banner564

Engelle-me!

 

Tatil ve bayrama sayılı günler kala Ercan Havalimanı’ndaki yoğunluk artmaya başlıyor. Hali ile bu kalabalık sırasında bazı sıkıntılar da olmuyor değil. Ancak sıkıntıların nedeni ne alt yapı yetersizliği ne de bir başka sorun. Esas sorun bizleriz, yani başkasının hakkını düşünmeyenler. Hele de karşımızdaki engelli ise.
Ercan Havalimanı’nda engelliler için ayılmış özel otoparklar mevcut. Ama bazı kendini bilmezler araçlarını bu noktaya park edip, engelli vatandaşlarımızın önüne kendileri de engel koymuş oluyorlar, bilerek veya bilmeyerek.
Geçenlerde Ercan Havalimanı’na giden Ruhsar Vudalı, burada yaşadıklarını ve taleplerini Ercan Havalimanı İşletme Müdürü Serhat Özçelik ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı ile paylaşmış. Var olan engelli otoparkının daha da kullanışlı hale gelmesi ve diğer alanlarda yapılması gerekenler konusunda uzlaşı sağlamışlar.  
Özel sektör, devlet ve vatandaş iş birliği ile “her sorunun altından kalkabiliriz” in en güzel örneğini vermişler Ercan’da. 

 
Döviz ile borçlanma 
“Alihan Bey, her gün yazılarınızı ilgi ile okuyorum. Özellikle son günlerde döviz ile ilgili yazmış olduklarınızı da ilgi ile okudum.  Bu Merkez Bankası’nın en son aldığı döviz cinsinden geliri olmayan bireysel kredilerde borçlanma yasağından ötürü insanlar ev kredisini döviz cinsinden borçlanamıyor.
Aksine daha yüksek TL faizi ile borçlanmak zorunda kalıyor. Hem aldığı ev kadar faiz ödüyor hem zaten uzun vadeli 120 aya kadar TL borcu da gelirinin 3/2 den fazlasını da taksitleri geçmesinden ötürü TL kredisi bile almakta zorlanıyor. Lütfen bunu acil gündem yapalım, insanlar ev alamayacak hale geldi.”
Gazimağusa’dan İlker Er

 
Öğrenciler birlik kuruyor
Ülke genelinde evlerini öğrenciye sterlin üzerinden ve yıllık peşin olarak kiralayan mal sahiplerini protesto etmek için sosyal medyada öğrenciler bir grup kurdular. 
100 binden fazla yükseköğretim öğrencisi bulunan KKTC’de dövizin son günlerdeki yükselişi elbette ülkemize okumaya gelen öğrencileri de etkiledi. 
Sosyal medyada bir grup ile yola başlayan öğrenciler hızla yüzlerce arkadaşına ulaşmayı başarmış gözüküyor. Ancak okulların kapanması ile birlikte şimdilik bu grup eylem yapacak gibi gözükmüyor. 
  
 
Fenerliler genel kurula gidiyor
Fenerbahçe’deki olaylı genel kuruldan sonra KKTC Fenerbahçeliler de genel kurul kararı aldı. İşte yapılan açıklama;
“Derneğimiz 21 Temmuz 2018 tarihine Genel Kurul kararı almıştır. Dernek başkanlığına ve yönetimine aday olacak kişileri adaletsiz bir ortamda seçime götürmemek adına son yapılan toplantıdan sonra yeni üye olacak arkadaşlar bir sonraki genel kurulda oy kullanabilecektir. 4 Haziran Pazartesi gününden itibaren herkese gerek telefon ile gerek mesaj ile gerekse de posta yolu ile gerekli bilgiler gönderilmeye başlanacaktır. Genel kurulda oy kullanacak üyelerimizin de en geç 21 Haziran tarihine kadar aidatlarını ödemeleri gerekmektedir. Ülkemiz ve derneğimiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”
KKTC Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu

MESAJLAR

Sadık GARDİYANOĞLU: Yerel seçimlerde son düzlüğe girildi ve artık siz eve girmez olmuşsunuz. Ayın gün içinde hem Mesarya köylerinde hem Lefkoşa’da hem de Alayköy’de görülüyormuşsunuz. 

