banner564

Enişte öpücüğü…

Bayram değil, seyran değil, eniştem beni niye öptü. Sevdiğim Türk deyişlerinden bir tanesidir. Sebepsiz ve durduk yere ortaya çıkan durumlar için söylenir genelde. 
Dün Halkın Partisi Genel Sekreteri katıldığı bir televizyon programında “UBP ile Hükümet kurabileceklerini” söyledi. Elbette durup durduk yere böyle bir açıklama yapmadı Halkın Partisi Genel Sekreteri Yenal Senin. 
Ancak zamanlama olarak bundan daha iyi bir zaman bulamazdı her halde. Zira diğer tarafta artık hükümet kurma arzusunda olan ve bunu son günlerde sıkça dile getiren 21 vekile sahip UBP’de Hükümet olma iştahı artık iyice kabardı.
HP tarafından gelen sinyaller UBP’nin iştahını iyice kabartırken hükümetin diğer 3 ortağı da bu sinyalleri almaya başlamış olmalı ki onlarda farklı sinyaller vermeye başladı. Örneğin CTP tarafı baskın bir erken seçimden bahsetmeye başladı. 
Ana muhalefetin lideri, gidilecek köyün minarelerini görmüş olmalı ki "Halk hükümetin ne gün biteceğini konuşuyorsa, o hükümet bitmiştir" dedi.  Hem Ana muhalefet liderinin baskısı hem kamuoyunun baskısı çok yakında hükümet içinde bir krize neden olabilir. Ve herkesin son günlerde beklediği yeni hükümet için bir şans doğabilir. 

Plan işi, akıl ister!
Sosyal ve Ekonomik Konsey’in XXX. toplantısı, 2019-2021 Orta Vadeli Program Taslağı konulu toplantısı geniş bir katılımla gerçekleşti.
Ulaştırmadan enerjiye birçok konu masaya yatırıldı ve yeni bir yol haritası oluşturuldu. Geçmişte de benzer projeksiyonlar yine devletin planlama örgütü (DPÖ) tarafından hazırlanmış ve uygulanması için de devleti yöneten kurum ve kuruluşlara gönderilmişti. 
Bugüne kadar belli bir oranda başarı sağlansa da hazırlanan taslakların tümünün yapıldığını söylemek imkansız. Hatta yarısının bile hayata geçtiğini maalesef söyleyemiyoruz. Ama gene de devleti yönetenlerin elinde bir yol kitapçığının olması güzel bir şey. Çünkü bu taslakta yazanlar ülkenin ekonomik gerçeklerine bakılarak oraya yazılıyor.
Tüm bu ekonomik akla rağmen halen bazı şeylerin işlemediğini çok rahat görebiliyorsak o zaman sorun nerede? 
Bence ortak akıl noktasında ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Basit bir örnekle size ne demek istediğimi çok daha kolay anlatayım. Ülkede iki önemli sektör var. Bunlardan bir tanesi eğitim diğeri turizm.  İkisinin de gelişmesinde önemli bir sorun ulaşım. Ulaşım sorununu aşabilmek için bir sürü formüller arıyoruz. Oysa çok basit çözümleri hayatımıza sokamıyoruz.
Mesela sömestr tatiline hem üniversiteler hem devlet okulları aynı anda giriyor. Böyle olunca uçak bilet fiyatları tavan yapıyor. Üniversite ve ilköğretimin tatil planlamasını buna göre yapmak, kimsenin aklına gelmiyor. Hal böyle olunca hem öğrenciler için hem ülkeye gelecek turistler için uçak bilet fiyatları astronomik rakamlar içeriyor. 
Kısacası program hazırlamak güzel, ama bu programları hazırlarken azcıkta akıl kullanmak gerekiyor… 

Var mısın yok musun? 
Başbakan Tufan Erhürman, nisan ayında uçak sefer sayılarında artış gerçekleşeceğini, bilet fiyatlarında düşüşün olacağını söyledi. Başbakan Erhürman’a buradan açık çağrı yapıyorum. Gelin iki konuda iddiaya girelim. Birincisi süt üretimi artmasına karşın fiyatlar değişmeyecek. Diğeri uçak seferleri artmasına karşın fiyatlar gene değişmeyecek. 
Kazanırsam nargileler senden, yok ben kaybedersem, Başbakan ne isterse, boynumuz kıldan ince…

MESAJLAR

Ali Rıza USLUER: Sizin şakalarınızı her halde bir tek biz yemiyoruz. Yoksa durum çok fena demektir. Her seferinde bize yaptığınız şakayı bir güzel yiyoruz. Helal olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimizden. 

