banner564

Emrullah Bey hepimiz din kardeşiyiz

Taşyapı’nın sahibi ve Ercan Havalimanı’nın işletmesinin ortağı Emrullah Turanlı üç gündür ekranlarda, gazete manşetlerinde.
Önce “mağdur oldum” dedi,  “ızdırap çektiriyorlar “ dedi, sonra benden rüşvet istediler” dedi ve dün son olarak “can güvenliğim yok” dedi.
Emrullah Bey;
Unutmayın, hepimiz din kardeşiyiz, lütfen ama.  Bu ülkede kimin canına ne olmuş da sizinkine olacak?  Mağdur edebiyatını anladık, ızdırap edebiyatını anladık, rüşveti bile bir yere kadar olabilir mi diye düşündük ama iş can güvenliğine falan gelince komik olduğunuzu buradan söylemek zorundayız.
“Mağdurum” diyorsunuz, sizin ihaleyi alabilmeniz için gerekli yetkinliğe sahip firmayı dışladınız. Nerede o adamlar? Kim mağdur?
“Izdırap çekiyorum” diyorsunuz, dört yıldır Ercan’ın her köşesinden misli misli kazandınız. Üstelik sözleşmeniz 4 yıl da bedavadan uzatıldı.
“Rüşvet istediler” diyorsunuz, Başbakanın tüm bakanların önünde cereyan eden olay nasıl rüşvet oluyor? Anlamıyoruz.
“Can güvenliğim yok”  diyorsunuz,  kısa bermuda şortla plajda ayağınıza gelen gazetecilere mübarek ramazan ayında Mojito kokteyli ile demeç veriyorsunuz. 
Unutmayın Emrullah Bey, hepimiz din kardeşiyiz.

Gümrük
Emrullah Turanlı diyor ki “Gümrükte araçlarım bekliyor, hepsi çürüyecek.” Aradım Gümrük Dairesi yetkililerini, “Bekleyen bir tane vinç var. Onun girişte ödemesi gereken bir fon ücreti var. Ödedikleri dakika araçlarını herkes gibi alabilirler” diyor.
Yani öyle gümrüklerde çürümeye yüz tutmuş araçlar falan da yok. Ülkeye kiralık olarak getirilen bir vinç var ve herkes gibi ödemesini yapıp sokabilir şantiyesine. Neden ısrarla bunu söylüyor anlayabilmiş değiliz. Buradan bir çağrıda bulunalım, hatta listeyi yollasın kendisine yardımcı da olalım, kaç araç, kaç tane ekipman bekliyor gümrüklerde? 

Örnek olsun
“Her yıl karne günü İbrahim Kaptan Gedik kardeşimiz marketinde karne alan çocukları sevindirmek için böyle bir kampanya yapıyor… Ne de güzel yapıyor. Bu davranışından dolayı burada paylaşmak istedim. Çocukları sevindirmek herkesin görevi olmalı. Örnek olması dileğiyle. Tekrardan tebrik ederim harikasın kaptan.”
Koralp Şerifoğlu

İnsanlık 
Polis Basın Subaylığı her zaman geçtiği gibi rutin bülteninde bir evde 71 yaşında birisinin evinde ölü bulunduğunu söyledi. Ölen kişinin cesedin çürümüş olduğu belirtilen açıklamada, şahsın yaklaşık 3-4 ay kadar önce ölmüş olabileceği tahmin edildiği söyleniyor. 
3-4 ay önce hayatını kaybetmiş yaşlı bir insan. Çocukları var, üstelik 3-4 ay aramadığın babanın cenazesini de alma bence, ağırlığında ezilirsin. Çok yazık. Dostun, evladın, komşunun bile hayırlısını versin Allah. Kimse yalnızlık ile sınanmasın. 

