banner564

Eksikleri görmek ve önlem almak zorundayız

   Ülkede suçlar patladı, ceza yasaları değişmedi…
   Yüksek Mahkeme’nin yargıç ihtiyacı de Anayasa engeline takıldı…
   Kırk yıl önce hazırlanan Anayasa buna izin vermiyormuş!..
   İleriyi düşünmeden Anayasa hazırlayan ve bu tür kısıtlayıcı maddelerle ülkenin en kritik organını kilitleyenlere Allah iyilik versin!..
   Anayasa 3 tane yargıç alınmasını engelliyorsa, bunu aşmak için değişiklik yapmalısınız…
   Değişim bu kadar zor mu?..
   Eski Yüksek Mahkeme Başkanlarından Şafak Öneri, emekliye çıkacağı zaman kapı kapı dolaşıp, yargının sıkıntılarını dile getirmiş; siyasi partilere ‘seçimlerle birlikte bu Anayasa değişikliğini de yapınız” demişti…
   Ama yapmadılar?..
   Basit gerçeklerle ülkeyi kilitlemeyi tercih ettiler…
   Bunun bir sonucu olarak bugün binlerce dosya karar bekliyor…
   Kararlar geciktiği sürece adalet tecelli etmiyor…

Yollar, bariyerler

   Bir başka önemli sorun…
   Yıllardan beri bakımsız kalan yollarımız çökmüş durumda…
   Çöken yollarda aydınlatma yok, trafik ikaz levhası yok, yönlendirme yok, koruyucu bariyer yok…
   Kişi başına 2 aracın düştüğü bir ülkenin yolları çökmüş ise ve bu yollarda can kayıpları yaşanıyorsa; o ülkede tuhaflık aramaz mısınız?..
   Herkesin üniversite mezunu olduğu bir ülkenin bu hallere düşmesi farklı bir cehaletin veya benzeri görülmemiş berbat bir siyasetin sonucu değil midir?..
   Bu ülkede yaşayan insanlar siz de konuşun…
   İçine düştüğümüz bu durum sizleri mutlu ediyor mu?..
   Yeni bir seçim arifesinde meyhanelerde ‘gelecek belirlemeye’ devam etmek mi doğru olan; yoksa karanlık geleceği aydınlığa çevirecek önlemleri alacak yeni bir düzeni yaratmak mı?..
   Hangisini istiyorsunuz?..
 
Hesap sorma zamanı gelmedi mi?..

   Ülkenin çökmüş yollarına ve bariyerlere para ayırmak yerine; örtülü ödenek bütçesi yaratanlara karşı sessiz ve tepkisiz kalan örgütler, en az siyasiler kadar sorumlu değil midir?..
   Eğitim kalitesinin dibe vurmasının sorumlusu sadece siyasiler mi?..
   Kamunun çöküşünde ‘sessiz ve tepkisiz’ kalan ekonomik örgütlerin ve sendikaların hiç mi suçu yok?..
   Tamamen parasız sağlık hizmeti verilemeyeceğini bildiğimiz halde, böylesi bir düzen yaratıp; sonrasında ihmallerden, yanlış teşhis ve operasyonlardan, cihaz eksikliğinden şikayet etme hakkımızın olamayacağını ne zaman anlayacağız?..
   Yeni bir yıla girmeye hazırlanırken bunların bir tahlilini yapacak mıyız?..
   Yoksa aynı şekilde bir düzen içinde yok oluşa mı gideceğiz?..
   Ne istiyoruz, ne yapmalıyız?..
   Düşünün bakalım…

YORUM EKLE
YORUMLAR
Öz
Öz - 5 ay Önce

İnşAllah 2024 yılında, BM ayrımcı kabul edilen, tanınması yasaklanan KKTC nin son bulup, dünyanın tanıdığı, ambargoların kalktığı, AB nin askıda olan muktesebatının, askıdan indiği, temiz enerjinin kullanıldığı, sahillerin çirkin konutlarla işgal edilmediği, denizlerine kanalizasyonun karışmadığı, kara paranın aklanma ülkesi olmadığı, girenin çıkanın belli olduğu, uluslararası standartlarda göçmenlik yasasının kabul edildiği, çağdaş sağlık ve eğitim sisteminin yürürlüğe girdiği, euronun geçerli para birimi olduğu, enflasyonun önünün alındığı, her türlü kaçakçılığın son bulduğu, demokrasinin evlere kadar yerleştiği, rüşvetin, yolsuzluğun son bulduğu, açıklık ve şeffaflığın, hesap verebilirliğin, nereden bulduğunu izah edilebilirliğin, geçer akçe olduğu, göçlerin durduğu, hatta göç edenlerin geri döndüğü, yurttaşların göğsünü gere gere kendi ülkesi için spor müsabakalarına katıldığı bir ülkede yaşama dileği ve umuduyla tüm K/Türklere yeni yıllar.

Hasan Nurt
Hasan Nurt - 5 ay Önce

KKTCyi 2024 yılında ne mi bekliyor ?
Dökülen yollarımızda giderek artan Can kayıpları , Bakımsızlıktan dökülen çağdışı Teknecik ile gittikçe artacak olan Karanlıklar , Üretim İhracat ve Turizm’de daha da gerileme , Gençlerimiz için daha da İşsizlik, ‘ Parasızlık Enflasyon ve Pahalılık , Ülkeye doldurduğumuz Suçlular ile Suç Patlaması , Yetersiz Güvenlik ile daha çok Şiddet Gasp Hırsızlık ve Usulsüzlük, Bizleri KKTC’de 2024 Yılında bekleyen çok daha Fakirlik ve Yoksulluk için ise Memurunun maaşını borçlanarak harçlanarak ancak ödeyebilen kasası boş Devlet edenlerimiz ne mi yapmalı ?
Her Aybaşı Ankara’ya gidip avuç açıp Türkiye’den Daha Çok PARA istemeli !!
FOR ever TRNC

Ömer
Ömer @Hasan Nurt - 5 ay Önce

Bu kadar negatif yorumlar yazmışsınız abartıyorsunuz
Kktc 2024 de her yönden daha da ileri hidecek
Elektrik altyapısı turzim
Bir çok insan kibrista ev almak için geliyor
Bu çok huzel birsey

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 5 ay Önce

Siyasetim maalesef yerle bir olduğu Yönetilemeyen KKTCde İhalesiz Alımlar ve Harcamalar , Örtülü olan Ödenekler , Usulsüz ve Düzensiz kayıt dışı harcamalarda KKTC için ne mi diyebiliriz ?
BAL TUTAN PARMAK YALAR diye bir Atasözümüz vardır !!

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 5 ay Önce

Altyapısı Üstyapısı olmayan her geçen gün Elektrik kesintisi yaşayan Lağım Sularının Çevreye Denizlere yayıldığı KKTCye Ev almaya gelip Yatırım yapan İngilizler Almanlar Londralı Türkler ve Yatırımcıları kaybettiğimiz gibi Şimdilik Savaştan ve Ayatollahtan Kaçıp gelen son gelenleri de kaybetmemek için Ne Yapıyoruz Acaba ?? Gerçekçi olalım TMK çalıştırmadan Rum Mülkleri üzerindeki Sattığımız evler ve daireleri Türkleştirmediğimizin bedelini Kıbrıslı Türklerden başka Kimse ödemeyecektir ??

banner608

banner473