banner564

Dost acı söyler

Koca bir futbol sezonunu futbolsuz geçirdikten sonra dün akşam Dr. Fazıl Küçük Stadında oynanan yeni sezonun ilk resmi müsabakasıyla resmi maçlara merhaba dedik.  Ahmet Sami Topcan Süper Kupa müsabakasıyla yeni sezona merhaba derken ülke futbolunun gerçekleriyle de tanıştık.
Dostlarımızı memnun edelim, kalplerini kırmayalım mantalitesiyle (anlayışıyla) davranmayacağımı beni tanıyanlar iyi bilir. Gerçekçi bir anlayışla “dost acı söyler” düsturu ile hareket ederek ‘acı’ gerçekleri dile getirerek dostları, uyarmak isteyeceğim bugün yine.
Öncelikle şunu söylemeliyim; Futbolumuz, bu bir buçuk yıllık aradan fena etkilendi. Oyun alanında varyasyon yapmak, klâs, yetenekli ayak izlemek hayal oldu. Yabancı klâs futbolcular ülkeyi terk ettikleri veya gönderildikleri bir yana eskiden usta bildiğimiz futbolcular da hantallaşmış bir görüntü içerisindeler. Yani futbolumuz maalesef gerisin geriye gitti. Düzelir mi, birkaç sezon sonra belki! Şampiyonlar şampiyonunu belirleme maçını izlerken dün akşam, bunlar böyleyse alt liglerde durum ne acaba diye kendi kendime sormaktan geri duramadım.
Federasyonumuz yaşam bulduğundan itibaren alışageldiğimiz maç kadrolarını alma alışkanlığımız dün akşam itibarıyla son buldu! “Maç kadroları yok, İnternet üzerinden” izleyin dendi! Sahadaki internet ise hak getire! Vaktin var ise uğraş internete ulaşasın! Sanki internet sadece bizim ülkemizde var! Ona da var diyebilirsek! Bu arkadaşlarımız dünyayı hiç mi izlemiyorlar, dış ülkelerde hiç mi maça gitmediler acaba! Oralarda her türlü olanağa karşın broşür değil renkli kitapçık halinde kadrolar verilmesi bir yana sahadakilerin sportif hayat bilgisi verilir. Aslında bunları bizim Futbol Federasyonumuz daha önceleri, özellikle bu tür maçlarda başarıyla gerine getirmişti. Renkli kuşe kâğıtlarına basılmış bir şekilde çok kez vermişti. Dün akşam bunu niye ihmal ettiler gerçekten anlamış değilim! Böylesi önemli bir müsabakaya çıkma hakkı elde eden kulüp, teknik direktör, hakem ve futbolcuların evlatlarına miras bırakacak böyle bir belgeyi ihmal etmek, yakıştı mı federasyonumuza! Ben yakıştıramadım doğrusu.
Hakemlerimize fazla bir şey söylemek istemiyorum. Onlar bıraktığımız yerde. Ancak sormak isterim bizlerin(izleyenlerin) ve kameraların görebildiği tekmeleşme olayını sahada bulunan görevli sekiz (8) ‘göz’ nasıl görmez? Görmediler mi gerçekten yoksa eyyam mı yaptılar? Bunun da takdirini sizlere bırakıyorum.

YORUM EKLE

banner608

banner473