banner564

Ekonominin çarkları döndürülmeli!

Sağlık Bakanlığı veya Cumhurbaşkanlığı bünyelerinde oluşturulan sağlık kurullarının ortaya koymuş oldukları görüşlere saygım sonsuz. 
Her ne kadar yaşamakta olduğumuz pandemi konusunda çok geniş bilgi birikimlerine sahip olmasak bile yıllarını sağlığa hizmet yolunda geçirmiş kimseler olarak önerilerini dikkate almak durumundayız.
Ne var ki bu kimselerin aynı oranda ekonomik bilgilerle donanmış olmalarını bekleyemeyiz.
“Pandeminin yarattığı ekonomik krizlerden nasıl kurtulabiliriz“ ile ilgili doğru dürüst ve de net şekilde cevap verebilene rastladınız mı?
Her şey el yordamı içinde yürütülmeye çalışılıyor!
Birçok makalemde dile getirmeye çalıştım!
Coronavirüsü ile yaşamaya kendimizi alıştırmak ve her an mücadeleye hazırlıklı olmak durumundayız.
Bu mücadelede sadece devletin almış olduğu tedbirlerle sınırlı kalınmamalıdır. Vatandaşın bu mücadeleye katkısı çok önemlidir.
“Kapıları kapatalım” veya “Şu kadar süre karantina uygulaması yapalım” demek pandemiden daha kötü olabilecek durumlara kapı aralamak demektir.
Kim ne derse desin ülkede ekonomi çökmüş durumdadır. 
Gizli iflasların boyutu tüyler ürpertir haldedir. Zor durumdaki namuslu iş adamı yarınları kap karanlık görmektedir.
Üniversitelerimizin ve de turizm sektörünün eski seviyelere gelebilmesi için elden ne geliyorsa hayata geçirmek zorundayız.
Bu iki sektör ayakta kalabilmenin en önemli aktörleridir. Binlerce üniversite çalışanı bir o kadar da turizm sektör çalışanı vardır.
Asırlar önce Osmanlı Maarif Nazırının ifadelerinde buyurdukları gibi “Okullar olmasa şu Maarif Nazırlığını çok iyi yönetirdim” yaklaşımlarına benzer uygulamaları günümüzde Coronavirüs tedbirlerinde uygulanır olması demek bu çalışanların işsiz kalması anlamını taşımaktadır.
Mevcut durumun sürdürülebilmesi mümkün değildir!
Pandemiden kurtulmanın yolunu dünyadan tecrit edilmekte aramak ya da karantina tedbirlerine başvurarak işin kolayına kaçmak Maarif Nazırının yaklaşımını hortlatmak anlamını taşır.
Ülkede bu uğurda yaygaralar çıkaranların amacı sağlık endişelerine değil başka amaçlara dayanmaktadır!
Ekonominin çarklarının döndürülmesinin zamanı artık kaçınılmazdır. Bunun da tek yolu ülkeye gelişlerde zorluklar çıkarmak değildir.
Bilhassa turistin ve öğrencinin KKTC’ye dönmesinin özendirilmesi, bunu yaparken de rahatsız edici değil, Coronavirüs kontrol uygulamalarının doğallık taşıması kaçınılmazdır.
Aksi takdirde ülkede akla hayale gelemeyecek olayların yaşanacağını, istenilmeyen gelişmelerin olacağını belirtmek kehanet değildir!

YORUM EKLE

banner608

banner474