banner564

Doğru ve yanlış

   Aradan 47 yıl geçtikten sonra “Maraş bizimdir, Evkaf malıdır” demekle bu güzel kent bizim olmuyor…
   Annan Planı’nda ve ondan önceki tüm çözüm planlarında Maraş’ın da Güzelyurt’un da Rumlara iadesi öngörülüyordu…
   Hiç kimse çıkıp da “Maraş bizimdir, veremezsiniz” demedi…
   Gerçekçi olmak ve halkımızı aldatmamak zorundayız…
   Burada söylediklerimiz, başka yerlere ulaşmıyor…
   Hiç kimse sesimizi duymuyor…
   Öyleyse bizler kime karşı siyaset yapıyoruz?..
   Kendi toplumumuzu parçalama; insanları birbirine düşürmek için mi siyaset yapıyoruz?..
   Ve gün gele bu siyasetin herkese zarar vereceğini; Allah korusun hepimizin ‘geçici çadırlara yönlendirileceğini’ de düşünmek zorundayız…
   “Asla olamaz” diyenleri bugün alkışlayanlar…
   Günü geldiğinde neler yapacak…
   Onu da düşünelim…

Aldık, bitti maşallah

   Efendim Rumlar bunca zamandır çözümden kaçıyor…
   Doğru mu?..
   Evet doğru…
   Annan Planı’nı onlar reddetti…
   Doğru mu?..
   O da doğru…
   Ama doğrular birden çok fazladır…
   Annan Planı’nı reddettikleri halde, referandumdan bir hafta sonra AB üyesi olmalarını veto etmediğimiz de doğru mu?..
   Referandumda kapsamlı çözüm planını reddeden taraf olduklarını dünyaya anlatamadığımız, anlatmak için hiçbir şey yapmadığımız doğru mu?..
   Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, mülkiyet sorununu çözmek için bizlere altın tepsi içinde sunmuş olduğu Taşınmaz Mal Komisyonu’nu çalıştırmadığımız ve kuzeydeki Rum mülklerini Türkleştirmediğimiz doğru mu?..
   Bir süre sonra kuzeydeki tüm Rum mülklerinin bizlerden talep edileceğini hiç düşünmediğimiz doğru mu?..
   “Kim gelip de evimi benden alacak?.. Ayağına kurşun sıkarım” diyerek teselli bulduğumuz doğru mu?..
  Topraksız devlet olunamayacağını hala anlamadığımız doğru mu?..
  Maraş’ın ‘açılabilirse’ yüzde 3 buçukluk kısmını, hiçbir karşılık almadan gerçek sahiplerine teslim edeceğimiz doğru mu?..
   Günü kurtarmak için inanmadığımız ‘sahte politikalarla’ zaman tükettiğimiz doğru mu?..
   Bir zamanlar ‘ezici bir çoğunluğun’ kahraman yaptığı Denktaş’ı dahi unuttuğumuz, bir anıt mezarını tamamlayamadığımız, böylece ne kadar ‘vefasız’ olduğumuzu Rumlara da gösterdiğimiz doğru mu?..
   O zaman bu kadar ‘doğru’ karşısında, ne zaman yanlışı bulacağız ey insanlar?..
   Haaaaa…
   Ne zaman?.. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 yıl Önce

Dünyaya meydan okuyan Cumhurbaşkanımız Güvelik Konseyi kararı olan Maraş’ın bir kısmını açmakla ok yaydan çıkmıştır açıklaması yapmıştır Tüm Dünyanın kınadığı ve karşı çıktığı Maraş açılımı için yaydan çıkan okun dönüp dolaşıp nereye varacağını hep birlikte göreceğiz, Ben yaparım olur mentalitesi ile hareket eden yöneticilerimiz Kıbrıslı Türkleri Dünya ile karşı karşıya getirmiş ve istenmeyen Toplum durumuna düşürmüştür , Maraş Abdullah Paşa malıdır, Evkaf malıdır, Kktc malıdır diye nutuklar atan yöneticilerimiz Bizleri Dunyada gülünç duruma düşürmüşlerdir , Tüm Dünya Maraş’ın kimin olduğunu iyi bilmektedir , Yalan , Popülizm, Hamaset ve kişisel çıkarlarla bir yerlere varamayacağımiz kesindir, Ok yaydan çıkmıştır ve Hedef !!!

