banner564

‘Dünya Ruh Sağlığı Günün’ kutlu olsun KKTC

 Allah beterinden saklasın diyeceğiz ama daha beterini hayal bile edemiyoruz. Hükümetimiz önce tüp gaza, ardından elektrik ve son olarak ta akaryakıta zam yapmak için gerekli kararı Bakanlar Kurulu’nda üretti.
İlk olarak dün tüp gaza zam yapıldı. Şuan elektrik zammı için ilgili zam yazısı yazıldı, yarın öbür gün o da yürürlüğe girecek. Akaryakıt zammı için ise yazışmalar tamamlandı, zam kararnamesi Başbakanın önünde beklemede. 
8 ayda zamdan başka hiçbir şey ama hiçbir şey yapmayan 4’lü koalisyon hükümeti, geçen süre içinde en iyi yaptığı şey olan zamlara aralıksız devam ediyor sizin anlayacağınız.
Ve vatandaşın akıl sağlığı ile oynamak istercesine bu zam kararını da Dünya Ruh Sağlığı Günüde alıyor hükümetimiz. Zaten dövizden ötürü delirme noktasına gelen vatandaşı daha da delirtmek için atılabilecek en güzel adımı atıyorlar.
Dünyayı bilmem ama biz böyle devam edersek ne ruh sağlığımız kalacak nede başka bir şeyimiz. Elimizdekini de avcumuzdakini de yiyecek bu dörtlü hükümet. 

Yıllar, yıllar ve yıllar… 
Maliye Bakanı Denktaş geçen gece bir köy gezisinde yaptığı konuşmada özeleştiri de yaparak; “Açık söyleyeyim. Bu düzgün olmayan yapı içerisinde, hep beraber düzgün olmayan da bir hayat yürüttük. Yıllardan beridir hiç geleceğimizi düşünmeden hareket ettik, hep günü kurtardık. Ancak umutsuz değiliz” demiş.
Denktaş’ın geçmişe dönük sözlerini bir kenara not edip şöyle bir geçmiş dönemdeki görevlerini size hatırlatalım:
*1990 genel seçimlerinde UBP'den Lefkoşa milletvekili seçildi. 
*20 Haziran 1990 ile 15 Mayıs 1992 tarihlerinde İçişleri, Köyişleri ve Çevre Bakanlığı yaptı. 
* 1 Ocak 1994 - 18 Ocak 1995 tarihlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptı. 
*16 Ağustos 1996 tarihinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 
2001-2003 yılları arasında Turizm ve Çevre Bakanlığı görevinde bulundu. 
14 Aralık 2003 genel seçimleri sonrasında CTP-DP Koalisyon Hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev aldı. 
28 Nisan 2005 tarihinde kurulan CTP – DP Koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev aldı. 
*2013 seçimleri sonrası CTP ile kurulan Yorgancıoğlu hükümetinde Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı olarak görev yaptı.
*16 Nisan 2016 tarihinde kurulan Özgürgün hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı oldu.
* 2 Şubat 2018’den beri 4’lü koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı olarak görevini sürdürmekte. 
1990’dan 2018’e kadar geçen bir sürede her halde hiçbir siyasetçi Bakan koltuğunda Serdar Denktaş kadar oturmadı, oturamadı. Dolasıyla geçmiş ile ilgi söylediği sözlere birde bu gözle bakmanızda fayda var. 

 Su, elektrik ve mobesse
Önce Türkiye’den su getirilmesine karşı çıktılar, direttiler hatta bu uğurda hükümetten bile gittiler. Sonra su gelince paşa paşa açılışa gidip kurdele kesitiler.
Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesi konusu gündeme gelince yine ortalığı ayağı kaldırdılar. MYK’da sert tartışmalar yaşadılar, şiddetle ve hiddetle karşı çıktılar. Sonuçta eklektiğe gelen zamlar sonrası Kablo ile elektrik getirilmeli dedi Başkanları…
Mobesa’yı Kutlu Evren getireceğini söyleyince hemen şiddetle karşı çıktılar, gelen sistemin takılmaması için mahkemeden karar aldırdılar. Sonra paşa paşa yasasını yapıp meclisten geçirdiler. 
Dün sabah programında izledim aynı zihniyeti, hala daha mecliste onay verdikleri ve hep birlikte geçirdikleri Mobesa sistemini eleştiriyorlar, Anayasa’ya aykırı diyorlar, suçun önlenmesine faydası yok diyorlar.
Bunları bedava uzay gemisi hibe edin, karşı çıkmazlarsa adımı Nikolaou koymazsam adam değilim… 

MESAJLAR 

Emre ÇERKEZ: Helvasan olarak tüm zamlara karşı siz fiyatları artırmayarak sisteme başkaldırmışsınız. Aman hükümet duymasın sizin bu tavrınızı, valla guspo ile kovalayacaklar sizi de. 

