banner564

Erhürman "Demokrasi güzelmiş"

 CTP Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman ile Ana Muhalefet UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, Diyalog TV'de yayınlanan ve Reşat Akar'ın hazırlayıp sunduğu 'Son Durum' programını herkes gibi dün gece dikkatlice izledim
Dün bu köşede tarafların bu yayına çıkmadan önce nelere dikkat etmesi gerektiğini, artık ve eksikliklerin bu programda neler olabileceğini madde madde yazmıştım.
Öncelikle artık TV programcılığımda 20. Yılına girmiş birisi olarak bu programın baştan sona nasıl geçeceğini dünkü yazımda kurgulamıştım. Tam da yazdığım gibi geçti dün geceki program.
Ersin Tatar, Tufan Erhürman’ı sıkıştırmak için hamleler yaptı ama bu hamleleri yaparken heyecanını zaman zaman kontrol etmekte zorluk çekti. 
Tufan Erhürman ise konulara uzun uzun cevap verip konuyu odak noktasından uzaklaştırmada oldukça başarılıydı. Tatar’ın aksine Erhürman oldukça sakindi. 
Ersin Tatar’ın program sırasında sık sık “aldığım duyumlara” göre demesi gecenin en öne çıkan ayrıntısı oldu. Zira bu “duyum” işi anında sosyal medyaya da düştü. 
Tufan Erhürman "Sayın Ersin Tatar istihbarat ağlarınızı değiştirin" önerisinde bulundu. Yayın sırasında ikilinin zaman zaman sinirleri gerildi zaman zaman yumuşadıkları anlarda oldu.
Kıbrıs Konusunda iki liderde Dik duruştan yana olduklarını söylemeleri önemliydi. Ayrıca özelleştirmeler konusunda da CTP ve UBP arasında fikir ayrılığı olmadığını dün akşam görmüş olduk. 
Önemli tartışmalardan bir tanesi Dome Otel konusunda oldu. İhale yapılmalı mı yapılmamalı mı tartışması bir yere bağlanamadı. Oysa ihale yapılması gerekiyor. Sayıştay raporu mu yoksa görüşü mü tartışması da bir başka konuydu. 
Kıb-Tek tartışması ise geçen haftalardan farklı bir noktada değildi. Çok net bir durum ortaya çıkmadı. İhtiyaç mı değil mi? Gerekli mi değil mi?
 
Öne çıkanlar…

Programda iki liderin söylemlerinden öne çıkanları sizin için derledik. Kıbrıs Konusu programın sonunda önemli bir yer tuttuğu için o konu hariç diğer konuların başlıklarını sizin seçtik. 

Erhürman ne dedi? 
•    “Total enflasyonda da Türkiye bizim altımızda kalıyor. Demek ki başka sorunlarımız var. İthalata bağımlılığımız, istihdam konusunda yapmamız gerekenleri yapmamamız, turizmde ara eleman yetiştirme konusundaki reformları yapmamamız, özel sektöre insanları yönlendirmemiş olmamız bir araya geliyor ve TL döviz karşısında değer kaybettiğinde sorun yaşıyorsunuz.”
•    “Biz katkıları alamadığımız gibi GKK’ya da 170 milyon yerel kaynaklardan aktarma yaptık. Gani gani helal olsun, bizim ordumuzdur”
•    “En son reform destek ödeneği 2015 yılında ödenmiş”
•    "Kamu-özel ortaklığı konusunda ne TDP ne başka bir partinin sorunu yok. Olsaydı hükümet programına girmezdi"
•    “20 üniversite varsa ve YÖK bugün kalitemizi sorgulamaya başladıysa evet sizin bunda sorumluluğunuz var.”
•    “Sorun yedek gücümüzün olmamasıydı. AKSA’nın gideceği de bir tarih var. Sizin AKSA’nın gideceği tarihe kadar kendi eksiğinizi tamamlamanız lazım.”
•    “Dome Otel sözleşmesi imzalanmadı.” 

Tatar ne dedi? 