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 yıl Önce

Sayın Başbakanımızın Kktc nin geleceği Parlaktır deyişini bir hayal etsek ne güzel şey!
Gürül Gürül çalışan Ekonomimiz ve Dünyaya açılan İhracatımız ile , Avrupa Standartlarındaki Sağlık Sistemimizle , Muazzam yollarımız ve Tertemiz çevremiz ile, Dimdik ayakta duran bakımlı pırıl pırıl Tarihi eserlerimiz ile , Ağırladığımız Milyonlarca Avrupalı Turist ile , 30bin Dolar milli gelirimiz ile bir Ülke olabilmemiz gelmiş geçmiş veya gelecek olan Yöneticilerimizle mümkün olabilirmi acaba !!

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Hasan bey burada mangalda kül bırakmayan eleştirileriniz yerine çözüm önerilerinizi bu ortamda nasıl gerçekleştirilebileceğini başarı şanslarını tek tek madde madde siralsmanizi rica ediyoruz biliyoruz ki en kolay iş nasihat vermek en zor iş icralardır bekliyoruz bunları açık açık yazmazsanız boş beleş eleştiri furyasında olarak kabul edip reytinginizi dibe vurduracagiz buyrunuz tabi bor de tarihi gerçekler balkan savaşları ingilizin kıbrıs ve ortadoğudaki dondurdukleri dolapları avrupa emperyalizminin 3 kıtadaki uygulamalarını servetlerinin kaynaklarını vs vs de rica edelim hodri meydan

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Hasan bey mert dayanır namert kaçar şark entelligine sığınır objektifliği doğruluğu bırakır çarpıtır olmasın lütfen yoksa çok sevdiğiniz ingilterenin kenya amerika kanada cin güney afrika rodezya hindistan pakistan afganistan mısır ortadoğu belcikanin kongo italyanın libya somali etyopya portekizin brezilya angola mozambik ispanyanın filipinler orta güney amerika fransanın afrika hindicin almanyanın namibia hollandanin endonezya malaya köle ticareti vs konularına da girelim apartheid cini afyona boğma 2. Dünya savaşı sonrası iran dahil darbe cunta tarihlerine de girelim buyrun

Öz
Öz - 3 yıl Önce

Biz neden böyle olduk? 1974 e kadar Hep birlikte toplumsal mücadele veren K/ Türkleri Kıbrısın yüzde 3ğnden,yüzde 36 sına geçince neden her şeyi ile bozuldu? Kimler ve neler bunlara sebep oldu? Bütün bunların baş sebebi UBP ve doymak bimez mal götürme, mala çökme hırslarıdır. Önce ganimetler, ev beyaz eşya, kıymetli taşlar, para ve araba ile başladılar, sonra tarla evi ile devam ettiler, akrabalarını işlere soktular, kendinden olmayana hiç bir şey koklatmadılar, bankalardaki Kıbrıs paralarına el koydular, istediklerini tek ithalatçı yaptılar, istedikleri getirip sattılar. Böyle olunca iktidarda kalmaları gerekirdi. K/Türklerin iş bulamayanları göç ettikçe kendilerine yeni oy toplulukları getirip, kimsenin gitmediği köylere yerleştirdiler.Her devirde Erenköye çıkan, Rumlarla cephede savaşan karşıtlarını Rumcu ilan ettiler. Çözümsüzlük çözümdür diyerek, hamma humma düzenini devam ettirdiler, ettiriyorlar.Vatan millet sakarya derken, takke giyip tarikatlara gittiler, İmam hatip savunucusu oldular, bayrak ezan demeye, bizim K/ Türklerde olmayan kefen giyme edebiyatına başladılar.Bu da olmadı ki, şimdi yeni devlet, anayasa demeye başladılar. Bunlar K/Türklerin yalakaları.

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Kırmızıya basmayın yiyorsa literatürle tarihle kanıtla belgelerle konuşalım hodri meydan komiki sehirler klavye aslanları tarihten sosyolojiden siyasetten kulturden gerçeklerden bihaber zati muhteremler

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 yıl Önce

Tüm Dünya Haksız ve her Zaman biz Haklıyız
Birbirimizle kavgayı bıraktık şimdi ise Tüm Dünya ile kavgalı olduk ! Ben yaparım olur mentalitesi ile yönetilen Kıbrıslı Türkleri daha da zor günler bekliyor !

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Hasan bey cesurlar 1 defa korkaklar her gün ölür nedir bu korkunun sebebi bir çocukluk travması mi mr köz isteseniz de istemeseniz de karakafa türkler kibrisa pençeyi attı sırada başkanlık var hayirli göz yaslari

banner608

banner474