkisel çözümü, günde bir kere olacak şekilde uygulamak için 2 çorba kaşığı elma sirkesine 4 çorba kaşığı su ve 1 çorba kaşığı bal ekledikten sonra karıştırarak selülitli bölgeye masaj yapar şekilde uyguladıktan sonra 30 dakika bekletebilir ve ardından sıcak su ile durulayabilirsiniz.

Kahve ve şeker peelingi

Selülitle savaşmak için evde uygulayabileceğimiz teknikler arasında, her birimizin evlerinde bulunan malzemeleri karıştırarak hazırlayabileceğimiz pratik peelingler de vardır. Ev yapımı kahve ve şeker peelingi bunlardan biridir.

Bu karışım ciltteki ölü deriyi temizlediği gibi, yağları yakmak için metabolizmanın hızlanmasına da yardımcı olur. Ev yapımı bu karışımın tarifi aşağıdaki gibidir:

•    Yarım su bardağı ince çekilmiş kahveyi çeyrek bardak esmer şeker ile karıştırın. Bu
    karışım selülit için kullanabileceğiniz peelingi oluşturacaktır.
•    Peelingi sorunlu bölgenize dairesel hareketlerle uygulayın.
•    Peelingli bölgenin üzerine dilerseniz zeytinyağı da uygulayabilirsiniz.
•    Masajdan sonra bölgeyi suyla temizleyin.
•    Bu tekniği birkaç hafta düzenli uygulamanın sonucunda cildinizdeki farkı
    gözlemleyeceksiniz.

Jelatin

Dışarıdan aldığımız birçok besinin içinde olan jelatin, selülitle yakından ilişkili olarak bilinir. Eğer evde uygulayacağınız kolay yöntemlerle selülit probleminden kurtulmaya kararlıysanız jelatinli ürünler tüketebilirsiniz.

Jelatin, bazıları tarafından kilo vermek amacıyla da kullanılır. Fakat jelatinin dokuları sağlıklı tutmaktaki etkisi fazla bilinmez. Oysa ki jelatinin içindeki amino asitler, bağ dokularımızın oluşmasına katkıda bulunur.

Ayrıca bu dokular kilomuzu korumamıza da yardımcı olur. Selülitten kurtulmak için beslenmenize jelatin eklemeyi unutmayın. Tüm bu yöntemler selüliti azaltmakta size yardımcı olacak kolay ve doğal yöntemlerdir. Aynı zamanda egzersiz ve sağlıklı kilo vermenin selülitten kurtulmadaki önemini de unutmamalısınız.

Ardıç yağı ve zeytinyağı

Yapılan klinik çalışmalar sonucunda; ardıç yağının detoksifikasyon özelliklerinin, selülitlere iyi geldiği gözlemlenmiştir. Özellikle; zeytinyağı ile selülitleri geçirmek için zeytinyağı kullanıldığında da cildi nemlendirerek besleyici faydalarından da yararlanılabildiği başka araştırmalarda da belirtilmiştir. 

Yaklaşık olarak 20-30 damla ardıç yağını, 113 gram ( 4 Oz ya da 118 ml) zeytinyağı ile karıştırdıktan sonra selülit olan bölgenize selülitleri geçirmek için masaj yaparak 10 dakika uygulayabilir ve bu işlemi, günde 2 kere tekrar edebilirsiniz.

Bu etkili bitkisel çözümün faydalarını da yaklaşık olarak 1 ay içerisinde gözlemleyebilirsiniz.

Not: Ardıç yağını hamilelik döneminde iseniz ya da böbrek rahatsızlığı çekiyorsanız kullanmaktan kaçınmalısınız.

Aloe vera

Selülitlerin neden olduğu cilt çukurlarını da sıkılaştırmak için ve diğer cilt problemlerini geçirmek için aloe veranın iyi gelen allesin (Aloesin) özelliklerinden de faydalanabilirsiniz.

Haftada 2 ya da 3 kere uygulayabileceğiniz bu bitkisel çözüm için aloe vera jelini, selülitlerden etkilenen bölgelere masaj yaparak yaklaşık 1 saat beklettikten sonra ılık su ile durulayabilirsiniz.

