banner564

Empati

Geçen hafta bu köşede yazmıştık, “Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Ada’ya yapacağı ziyaret son derece önemli olacak, bu ziyaretten sonra siyasette bazı denge değişikliklerine hazırlıklı olmak gerekiyor” diye.
Nitekim de öyle oldu. Çavuşoğlu’nun ziyaretinden sonra bildiğimiz ve bilmediğimiz birçok gerçek ortaya çıktı. Örneğin bizim oylarımızla seçilen Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bizden 18 aydır “sır sakladığı” ortaya çıkmış oldu bu ziyaret sırasında.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı: “Rum lider, Sayın Çavuşoğlu’na yetki paylaşımı konusunda Rum toplumunun hazır olmadığını, iki devletli çözüm modelinin gündeme gelmesi gerektiğini söyledi” dedi. 
Bir başka önemli açıklama Çavuşoğlu’nun buradaki siyasilere Türk Hükümetinin yada kendisinin yakınlığı ile ilgiliydi. Anladık ki Türkiye Cumhuriyeti ve onun idarecileri burada kişilerle değil, politikalarla ilgileniyor. Büyükelçi’nin dışında kimse Ankara’nın adamı değil!
Çavuşoğlu’nun açıklamalarında öne çıkmayan ama bence işin temelini etkileyecek birde güzel örnek vardı. Çavuşoğlu “gayri resmi olsa da biz Rumlarla görüşüyoruz. Neden Yunanlılarda KKTC’dekilerle gayri resmi görüşmeler yapamıyorlar? Bunda ne var? Biz bunu kendi kamuoyumuza anlatabildik, ama onlar bunu yapamıyorlar” dedi.
Kıbrıs Sorunun çözümü noktasında bir durun ve bir empati yapın ve Türkiye-KKTC’nin hangi adımları attığına birde Yunanistan-Rum ikilisinin hangi adımları attığına bakın ve Çavuşoğlu’nun açıklamalarını bir daha değerlendirin. 

Gardiyanoğlu frene bastı
Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu tüm partilerde olduğu gibi UBP’de de ciddi tartışmalara neden oluyor. Özellikle tartışmalar çok ciddi bir boyuta gelecek iken UBP Lefkoşa ilçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu frene bastı ve Zorlu Töre ile Ersin Tatar’ı hafta sonu buluşturdu. 
Taraflar şimdilik bu konuda birbirlerini yıpratmayacaklar ve adaylık konusunda nasıl bir yol izleneceği üzerinde karar kılacaklar. Ancak UBP’de şu üç durum hasıl.
Birincisi: Çatı Adayı fikrine taban sıcak bakmıyor. Kudret Özersay treni kaçırdı diyenler çoğunlukta.
İkincisi: MYK’da Zorlu Töre’yi disipline verme girişiminde bulunan grup bir kez daha başarısız oldu.  Bu grubun yeni bir hamle yapması bekleniyor. 
Üçüncüsü: Çavuşoğlu’nun Kıbrıs sorunu konusunda söylemleri UBP politikalarına güç verdi, bu hava ile UBP adayı eskisinden de daha güçlü bir noktaya ulaştı. 

 Benim o tek adam
Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun “tek adam” benzetmesini üstüne almadığını açıkladı.
Oysa biz yıllardır tek adam siyasetine alışık bir milletiz. Padişahlar sonrasında siyasi figürler hep tek adam olmadılar mı? Denktaşlar, Eroğlular, Talatlar tek adam değil miydi? 
Ve yıllarca bu toplum bu isimleri sırf bu yüzden bağrına basmadı mı? Ve bu toplumda Erdoğan’a duyulan hayranlık o’nun tek adamlığı üzerinden değil mi?
Ah Akıncı ah
Ben olsam hemen kabul ederdim ve derdim ki Çavuşoğlu’nun bahsettiği “o tek adam var ya o tek adam, işte o benim...”

Maç izlemeyecek miyiz? 
Fener küme düşüyor, oyunu zevk vermediği gibi izlerken tansiyonda çıkarıyor. “Tamam” diyorum, “madem Feneri izlemeyeceğim kendi liglerimizi izleyeceğim” diyorum şöyle bir tabla çıkıyor önüme.
Sahada polis sayısı seyirci sayısından daha fazla. Tezahürat yok, coşku yok, birkaç sporcu yakını ve yönetici. Hepsi hepsi 23 kişi vardı. Lefkoşa’da Küçük Kaymaklı-Yeniboğaziçi kupa maçında.

MESAJLAR

Erhan ARIKLI: Esentepe’de Pazar günü kahvaltı diye başladığınız organizasyon mitinge dönüşmüş ve sabah başlayan etkinlik akşama kadar devam etmiş. Bu nasıl kahvaltı böyle, bitmek bilmedi. 