MESAJLAR
Kutlu EVREN: Son günlerdeki sinirli halleriniz yüzünden bazı yakın dostlarınızı kırmışsınız. Kısa bir tatil belki de size iyi gelecektir. Hazır önümüz de bayram iken bu fırsatı iyi değerlendirin. 
Kemal DÜRÜST: Bostancı Akçay yolunda başlatılan çalışmaları yerinde incelemişsiniz. Bu arada bölgedeki diğer yolların da yenilenmesi için gerekli talimatları vermişsiniz. 
Hasan TAÇOY: Bazı uçuk önerileriniz varmış. Canlı yayında paylaşmak yerine bizim köşeden paylaşmak isterseniz seve seve bunu sağlayabiliriz. 
Barış TİLKİ: Kıbrıs’ın ilk ve tek Trafik Eğitim Merkezi’ni her gün yeni birileri gelip ziyaret ediyormuş. Demek ki istenince bazı şeyleri başarmak kolay olabiliyormuş. 
Dr. Ahmet KAŞİF: Son günlerde herkesin sesi çıkarken siz derin bir sessizliğe gömüldünüz. Bu sessizliğin sonu sakın bir fırtına olmasın. Neyse yakında hep birlikte göreceğiz nasılsa. 
Bertan ZAROĞLU: Halkın Partisi’nin din konusunda yaptığı açıklamaları mercek altına almışsınız. Anlaşılan bu sefer yakalarına fena yapışacaksınız. 
Mustafa SERTTAŞ (Tavuri): Müzakere heyetine girmek istediğinizi söylemişsiniz. Biz kesinlikle bu konuda sizin heyette yer almanızı destekliyoruz. Kesinlikle sizinle birlikte kazanımlar olacaktır.
Mehmet ÖZKARDAŞ:  Dün kulaklarınıza baktırırken görülmüşsünüz doktorda. Her şeyi duymak için iyi bir yöntem ama sadece bizim köşeyi okusanız her şeyden zaten haberdar olmuş olursunuz.  
İbrahim Kaptan GEDİK:  Karne alan çocuklar için marketinizde yaptığınız uygulama ile taktiri hak ettiniz. Umarız bu davranışınız başkaları için de örnek olur. 
Ferdi YILDIRIMER: Dün bir TV kanalında fırtınalar koparken siz müzik kanalı seyrediyordunuz. Demek ki gerçekten bir şeyler değişmiş sizde. Hayırlısı… 
Emine SİVRİ: Üniversiteden mezun olmak için artık sadece önünüzde bir yıl kalmış. Bu arada bu yıl not ortalamanız 3.08 gelmiş ve Onur Belgesi almışsınız. 
Haşim KİRACIOĞLU: Son günlerde her şeyi hacıya hocaya sorar olmuşsunuz. Hayırdır nedir bu köklü değişimin nedeni? Allah yardımcınız olsun. 
Niyazi ŞANAL: Kıbrıs'ın ilk özel cadde projesi "Caddemm" medya önüne çıkmış. Her geçen gün bir yenilik ile Gazimağusa’ya değer katıyorsunuz. 
Emrullah TURANLI: Can güvenliği olmayan KKTC’den de ayrılamıyorsunuz. Sabah gidip akşam geliyorsunuz. Acaba can güvenliğiniz yok diye mi bu kadar sık gidip geliyorsunuz? 

GÜNÜN SÖZÜ
“ Başkanlığını yürüttüğüm 14 aylık bu hükümet, bu süreçte enkaz edebiyatı yapmadan, mazeret üretmeden, boş laf etmeden, halka hizmet yolunda, günü kurtarma adına değil yarınlara yönelik öncelikle doğruları yapmaya çalışmıştır. Hükümetimizin ajandasında hizmetten başka gailesi ya da hesabı olmamıştır, olmayacaktır. Bizim ufkumuzda, inandığımız devletimize ve iradesine saygı duyduğumuz halkımıza, hizmet vardır.”
Başbakan Hüseyin Özgürgün
YORUM EKLE

banner471

banner474