•    “Dörtlü zorlama bir koalisyon hükümeti var”
•    “Bütçe, iyi bir zeminde kurgulanamamıştır. Protokol neden ortada yoktur?”
•    “Bu sene hedeflenen 5,2 milyar TL yerel gelirler. Ciddi anlamda bir artış bekleniyor. Bu beklentiye rağmen büyük bir açığın olması düşünülmeli. Çare bulunmaz ve protokolle kaynak gelmezse bütün sektörler çökecek.”
•    Projeler hayat bulmayacak, vergi gelirlerinde sıkıntılar olacak. Böyle önemli bir platformda bu protokolde geciken nedir? 
•    Mutlaka bir şeyler vardır. Sadece Türkiye’deki sistem değişikliği diyemezsiniz.
•    Bu ülkede bu kadar üniversite varsa UBP öngörüsüyle kuruldu.
•    Bu ülke santral çöplüğüne dönemez. Filtreleme de yoktur. Santrallerin bu şekilde çoğalmasıyla turizm ve eğitim ekonomisini mahvederiz.
•    Sakın ola EVKAF'a kâr payı üzerinden yapmayın. Kâr göstermezler. Muhasebeciyim, bilirim


MESAJLAR

Tufan ERHÜRMAN: Çok uzun bir süredir sosyal paylaşım sitesi Fecebook’a girmiyormuşsunuz. Yoğunluktan dolayı yüzlerce mesaj birikmiş sayfanızda. Neyse belki yurt dışında vakit bulur bakarsınız. 

Ersin TATAR: Bugün sabah DAÜ’de çalışanlarla buluşup DAÜ’nün sorunlarını dinleyecekmişsiniz. Uzun süredir DAÜ’de ki bazı uygulamalardan ötürü çalışanlardan mesajlar geliyordu. 

Serdar DENKTAŞ:  Dün gece Parti meclisini toplantıya çağırmışsınız ve Cumhurbaşkanlığı ve hükümet konusunu enine boyuna parti meclisinde tartışmışsınız. 

Erhan ARIKLI: Gelecek hafta Salı günü gene mecliste hükümet yetkilileri olmazsa ağzınıza bant takıp mecliste protesto eylemi gerçekleştirecekmişsiniz. 

Filiz BESİM: Son istihdamlarda yapılınca anlaşılan devletin acil olan tüm doktor ihtiyaçları karşılanmış olacak. Böylece uzun bir süreden bu yana artık hastanelerde doktor eksiği de olmayacak. 

Yasemin ÖZTÜRK: Karpaz halkının sorunları konusunda konuşma yapmak için çıktığınız kürsüde hükümet yetkililerini görünce konuşma yapmaktan vaz geçmişsiniz. Oysa Karpaz’da o kadar sorun var ki. 

Tolga ATAKAN:  Siz yolları yapmayın diye anlaşılan yağışlar hiç kesilmeyecek memlekette. Artık sabahları kalkar kalkmaz ilk iş camdan dışarı bakıyormuşsunuz hava nasıl diye. 

Mesut GENÇ: Siz, komitede hükümet ortakları destek vermiyor yeni iç tüzük değişikliği yasası için derken CTP milletvekili Asım Akansoy tam tersini söyledi dün. Kim doğru söylüyor acaba?  

Serdar ÖZBEKOĞLU: Pek muhterem kayınpederiniz hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Serhat AKPINAR: Yangında sadece bir oda değil bir tarih yandı maalesef. O odadaki çok değerli tabloları, albümleri, hediyeleri görmüş birisi olarak çok ama çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun. 

Nazmiye ÇELEBİ: Geçenlerde telefonunuz çalmış ve birileri hatasını anlayıp sizden destek istemiş. Şimdi gerekli desteği verecek misiniz yoksa yapılanları unutmadığınız için olumsuz mu cevap vereceksiniz? 

Kartal HARMAN: Girne’de bir mekânı devraldığınızı duyduk ve artık gıda işine girmişsiniz. Eh artık hafta sonu yeni mekânda bizi ağırlarsınız değil mi? 
 

Hasan UZUN:  Petrol istasyonuna vatandaşların kendi araçlarını da yıkayabilme imkânı tanıyan yeni yıkama üniteleri almışsınız. Artık kendi aracını yıkamak isteyenler içinde imkan var Uzun Petrolde. 

Mehmet SUNGUR: Girne’den sonra şimdi de Gazimağusa’da yemekler düzenlemeye başlamışınız. Dün gece ki yemeğe, İskele, Girne ve Gazimağusa’dan çok önemli isimler katılmış. 

Birikim ÖZGÜR: Uzun süredir kesmediğiniz sakalları kesimmişsiniz. Hayırdır, bahar geliyor diye mi kestiniz sakalları?  Bu arada sendikaların öfkesi biraz dinmiş gibi gözüküyor.  

YORUM EKLE

banner471

banner473