banner564

Düellonun galibi yok

Hafta arası kupada tur atlayan iki takım, Cihangir ve Gençler Birliği kupa mesaisi sonrasında ligin on sekizinci hafta karşılaşmasında Cihangir stadında bir araya geldi. Toplam 6 golün atıldığı ve birçok pozisyonla birlikte yine önemli kırılma anlarının olduğu günde bir birbirinden güzel gollerin de izlendiği günde doksan dakikanın sonunda iki takım hanesine birer puan yazdırmış oldu. Maçın analizini yapmak aslında gün adına oldukça kolaydır. Hem sıralama hem de puansal olarak önemli olan karşılaşmanın galibinin çıkmayışı ise yine kalan haftalar adına iki takım adına oldukça önemlidir.
Cihangir;
Ligin ilk devresine farklı Gençlik Gücü galibiyeti ile veda eden Cihangir devre arası transfer sürecini iyi değerlendiren takımlardan bir tanesi. Takıma yapılan takviyelere sonrası iyi geçen Antalya kampı ile birlikte lig öncesi Esentepe ile oynanan kupa ilk karşılaşması ile birlikte turu geçerken, Türk Ocağı maçı ile başlayan ligin ikinci devresine galibiyetle başlayan taraftı. Sonrasında zorlu Mağusa Türk Gücü deplasmanından galibiyetle ayrılan Toygar Davulcu ve öğrencileri ligin ikinci devresinin başında mağlup ettikleri Türk Ocağı’nı kupa ikinci turunda da elemeyi başarınca, iyi bir seri ve keyifli ortamın yanlarında olduğunun en net görüntüsüydü. Gençler Birliği maçı öncesi Cihangir adına Çağlar ve Smart’ın eksikliği en ciddi etken olarak ortada olsa da Gençler Birliği karşılaşmasının belli bölümlerinde takımın belli oyuncularındaki yorgunluk ve düşüş ise gözlerden kaçmadı. İlk devrede Offor, ikinci yarıda ise kaptan Fırat’ın direkte patlayan toplarında futbol şansına bu gibi karşılaşmalarda ihtiyaç olunsa da Musa’nın artık kendini ispatlaması ve atılması kolay gol pozisyonlarını zor çevirmemesi ve harcamaması gerekmektedir. Cihangir adına 2 puan elbette önemli olsa da kupada Çeyrek final vizesi sonrası bu tempo ve istekle ligde de rahat noktaya geleceğini söylemek mümkündür.
Ve Gençler Birliği;
Devre arası Teknik Adamı ve önemli isimlerini kaybeden İskele temsilcisi çoğu kesim tarafından sıkıntılı süreçle iç içe olacağını söylese de, devre arası topladığı puanların yanlarında en büyük artı olarak durduğunu unutmamak gerekiyor. Serhat Ertürk ile ikinci devreye başlayan ve geçen haftaki Yenicami karşısındaki iyi görüntüyü hafta arasına taşıyarak kupada tur atlayan Gençler Birliği iyi süreci Cihangir karşısında sürdürme düşüncesi ile zor deplasmana gelmiş olsa da, kaleci Ali’nin sakatlanıp çıkması kendileri adına kader anı olarak geride kaldı. Mevcut kadroda yine önemli isimlerin olduğu ve futbol oynama düşüncesi ile çıktıkları her maçta her takım karşısında iyi işler yapacaklarını bir kez daha kanıtlayan İskele temsilcisi dünkü mücadeleyi kazanabilecek performansı ortaya fazlası ile koyarken Ali’nin sakatlanıp çıkması kendileri adına kırılma anı olduğunu bir kez daha söylemek isterim.
YORUM EKLE

banner471

banner474