Asım AKANSOY: Mecliste başka, televizyonda başka. Ha şaşırdık mı? Asla. Geçmişte zaten benzer durumları hep birlikte yaşadık, bakınız su konusu, bakınız kablo ile elektrik konusu. 

Erhan ARIKLI: YDP’nin ikinci yaş gününde gördük ki YDP’nin yüzde 10 gibi bir baraj sorunu kısa bir dönemde mümkün olmayacak. İki yılda bu kadar yol alacağınızı her halde siz bile hayal etmemiştiniz. 

Zorlu TÖRE: YDP’nin gecesinde yaptığınız konuşmada geceye katılan herkesi az kalsın ağlatacakmışsınız. Konuşmanız gecenin en çok alkış alan konuşması oldu. 

Mustafa AKINCI: YDP’nin gecesine katılacağım deyip katılmadınız. Anlaşılan biz bu köşede katılacağınızı yazdık diye gelen tepkilerden sonra kararınızı değiştiniz. 

Mahmut ÇANKAYA: Sosyal medyada bazı haddini bilmezlerin yorumlarına bakıp bu en mutlu günlerinizi üzmeye değmez. Ne dedi Mehmet Ali Talat; memleketin dingili koptu. Üzmeyin canınızı. 

Mustafa TOYCAN: Üniversitede işler ne kadar yoğun olursa olsun fırsatı bulur bulmaz siyaset yapmak için hiçbir fırsatı kaçırmıyorsunuz. Demek ki siyaset böyle bir şey. 

Nazım BERATLI: Ada’ya gelen Türkler konusunda çok değişik rivayetler ve konular var. Bu konuda geniş kapsamlı bir araştırma artık şart olmadı mı? 

Salih YÜCESOYLU: Bakan süt fiyatı düşecek dedi siz kurumu zarara sokmam dediniz. Hükümet fiyatın düşürülmesi için düğmeye bastı, şimdi bu durumda kurum batırılmak mı isteniyor? Lütfen bir açıklama… 

Niyazi SANAL: Akol Grup olarak Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu’na sponsor olarak gurbetteki vatandaşlarımızın da yanında olduğunuzu bir kez daha göstermiş oldunuz. Tebrik ediyoruz. 

Filiz BESİM: Güzelyurt’taki hastane inşaatının devam ettiğini görmek bizi sevindirdi. Ancak kulağımıza bir şeyler fısıldandı, bir ara bunları size aktaralım. 

Reşat AKAR: Vergi rekortmenleri listesine giren tek gazete patronu oldunuz. Üstelik birçok iş adamını da listede aşağılarda bırakarak. Yeri geldiğinde mangalda kül bırakmayanları bu listelerde maalesef göremedik, siz ne dersiniz bu işe? 

Ahmet ÇALUDA: Türkiye’de fıtık ameliyatı olup gelmişsiniz. Anlaşılan öngörünüz tuttu, zira bu hükümet halkı fıtık etmek üzere. Siz fıtığınızı aldırıp geldiğinize göre sizin için sorun yok demek ki. 

Tufan ERHÜRMAN: Dün Benzinciler Birliği ile uzun bir toplantı gerçekleştirdiniz. Benzinciler ile görüşürken benzin zammının kararnamesi de masanızın üzerindeydi. 

Serdar DENKTAŞ:  Geçmişi elbette sorgulamak, sorgularken de öz eleştiride bulunmak büyük bir olgunluk ister. Ancak geriye dönüp baktığımızda hep siz vardınız o koltuklarda. 

POLEMİX
 “Maliye Bakanı Denktaş’ın bize olan tavırları, sendikacılara karşı tavırlarını çok net ortaya koyuyor. Dikensiz gül bahçesi istiyorlar fakat buna müsaade etmeyeceğiz. Biz bildiğimiz yolda gideceğiz. Biz halkın sesiyiz.”
Kamu-Sen Başkanı Metin Atan 

YORUM EKLE

banner471

banner474