Serdar DENKTAŞ: Hayat pahalığından ötürü sendikalar hareketlenmeye başladı. Seçimlerden sonra ansızdan kapınızı çalabilirler, hazırlıklı olmakta fayda var. 

Gencay EROĞLU: Sonunda bu da oldu ve göze gelmişsiniz. Lefkoşa sokaklarını kapı kapı dolaşırken elinizi incitmişsiniz. Çok geçmiş olsun, bir zeytin dalı alında tütsülenin bir an önce.

Emine DAVUTOĞLU:  Metehan Kermiya muhtar adaylığı için bir kez daha aday olmuşsunuz. Zaten yıllardır o bölgede başarılı işlere imza atıyorsunuz ve herkes sizi çok iyi tanıyor. 

Ersin TATAR:  Dün eski bir dost için Alsancak ve bölgesini gezmişsiniz. Vefa sadece İstanbul’da bir semt adı değilmiş demek ki. Dün sizin için koşanlara bugün koşmak için sıra sizde. 

Fırat ATASER: Dün Londra’dan size destek gelmiş. Demek ki yaptıklarınız sadece bölgede değil yurt dışındaki soydaşlarımız tarafından da yakından takip ediliyor. 

Oğuzhan HASİPOĞLU: Dün akşam Gazimağusa’da eski ilçe başkanlarını bir araya toplayıp onlara plaket takdim etmişsiniz ve uzun bir zaman sonra bir çok ismi aynı karede toplamayı başarmışsınız.

Tolga ATAKAN: Seçimlerden sonra birkaç yerde birden açılış törenleri düzenleyecekmişsiniz ve birkaç yolu birden açmak için çalışmalara hız vermişsiniz. 

Mustafa AKYÖN: Seçimler için çok büyük bir danışman bulmuşsunuz kendinize. Bu ağabeyimiz her şey ile birebir ilgileniyormuş. Hadi hayırlısı. 

Sebahattin KURT: Çukurovalılar Derneği olarak geçen gece hayli kalabalık bir toplulukla iftar yemeği vermişsiniz. Özellikle siyasilerin yoğun ilgisi olmuş iftarınıza, Allah kabul eylesin. 

Ayşe ÖZTABAY: Yine bir seçim dönemi ve ilk defa sizi sokaklarda göremiyoruz. Hayırdır yoksa sizde de metal yorgunluğu denen şey mi var? Neyse yakında dayanamayıp yine çıkarsınız nasılsa. 

Bülent KAYA: Yerel seçimler öncesi hayli derinden ve sessizden götürüyormuşsunuz çalışmalarınızı. Bu arada bazı bölgelerde belediye meclis üyeliliklerinde sürprizler yapabilirsiniz. 

Haşim KİRACIOĞLU: Son günlerde Ebru Gündeş’in Aklını Alırım şarkısını sürekli dinler hale gelmişsiniz. Ne güzel bir şarkı değil mi? Hem düşündürüyor hem eğlendiriyor. 

Salih ÜNTAŞ: Can yoldaşınız Mehmet Yürekli hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Olgun ÜSTÜN: Bir kez daha YYK başkanlığına seçilmişsiniz. Kuruluşundan bu güne emeğinizin çok olduğu YYK’da tecrübeleriniz ile gençlere yol gösteri olacağınızdan eminiz. 

Zeki ÇELER:  Seçimler öncesi siz de bölge ziyaretlerine ağırlık vermişsiniz. Gündüz bakanlıkta vakit geçirirken gece de seçim çalışmalarına katılıyormuşsunuz. 

YORUM EKLE

banner471

banner474