Yenal SENİN: Öyle bir zamanlamada geldi ki UBP ile hükümet kurarız açıklaması, bundan sonra artık ne söyleseniz gerisi boş. Şeytanın aklına koydunuz bir kere, buradan geri dönüş zor olur artık.  

Hasan SADIKOĞLU: İskele Kültür Evi’ni hafta sonu törenle bölge halkın ve ülke turizmin hizmetine açıyormuşsunuz. Bu arada kültür festivali içinde tüm hazırlıklar tamamlanmış. 

Mustafa NAİMOĞULLARI: Dün polis sizi başkente yaklaştırmadı bile. Ben olsam Fatih’in gemileri Haliç’e indirdiği gibi, o hayvancıyı bir şekilde Lefkoşa’ya indirirdim valla. 

İrfan BATU: Beşiktaş maçından sonra Rum tarafına geçtiğiniz ve bir daha bu tarafa dönmediğiniz yönde haberler geliyor. Sizi en son Omonia taraftarları arasında görmüşler. 

Ödül MUHTAROĞLU: Sosyal ve Ekonomik Konsey’in 2019-2021 Orta Vadeli Program Taslağı hayırlı ve uğurlu olsun. Henüz acınız taze iken akışı değiştirmeyip programı açıkladınız. Tekrardan başınız sağ olsun. 

Serdar DENKTAŞ:  Ekonomik protokol yüzünden bazı kurum ve kuruluşlarda ciddi sıkıntılar başlamış. GKK’nın bazı ödemelerinde ciddi problemler yaşanıyormuş. 

Ayşegül BAYBARS: Siz sadece ülkedeki nüfus sayısının bilinmemesinden mi utanıyorsunuz?.. Ooö!.. Biz artık o kadar çok şeyden utanıyoruz ki hangi birini sayalım. 

Hüda HÜDAVERDİ: Herkesin her konuda fikir sahibi olması ve bunu çıkıp ekranlarda dile getirmesine artık daha fazla dayanamayıp adeta isyan etmişsiniz. Gerçekten de ipin ucu iyice kaçtı bu memlekette. 

Tufan ERHÜRMAN: Eylemciler için 8 ay önce polis karakollarına giden bir Başbakan’dan bugün çiftçinin önüne 30 kilo metre ötede set çektiren bir başbakana bu kadar kısa sürede nasıl geldiniz? 

Ömer AKAMA: Hatay’da Galatasaray teknik direktörüne yapılan trolleme hakkında ne düşünüyorsunuz? En az sizin videolar kadar güzel olmadı mı Hatay sporluların yaptığı. 

Bertan ZAROĞLU: Bir yanda Galatasaray diğer yanda Hatayspor olunca memleket ağır basmış diye duyduk. Neyse takımlardan bir tanesi en azından yoluna devam ediyor. 

Filiz BESİM: Şu domuz gribi vakası sayısında merak ettik, bugüne kadar kaç tane tahlili Ankara’ya sevk ettiniz ve kaç tanesi pozitif kaç tanesi negatif geldi? 

Mehmet ÇAKICI: Devletten arazi beklemek yerine sonunda kendiniz bir arazi alıp kendi hastaneniz için kolları sıvamışsınız. Çok yakında Girne bölgesinde tam teşekkülü bir bağımlık tedavi merkezi açacakmışsınız. 

Yusuf ÖNDEROL: Ha bugün ha yarın derken bir yılı devirdiğiniz makamda gün geldi ve yazınız yazıldı. Sizde artık müşavirler ordusuna bir nefer olarak katılacaksınız. Tavla maçlarına hazırlanın.

YORUM EKLE

banner471

banner473