banner564

Erhürman: Hiçbir UBP hükümeti, bu kadar başarısız değildi

UBP’den bir gün sonra aynı salonda CTP’nin Aday Tanıtım Şöleni vardı. Bir gece önceki kalabalığa eşdeğer bir kalabalık vardı Atatürk Kapalı Spor Salonunda.
Sahne ve ses sistemleri ile salon çok güzel bir şekilde süslenmişti. Daha organize, daha derli toplu bir hali vardı salonun. UBP’nin aksine CTP’de ilk sözü Genel Sekreter Erdoğan Sorakın aldı ve salona toplanan kitleye hitap etti.
Genel sekreterin konuşmasının ardından sahneye çıkan grup salona gelenleri coşturdu. Kırmızı bayraklar dikkat çekerken salondaki balon süslemeler ise yeşil renkteydi. 
Ana muhalefet lideri CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman “Senden Daha Güzel” şarkısı eşliğinde eşi Nilden Bektaş ile birlikte girdi salona. Erhürman’ın salona girmesi ile salondaki coşku tavan yaptı.
UBP’nin aksine CTP’nin aday tanıtım şöleni daha uzun ve daha coşkulu sürdü. Zira sahneye çıkan grup konuşmalardan önce sahne aldığı için salona gelenlerin coşkusu daha uzun sürdü.
Tufan Erhürman sahnede grup şarkılarını seslendirirken tüm tribünleri dolaştı ve herkes ile el sıkıştı. Sahneye çıkan ve partililerine seslenen Tufan Erhürman “Film şimdi başladı” dedi. 
Erhürman “Çok kritik bir seçim olacağını ve 20 uğursuz aydan sonra bu seçime gidileceğini” ifade etti. Erhürman; “20 ay boyunca her türlü hukuksuzluğun yapıldığını hatta geçmişteki hiçbir UBP hükümetinin bile bu kadar hukuksuzluk yapmadığını” söyledi. 
Erhürman “CTP’liler kararını verdi, Kıbrıs Türk halkı kararını verdi ve bu sistem değişecek. Yağma düzenine son verilecek” dedi. Konuşmasında sürekli olarak “Sarı karıncalar” dan bahseden Erhürman CTP’lileri sarı karıncalara benzetti. 
Erhürman dün Başbakan Özgürgün’ün dün söylediği “Ben CTP genel başkanına özel brifing verecek değilim” sözüne de şu cevabı verdi; “Ben 4 yıldır mecliste ona bedavadan hukuk dersi verdim, oysa ne olurdu bize bir brifing verseydi” dedi. 
 “Gelip brifing verseydi her halde çok kısa sürerdi” diyen Erhürman yeniden Özgürgün’ü ekranlarda tartışmaya çıkmaya davet etti. 

Sıra diğerlerinde
UBP ve CTP ilk şölenlerini kalabalık bir şekilde gerçekleştirdi. İki parti de birer gün ara ile Atatürk Kapalı Spor Salonunu doldurdu. Şimdi gözler TDP’de ve diğer partilerde.
TDP, önümüzdeki Cumartesi günü YDÜ AKM’de benzer bir aday tanıtım şölenine hazırlanıyor. TDP’de Cumartesi günü için tüm hazırlıklar tamam.
Ya diğerleri?
DP’de benzer bir etkinlik yapacak mı? Halkın Partisi kapalı spor salonunda veya açık havada benzer bir şölen düzenleyecek mi? Şimdi açıkçası bunları merak ediyoruz. 
Öyle ya, seçmen karar vermeden önce kimin ne yapabildiğini ne kadar ile başarabildiğini görmek isteyecek. Bugüne kadar saha dışında atıp tutanları halk şimdi sahada görmek istiyor. 
Kimse ile koalisyon yapmayacağım diyen Özersay’ın değil Atatürk Kapalı Spor Salonunda şölen yapmasını, halkımız Özersay’ın Atatürk Sahasında bir şölen yapmasını ve tribünleri doldurmasını bekliyor. 
Buyrun beyler…

Avrasya askeri gücü
Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Moğolistan’ın katılımıyla ortak bir askeri birlik oluşturuluyormuş. Milliyet Gazetesinin haberine göre; Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri’nin sembolü at ve dört yıldız olacakmış.
Türk dünyası, 2013’te ilk adımları atılan, dünya barışı için çalışacak Birleşmiş Milletler Barış Gücü’ne benzer bir yapılanmaya giderek Avrasya Askeri Gücü’nü kuruyor. 
Peki, bu güce KKTC’den Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı katılacak mı?
Önümüz seçim ama sonrasında bu konu mutlaka gündeme gelecektir. Mücahidin belki de ilk kez Kıbrıs dışında da bir noktada olmasının önü açılabilir. Bu gelişmeyi yakından takip etmekte fayda var. 

