banner564

En güçlü aday Tatar

Cumhurbaşkanlığı sürecine dair UBP’nin de artık adayı belli; Başbakan Ersin Tatar. Gözler Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bağımsız aday olacağını söyleyen Sibel Siber ve Serdar Denktaş’ta. Onların da adaylıklarını açıklaması ile kadro tamamlanmış olacak. Zaten bir ay sonrada Seçim Yasakları resmen başlamış olacak. 
Ana muhalefet CTP adayını şölen gibi bir kutlama ile açıklamıştı. Özersay ise devlet haber ajansı TAK’a basın bildirisi yollamış ve adaylığını ilan etmişti. Ersin Tatar ise tarihi Sarayönü Meydanında yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle adaylığını ilan etti hafta sonunda.
Tarihi Sarayönü Meydanında UBP’nin daha önce adaylığı ilan edilen Rauf Denktaş ve Dr. Derviş Eroğlu’nundan sonra Ersin Tatar, UBP’nin 3. adayı olarak ilan edilmiş olundu.
Tatar, şu an KKTC en çok oya sahip UBP’nin adayı. Parlamentoda UBP’nin çoğunluğu var. Yerel yönetimlerde de keza durum aynı. Hal böyle olunca Ersin Tatar’ın şansı çok fazla.  

Gezici açıklayacak…
Her seçim dönemi yaptığı açıklamalarla gündemde kalmayı başaran Gezici, nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları için yeni bir anket açıklayacak bugün. 
Gezici’nin iki ay önce yaptığı son yoklamada Ersin Tatar en yakın rakibi Mustafa Akıncı’nın 6 puan önündeydi. Bakalım bugün ne çıkacak? 

Kapraz’da çözüm vaadi
Resmen seçim süreci başlamadı ama adaylar Ada’nın dört bir tarafını dolaşmaya başladılar ve gittikleri yerlerde de vaatlerini sıralamaya başladılar.
Cumhurbaşkanı Akıncı hafta sonu Karpaz köylerini gezmiş. Karpaz’da vatandaşlarla kucaklaşan Akıncı, “Çözüm ivedilik kazandı” demiş. 
Lefkoşa’da biz çözümün ivedilik kazandığına dair bir izlenime sahip değiliz. Ama Karpaz’da ki vatandaşlara hala bu zamanda “çözümden” falan bahsedilebiliyor demek ki.
Zira artık Kıbrıs Türkü şu konuda sağcısı solcusu hem fikir “Rum’un bizimle aynı şartlarda ortak bir Cumhuriyet kurması imkansız” gibi. Ee hal böyle iken çözümün ivediliği nereden çıktı? Cumhurbaşkanı madem Karpaz’da bunu açıklıyor, Lefkoşa’da bizlere açıklasın bizde bilelim şu ivedi çözümü. Nasıl olacak, nerede, ne zaman olacak diye…

Seçim Özel Başlıyor…
Diyalog TV’de ayrılığımız bu Çarşamba günü bitiyor. Akşamüstü kuşağından gece programlarına geçiyoruz ve seçimler bitene kadar Çarşamba akşamları saat 20.00’de sizlerle buluşuyoruz Seçim Özel programında.
Seçim Özel bu çarşamba akşamı Diyalog TV’de başlıyor. Seçimlere giderken vatandaş ne bekliyor? Siyasiler bu beklentilere ne kadar cevap verebiliyor. Kaliteli ve bilgili konuklarla her çarşamba günü Seçim Özel’de sizler buluşuyoruz… 

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Valla 5 yıldır gitmediğiniz Karpaz’a şu son beş haftada o kadar çok ziyaret gerçekleştirdiniz ki Karpazlılar ziyadesi ile memnunlar bu durumdan. Hani ileride emekli falan olduğunuzda acaba bu bölgeye mi yerleşseniz. 

Ersin TATAR: Adaylığınızı açıklamanız ile birlikte sosyal medyada fenomen oldunuz bir anda. O kadar çok kişi fotoğrafınızı paylaştı ki rakipler bile sizin ikinci turu garanti görmeye başladı bile. 

Besim TİBUK: Geçenlerde kafası şu sıralar çok karışık bir siyasetçimiz size gelmiş, hem sizin düşüncelerinizi öğrenmiş hem de tavlada sizden bir güzel ders alıp gitmiş.  Umarız büyük sözü dinler bu siyasetçimiz. Yoksa durumu tavladakinden de fana olacak gibi. 

Tufan ERHÜRMAN: Seçimlerin kalitesini arttırmak adına hazırladığınız sorulara henüz diğer adaylardan yanıt gelmedi. Ama sanki biraz acele ettiniz bu soruları sıralamakla. Zira henüz tüm adaylar kesinleşmedi. 

Kudret ÖZERSAY: Bir yandan seçim işleri diğer yandan hükümet işleri hiç de kolay olmasa gerek. Ama şu geçen hafta yazdığımız iki konuda Türkiye makamları ile bir iletişime geçip bir noktaya varabildiniz mi? 

Dilek KIRICI: Geçenlerde haddini bilmezin birisi sizi aramış ve kraldan çok kralcı olup sizi ve programlarınızı sorgulamaya kalkmış. Bu hadsize ne zaman cevap vereceksiniz? 

Dr.Sibel SİBER: Eh artık size de hayırlı olsun diyelim ama ne zaman kesin olarak adaylığınızı açıklayacaksınız. Zira artık adaylığını açıklayanlar gezilere başladılar bile. 

Serdar DENKTAŞ: Yurt dışından döner dönmez bazı önemli isimlere ziyaretler başlatmışsınız ve nihai kararınızı bugünlerde açıklayacakmışsınız. Hadi bakalım şimdiden hayırlı olsun size de. 

Erhan ARIKLI: Cumartesi sabah sabah ne işiniz vardı Ankara’da. Sabah gidip akşamına Ankara’dan döndünüz. Hayırdır bu kadar kısa süre için neden düştünüz Ankara yollarına. 

Teberrüken ULUÇAY: Bakanlar Kurulundan Meclise gönderilen Emlakçılar Birliği Yasası kaybolmuş diye bir haber var. Bir bakın bakalım hangi komiteye gitti bu yasa diye. 

Biray DELİCEIRMAK: Yakın dostunuz, koyu cimbomlu Ömer Akama’nın yeni doğan oğluna hayırlı olsun ziyareti sırasında Beşiktaş forması hediye etmişsiniz. İlerde büyüyünce birde maça götürürseniz Eray ile birlikte tamamdır.

Hasan MACİLA: Sizinle aynı ismi taşıyan torununuz Hasan, Güney Kıbrıs’ta yapılan karting yarışlarında hem pist rekoru kırmış hem de tüm rakiplerini geride bırakıp şampiyon olmuş. 

Fikri ATAOĞLU: Geçen akşam Girne’de Demokrat Partinin kuruluş yıldönümü için verilen resepsiyonda salon tıklım tıklım dolunca neşeniz yerine gelmiş. Gece boyunca şarkılara eşlik etmişsiniz. 

Dursun OĞUZ: Et fiyatları arasında kasaplar ve mağazalar arasında gerçekten fiyatlar arası uçurumlar oluşmaya başladı. Bu konuda ilgili arkadaşlara bir denetim yaptırsanız hiç fena olmayacak.  

YORUM EKLE

banner471

banner473