Yeşil çay

Yeşil çayı alışkanlık hale getirerek sabahları içmek de selülit görünürlüğünü azaltmaya yardımcı olabileceği gibi yağ emilimini inhibe ederek hızlı geçirmeyi sağlayabilir. Kilo vermek için de oldukça etkili bir bitkisel çözüm olan yeşil çay, vucutta depolanan yağların salınımını arttırarak selülitlerin de azalmasına yardımcı olur.

Günde 3 kere ve içine bir çay kaşığı bal ekleyerek tükebileceğiniz yeşil çayı, alışkanlık hale getirdikten sonra selülitlere, fazla yağlara ve diğer cilt problemlerine iyi geldiğini gözlemleyebilirsiniz.

Yosun tozu

İçerdiği peeling ve detoksifikasyon özellikleri sayesinde oldukça faydalı ve selülitlere iyi gelerek geçirebilmesini sağlayan yosun tozu, ayrıca cilt dokusunu sıkılaştırarak kan dolaşımını da arttırdığı çeşitli kaynaklarda belirtilmiştir.

Haftada 2 kere uygulayabileceğiniz bu çözümü de yosun tozuna bir miktar su ile zeytinyağı ilave ederek selülitli bölgeye uyguladıktan sonra 30 dakika bekletmeniz ve ardından dairesel hareketlerle sıcak suyla çıkararak uygulayabilirsiniz.

Deniz tuzu

Özellikle; vücutta yer alan selülitlerdeki birikmiş toksinleri geçirmek için etkili olan ve iyi gelen deniz tuzunu da kullanarak pratik bir çözüm sağlayabileceğinizi gösteren çeşitli yayınlar bulunmaktadır.

Deniz tuzuna alternatif olarak epsom tuzu da kullanabileceğiniz bu yöntemde; selülitlere çözüm için yapmanız gereken sıcak su ile doldurulmuş banyo yerine 1 kap tuz kullanarak 15-20 dakika bekletmek ve bu işlemi haftada 2 kere uygulamak yeterli olacaktır.

Tarçın

Vücutta bulunan hem kolestorol hem de yağ seviyesini oldukça azalmasını sağlayan tarçının da; yağ kaynaklı selülitlerin geçirilmesine iyi gelebilen etkileri yapılan çeşitli araştırmalarda belirtilmiştir.

1 Litre suyu 1 kaşık tarçınla 2 kaşık bal ekledikten sonra 30 dakika demlenmesini bekleterek gün içerisinde 2 kere içip bu doğal ve bitkisel çözümü uygulayabilirsiniz.

Zerdeçal

Vücudun sindirimini güçlendirerek yağ dokusunu oldukça elimine eden özellikleri ile yağ nedeniyle oluşan selülitlerden zerdeçal ile de rahatlıkla kurtulabileceğinizi gösteren ve bu özelliklerini araştıran çeşitli kinik çalışmalar vardır.

Bir çay kaşığı zerdeçal ile balı karıştırarak günde 2 kere tüketebileceğiniz bu çözümü uygulayarak, yağ kaynaklı selülitlerinizin azalmasını sağlayabilirsiniz.

Çemen otu tohumu

Çemen otu da; birçok bitkisel çözüm gibi yüksek miktarda antioksidan içererek, yumuşatıcı olarak ta işlev gören ve selülitlere de iyi gelen bitkisel çözümlerden biridir. Özellikle; topikal olarak uygulandığında cildin sıkılaşmasına, beslenmesine ve gençleşmesine de faydaları olan özellikler barındırır.

Fırçalama

Selülitler için bilinen en doğal yöntemlerden biri de şüphesiz fırçalama çözümüdür. Selülitli bölgeleri yumuşak bir fırça ile fırçalamak, toksik materyallerin parçalanmasını sağlayabileceği gibi epidermisi de sıkılaşmasını sağlar. Bu doğal ve etkili olan çözüm, lenfatik akışlarınızı hızlanmasını sağlayarak selülitlerin zamanla kaybolmasında oldukça iyi gelen reaksiyonlar yaratır.

Cildinizi tahriş etmeyecek ve çok sert olmayan bir fırça ile haftada 2 ya da 3 kere uygulayabileceğiniz bu çözümü, selülitlerden etkilenen bölgelere yaklaşık olarak 5’er dakika ve dairesel şekillerde uygulayabilirsiniz.
 

YORUM EKLE

banner471

banner474