banner564

Dr. Küçük’ün adına yakışmadı

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Dr. Fazıl Küçük Oyunları sessiz sedasız hafta sonu yapılan badminton müsabakalarıyla bitti.
Daha önceleri kimin yapacağı belli olmayan ve organizatör karmaşası yaşanan organizasyon için bazı zamanlarda da bütçede para bulunamaz ve iptal edilirdi. Bu sorun artık bütçede doğrudan yer alan dr. Fazıl Küçük Oyunları bütçesi ile aşılmış oldu. Tabi bütçeye konulan para yeterli olmadığı için her yıl belli federasyonlara belli kotalar konularak Dr. Küçük oyunları yapılıyor.
Bu yıl yapılan oyunlar ise tam bir rezalet. Burada yapılan etkinliklere değil lafım. Dr. Küçük Oyunları’nın genel organizesine. Öyle bir oyun ki ne açılışı belli ne kapanışı. Ne hangi federasyonun yapacağı belli, ne hangi ülkelerin katılacağı. Atletizm ile başlayan organizasyonda taekwondo, atıcılık, masa tenisi, badminton dallarında yapılanlar bildiklerimiz. 
Oyunların başında Spor Dairesi’nin genel bir basın toplantısı olması gerekirdi.
Oyunlarda yer alacak federasyon başkan veya temsilcilerinin bu toplantıda yer alması gerekirdi.
Ülkelerin isimlerini vermek eğer sorun yaratacaksaydı en azından federasyonlar kaç ülke ile hangi tarihlerde müsabakalar yapacaklarını açıklar ve hem basına hem de halka organizasyonları izleme şansı verirlerdi.
Basın toplantısıyla hiçbir bilgi verilmeden tamamen federasyonların uhdesine bırakılan müsabakalara ise hiçbir devlet yetkilisinin katılmaması dikkat çekti. Organizasyonların hepsine Doktor Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük katılarak hem müsabakaları takip etti hem de ödüller verdi.
Yapılan organizasyonlar basına bildirilmediği için veya basın ile nasıl iletişime geçeceği konusunda acemi olan federasyonlar etkinliklerini de doğru dürüst duyuramadılar.
Spor Dairesi bünyesinde dört spor basını çalışanı olduğu halde oyunlarla ilgili hiçbir daire çalışanının görevlendirilmemesi ise dikkatimi çeken başka bir konu.
Bence bu yıl yapılan organizasyon Doktor Fazıl Küçük’ün adına yakışır bir organizasyon olmadı. Eğer bir organizasyon yapılıyorsa ve bu organizasyona birçok ülkeden sporcu gelip yarışıyorsa bunun da spor ambargosu altında spor yapmaya çalışan gençlerimize ve halkımıza duyurulması gerekirdi. Biz basın olarak üzerimize düşeni sonuna kadar yaptık. Organizasyonu gazeteler tam sayfa vererek gereken önemi de gösterdi. Ancak aynı ilgi ve alakayı ne devlet yetkililerinden ne de ülkenin spor birimi olan Spor Dairesi’nden göremedim.
17’ncisi gelecek yıl yapılacak organizasyonda inşallah bu tür aksaklıklar yaşanmaz ve liderimizin adına yaraşır bir organizasyon olur.
YORUM EKLE

banner608

banner473