Bahar GÖKHAN: Geçen gece Les Ambassadeurs Hotel’de Türkiye’nin en güçlü kadın seslerinden Gülben Ergen ile yaptığınız düet tek kelime şahaneydi. Keşke birlikte bir projede sizi görebilsek. 

Devrim METİN: Hafta sonu Sibel Can konseri için Merit Park’ta tam 985 misafir ağırlamışsınız. Acaba bu bir rekor mu? KKTC rekoru kimde bilmiyoruz ama hafta sonu siz bu rekoru ya kırdınız yada çok yaklaştınız. 

Gürkan KARA: Buradan ilan etmiştik, yaz gelmeden sizi tavlada yenmeyeceğiz diye. Ama hafta sonu siz kaşındınız. Neyse biz bunu saymıyoruz. Lütfen sömestr tatilinde dersinize iyi çalışın ve tatil dönüşü bir maç daha yapalım. 

Ahmet CENNETOĞLU: Alsancak’ta ki şantiyede öyle bir ofis kurmuşunuz ki ofise gelen konukları görünce şaşırmadık desek yalan olur. Anlaşılan bir ofisten de çok ötesi oldu yeni mekânınız. Ha bu arada küçük bir rica, Gürkan Kara’yı çalıştırırsanız çok sevineceğiz tavlada. 

Mehmet SUNGUR: Sizin hafta sonu kahvaltıları anlaşılan birilerini kıskandırmaya başlamış. Kongre gibi kahvaltı yaparsanız sonuç elbette böyle olur. Koskoca iktidar partileri bile ilçe kongrelerini sizin kahvaltılar gibi kabalalık yapamıyorlar. 

Koral BOZKURT: Milyonlarca izleyicisi olan Game of Thrones dizisinde Hodor karakterini canlandıran Kristian Nairn’i memlekete getirmişsiniz. 2,13 metrelik boyu ile yanında biraz kısa kalsanız da ünlü oyuncu ile fotoğrafta çektirmişsiniz. 
 

Aktaç ATAİ: Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti tarafından KKTC temsilcisi olarak görevlendirilmişsiniz. Umarız Doğu Türkistan halkının sesiniz duyurmaya yardımcı olursunuz. Tebrikler. 

Zeki ÇELER: İnşaatlarda meydana gelen kazalarla ilgili raporları imzalamanıza rağmen kolluk küvetlerinin gerekli işlemleri yapmakta isteksiz olmalarına şaşırıyormuşsunuz. Oo daha neler neler oluyor memlekette. 

Serdar DENKTAŞ: Son günlerde sizi daha çok halk arasında görmeye başladık. Cumartesi Girne, Pazar günü de Güzelyurt ve Lefke’deymişsiniz. 

Kudret ÖZERSAY: “Çalmadan da hükümet olabileceğini gönül rahatlığıyla söylüyorum” dediniz. Şu çalanlar da bir yargılansa da bizde görsek ne çalındığını. 

Güvenç CANTAŞ: Anlaşılan kış uykusundan uyanmaya niyetiniz hiç yok. Neyse Ocak ayıda bitti, Şubat zaten 28 gün. Şunun şurasında ne kadar kaldı Mart ayına?

Sadık GARDİYANOĞLU: Ateş bacayı sarmadan müdahale etmeniz gayet yerinde oldu. Umarız girişimleriniz olumlu sonuç verir ve partiniz bu süreçte en doğru olanı yapar. 

Hasan Yılmaz IŞIK: Tüketiciler Derneği'nin XI. Olağan Genel Kurulunda yeniden başkan seçilmenizden ötürü tebrik ediyoruz. Her halde bu son kezdir değil mi? Artık gelen defa gençlere bu koltuğu devredersiniz. 

Teberrüken ULUÇAY: TC Meclis takımı bizim meclis takımını fena yendi. Bizim vekil sporcuların neden performansları bu kadar kötüydü?  Meclis başkanı olarak bir yazı yazın ve gece gezmeleri ile meyhanelere gitmelerini kısıtlayın vekillerin.   

POLEMİX
 “Çalmadığımızı, çalmadan da hükümet olabileceğini gönül rahatlığıyla söylüyorum. Tüm söylediklerim HP için yeterli değildir. Biz böyle iyi değiliz, daha yapacak çok şey var, daha hazla hizmet üretmek zorunda olduğumuzun farkındayız. HP’nin neyi doğru, neyi yanlış veya eksik yaptık diye özeleştiri yapmalıyız.”
HP Genel Başkanı Kudret Özersay

YORUM EKLE

banner608

banner473