banner564

Dr. Gardiyanoğlu: Buna alışacağız

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu ile dün bir araya geldik ve son günlerde başlayan normalleşme sürecini görüştük.
Tüm dünyanın normalleşme sürecine başladığını anlatan Gardiyanoğlu “Hükümetin açılım sürecine tam destek” beyan etti. Bu saatten sonra bu virüs ile yaşamayı öğrenmenin gerektiğini ve alınması gereken tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini söyleyen Gardiyanoğlu “Tartışmayı bence bundan sonra ne gibi tedbirler alınmalı üzerinden devam ettirmek gerekiyor” dedi.
Bir ay sonra on binlerce öğrencinin Türkiye’deki üniversitelere okumak üzere Ada’dan gideceğini söyleyen Gardiyanoğlu “Bizim evlatlarımız Türkiye yoluna düşerken oradan da binlerce öğrenci eğitim için buraya gelecekler. O yüzden uçuşların durdurulması gibi bir söz konusu olamaz bu aşamadan sonra. Turizmi kaybettik yükseköğretimi de kaybetme lüksümüz yok. Bu işin bir iki ay sonra biteceğinin de garantisini kimse veremediğine göre yapmamız gereken gerekli tedbirleri arttırıp normalleşme sürecinde yolumuza devam etmek olmalı” dedi.
Karantina sürecine de değinen Gardiyanoğlu, Türkiye’den gelen yolcuların testlerinin yapılmasından sonra karantinaya alınmasının bir müddet sonra imkansız hale geleceğini söyledi ve bu konuda hükümetin daha radikal kararlar alması gerektiğini söyledi.
Kapılardan geçişler ve uçuşlarla ilgili “eşit” davranılması gerektiğini söyleyen Gardiyanoğlu “Güneye İngiltere’den her gün yüzlerce kişi geliyor. Oradan buraya gelmek isteyen birisi karantinaya alınmaz iken Türkiye’den gelenlerin karantinaya alınması mantık ile bağdaşmıyor. Bence bu konularda herkese “eşit” hakkı tanımalıyız” dedi.
Hükümetin bir karar verdiğini ve artık bu saatten sonra herkesin bu karara saygı gösterip uyması gerektiğini anlatan Gardiyanoğlu “Eğer Maliyenin kapısına dayanmak istemiyorsak bu süreci başarı ile yönetmemiz gerekiyor” dedi.
**

 Acil şifalar dilerim
İstanbul’da bulunan bir grup Kıbrıslı arkadaşımdan haber aldım. İşleri gereği bir süre önce İstanbul’a gitmişler ve orada yapılan testleri pozitif çıktığı için gözetim altına alınmışlar.
Bu arkadaşlar pandemi süresince işleri kapalı olduğu için Kıbrıs’ta bizlerle birlikteydiler. Hatta iki tanesi ile işlerine dönmezden hemen önce görüştüm.
Arkadaşların işleri yeniden başlayınca “İşyerleri kendilerini geri çağırmış” ve İstanbul’a iner inmez de teste tabi tutulmuşlar herkes gibi. Hızlı testleri pozitif çıkmış. Sonra PCR testi ve en sonunda da yüzde yüz emin olmak için antikor testi. Hepsinde bizim arkadaşların testleri pozitif çıkmış. Umarım bu arkadaşlarımız en kısa sürede iyileşir, Kuzey Kıbrıs’a ailelerin ve arkadaşlarının yanına döner.
 


MESAJLAR

Koral BOZKURT: MTG’nin 10. şampiyonluğunu selamlıyoruz. Gerçekten akıllardan çıkmayacak bir sezon oldu ve açık ara bu yıl da şampiyon oldunuz. Emeği geçen herkesi ve tüm camiayı kutluyoruz.  

Remziye SEVEN: Doğum günü kutlamaları bugün başlayıp bir hafta boyunca sürecek diyorlar doğru mu? Eh artık kutlamaların bir tanesine biz de dahil oluruz değil mi?

Mehmet EZİÇ: Trabzon yenilgisinden sonra bir daha hamsi yemeğe tövbe etmişsiniz. İyi de hamsi balığının sucu ne? Bence siz kızgınlığınızı balıkta değil Hoca’da arayın.

Durmuş AŞANDIR: Taşkent’in yolları ile ilgili yaptığınız çağrıya ilgili bakanlıktan anında yanıt gelmiş. İlgili bakan yakında bu yolun tamirinin yapılacağı sözünü vermiş. Takipçisi olalım.

 Metin BİLMEM: Merkezi cezaevindeki telefonlarda sıkıntı varmış. Mahkûmlar yakınları ile sağlıklı görüşemediklerinden ötürü şikayet ediyorlar. Bir çağırın baksın telefon dairesi yetkilileri.

Haluk DOĞANDOR: Yaptığınız programlardan rahatsız olan bir bakan dün sizi gidip polise şikayet etmiş ve dün öğleden sonra karakola davet edilip ifadeniz alınmış polis tarafından. Ne günlere kaldık yarabbi.

İbrahim ÇAKIRDAĞ: Aman hocam bir taraftan virüs dalgası diğer taraftan hava sıcaklığı dalgası. Dalgaya gelmemek için bu aralar sakın sokağa çıkmayın. Alın elinize Diyalog gazetesini tüm gün okuyun.

Hasan AÇAN: Dün Açan Tesbihçilik’te önemli konukları ağırlamışsınız. Ünlü Doktor Erkut Aşıcıoğlu ve UBP Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda ziyaretinize gelmişler ve kendilerine birer ateş kehribarı tespih almışlar.

Dr. Derviş EROĞLU: Dün başarılı bir anjiyo operasyonunda stent takılmış. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Umarız en kısa sürede yeniden sizi aramızda görebiliriz. Acil şifalar diliyoruz.

Niyazi ŞANAL: Kıbrıs köy evi, geleneksel mimari ile buluşup Dipkarpaz'da modern yaşamla hayalden gerçeğe dönüşüyormuş. AKOL güvencesiyle yeni Karpaz evlerine ilgi hayli yüksekmiş.
 
Mustafa GENÇ: Metehan yolu üzerindeki yeni mağaza için startı yeniden vermişsiniz ve ekipler gece gündüz demeden yeni mağaza için var güçleriyle çalışmaya başlamışlar. Açılış için artık bir tarih düşünüyor musunuz?

Mehmet HARMANCI: Güreşimizin duayenlerinden Fikri Kanlıçay abimizin ismini ölümsüzleştiren başta sizi ve LTB Meclis üyelerine teşekkür ediyoruz. Bu gibi değerleri yaşatmamız gerekiyor.

Tolga ATAKAN: Yeniboğaziçi İlkokulu öğrencilerinin öyküleri 3 günde ulaşması gerekirken, 4 ayda ulaşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu konuda bir açıklama yapacak mısınız? Eğer durum gerçekten böyle ise bu daireyi daha niye tutuyoruz elimizde.

Yılmaz GÜLEN: Sezonun en büyük para ödüllü tavla şampiyonası için Cumartesi akşamını seçmişsiniz. Valla para ödülünü bilmeyiz ama kupa varsa biz gelebiliriz.


GÜNÜN FOTOĞRAFI
Remziye Seven, Kemal ve Recep Seven ile birlikte… Eğitim Bakanlığının gülü Remziye, nice güzel senelere…

YORUM EKLE
YORUMLAR
kıbrıs
kıbrıs - 4 yıl Önce

Hani gazeteniz başlık atmıştı ,KKTC den gidenlere Türkiye test istemez ve test yapmaz diye.

banner608

banner474