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Amerikan başkanına İstanbul’da fena çıkıştınız. Umarız duymamıştır, yoksa vay halimize. İster misiniz Joniler Kıbrıs’a da gelsin. 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Reklam ve kampanya işleri yürüten ekibe seslenin lütfen, eğer eski seçimlerde olduğu gibi aynı kafada giderlerse sonuçta aynı olacak gibi. Bizden uyarması. 
Tufan ERHÜRMAN: Dün akşam Atatürk Kapalı Spor Salonunu resmen kırmızıya boyadınız. Dün akşamdan sonra CTP’de moraller yerindeymiş. 
Cemal ÖZYİĞİT: Cumartesi günü için tüm hazırlıklarla bizzat ilgileniyormuşsunuz ve tanıtımın tam bir şölen tadında geçmesi için de tüm ekipleri seferber etmişsiniz. Gözler Cumartesi günü üzerinizde olacak. 
Serdar DENKTAŞ: Rahmetli babanızdan yıllar yıllar sonra sizi Lefkoşa sokaklarında velespit ile gezerken görmek güzeldi. Ha keşke boynunuza bir de fotoğraf makinası alsaydınız. 
Kudret ÖZERSAY: Vatandaş soruyor, Kudret Hoca şölen falan değil Atatürk Stadında ne zaman aday tanıtımı yapacak diye? Günü ve zamanı belli oldu mu tanıtımın? 
Kemal DÜRÜST: Önceki akşam milletvekili adayları sahneye çağrılırken en çok alkışı siz aldınız. Gençlerin yoğun tezahüratları arasında sahneye çıktınız. Özellikle bölgenin gençliği arkanızda. 
Sedat KILIÇ: Bölgenizde durumunuzu garantiledikten sonra başta Gazimağusa ve Lefkoşa olmak üzere büyük yerleşim yerlerinden de ciddi destekler gelmeye başlamış. Ha gayret az kaldı vekilliğe. 
İsmail ARTER: Gazimağusa’da Galiga kahvesinin tam karşısını vatandaşla buluşmak için üst edinmişsiniz. Maşallah geleniniz ve gideniniz hiç eksik olmuyor. 
Fuat NAMSOY: Sizin için UBP’de yeni bir lakap bulmuşlar. Artık size “İrlandalı” diyorlarmış. Bu lakap hakkında ne düşünüyorsunuz? Neden acaba size bu lakabı taktılar? 
Çetin SADELİ (ÇETO): Seçilmeniz halinde dünyanın yeni sanal parası Bitcoin için KKTC’nin resmi para birimi olması için öneri hazırlayacakmışsınız. Süper bir öneri, fena halde tuttuk bu önerinizi. 
Metin Ziya GÜNGÖR: Dünyaya geleli tam yarım yüzyıl olmuş. Nice güzel seneleriniz olsun. Bu arada yarım asır önce dünya ve Kıbrıs nerelerdeydi şimdi nerede değil mi? Ee dile kolay yarım asır geride kalmış. 
Fevzi TANPINAR: Sizin de geçmiş doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Doğum günü hediyeniz hazırdı ama pasta ve davet gelmediği için şimdilik çekmecemizde beklemede. 
Özden FİDANER: Rum tarafındaki bir siyasetçi ile çok yakından akraba olduğunuz yönde duyumlar alıyoruz. Eğer öyle bir durum var ise sizi de görüşmeci ekibine almalarını tavsiye edeceğiz Cumhurbaşkanına. 
Gürkan KARA: Malum seçim çalışmaları ve etkinlikler var. Bu yüzden bu aralar çok ama çok yoğunuz. Hafta sonu bir ara hatırlatırsanız sizi tavlada şöyle evire çevire bir yeneyim, olur mu? 

GÜNÜN SÖZÜ
 “Trump yönetiminin Kudüs’ü İsrail Devleti’nin başkenti olarak tanıması, hiç kuşkusuz yapıcılıktan ve sağduyudan yoksun, yanlış ve tehlikeli bir karardır. Bu türden bir adım ne bölge ne de dünya barışına hizmet edecektir. Uluslararası hukukun yanı sıra; Mescid-i Aksa, Kutsal Kabir Kilisesi ve Ağlama Duvarı’nın birlikte yer aldığı Kudüs’ün tarihi gerçekleri de böylesi bir kararın ne kadar yanlış olduğunu anlamak isteyenler için yeterlidir.” 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı
YORUM EKLE

banner471

banner473