banner564

Erkekler için saç bakım önerileri 

Saç bakımı sadece kadınlar için değil erkekler içinde vardır. Erkekler için saç bakımı sadece iyi bir saç tıraşı olmaktan değil aynı zamanda saçlara iyi bir bakım yapmaktan geçer. Yani, her ne kadar erkekler saç bakımına çok fazla önem vermeseler de güçlü ve sağlıklı görünen saçların sırrı, aslında bakımda gizlidir. Eğer erkek olarak iyi bir saç bakımı yapmak istiyorsanız sizlere önereceğim erkekler için saç bakım önerileri konusuna uymalı ve uygulamalısınız.


Erkek saç bakım kremi nasıl kullanılır?

Saçların için yapabileceğin en iyi şeylerden biri erkek saç bakım kremi kullanmak. Saçlarını her şampuanladıktan sonra, saçının uç ve boylarına, kaybettiği nemi kazanması ve beslenmesi için, saç bakım kremini uygulayıp, haftada iki kere de saç bakım maskesi uygulayabilirsin. Eğer saçların yağlı bir yapıdaysa, haftada iki kere saç bakım kremi, bir kere de bakım maskesi kullanman senin için yeterli olabilir.

Eğer saç kreminin saçlarını yağlandırdığını düşünüyorsan bunun nedeni saç kremini yanlış kullanmandan kaynaklanıyor olabilir. Saç bakım kremini, banyoda saçlarını şampuanlayıp iyice duruladıktan sonra, yalnızca saçlarının uçlarına ve boy kısımlarına uygulamalısın. Ardından iyice durulamalısın.

Kırıkları önlemek için düzenli kesim

Saçlarını uzatma aşamasındaysan, düzenli şekilde uçlarını kestirmen, şeklini koruyabilmen için çok önemli. İstediğin uzunluğa geldiğinde de kırık uçlardan korunmak için sık sık saç bakım yağı uygulayabilirsin. Uzun saçlı erkek saç bakımında saç bakım yağı kullanmak oldukça önemlidir.
Kırıkları önlemek için saçlarını ısıya karşı da korumalısın. Özellikle kalın telli saçlara sahip olan erkeklerin sık sık kullandığı bir yöntem olarak saç düzleştirme saçlara oldukça büyük hasarlar veriyor. Saçlarını düzeltmek için kullandığın fön makinesinin ısısı da aynı şekilde saçlarına zarar verebiliyor. Bu nedenle saçlarını kurutmadan, fön çekmeden, düzleştirmeden önce mutlaka ama mutlaka durulanmayan bir bakım ürünü kullanman gerekir. Bunun dışında saçlarının iyice kuruduğundan emin olmadan düzleştirici uygulamaman gerekir. 
Saçların kalın telliyse daha kolay şekil almasını sağlamak için şekillendirici kremlerden, bir diğer adıyla wax’lardan yardım alabilirsin. Eğer ince telli saçlara sahipsen de sprey dokulu şekillendiricilerden yardım alabilirsin. Hacim veren, sabitleyen şekillendirici spreyler tam sana göre. Saçların normal telliyse de dilediğin saç şekillendirici ürünü kullanabilirsin.


Banyo sonrası erkek saç bakımı şart

Her erkek gibi, sen de saçlarını toplamaya üşendiğin için genelde açık modeller kullanmak isteyebilirsin bu nedenle açıkken kötü bir görüntü oluşmaması için banyo sonrası erkek saç bakımını aksatmamaya özen göstermelisin.
Banyo sonrasında, saç tipin ne olursa olsun, saçlarını klasik havlu yerine kullanmadığın pamuklu bir tişört ile kurulayarak saçlarının elektriklenmesini durdurabilirsin. Aynı zamanda saçlarındaki elektriklenmeyi, kabarmayı önlemesi için durulanmayan saç bakım kremlerinden de yararlanabilirsin.

Ayrıca banyo sonrasında saç bakım yağını saçının uç ve boylarına uygulayabilir ya da saç bakım spreylerinden yararlanabilirsin. Böylece saçlarını banyodan sonra da beslemeye devam etmiş olursun. 

İnce telli erkek saç bakımı

İnce telli saçlı erkekler, bence saçlarını çok fazla uzatmamalılar çünkü kısa saçların hacim kazanması çok daha kolaydır. Duş alırken sıcak su kullanmak saçları kurutur, bu nedenle ince telli saçlara sahip erkekler, sıcak sudan kesinlikle kaçınmalıdır. Duştan sonra ise tarak kullanmak saçlarını kabartıp elektriklenmesine neden olacağı için, tarak kullanmamalısın.
İnce telli saçlara sahip erkekler saçlarını şekillendirirken de jöle yardımıyla dağınık şekillendirebilirler. Böylece ince telli saçları çok daha hacimli ve volümlü görünür.
Eğer saçların uzun ve ince telliyse erkek saç bakım kremleri kullanmak yerine durulanmayan saç bakım spreylerinden yararlanabilirsin. Banyodan sonra saçlarının uçlarına ve boylarına bakım spreyi uygulayıp saçlarını kolayca tarayabilir, pratik şekilde saçlarına nem desteği sağlayabilirsin.
Ayrıca saçlarını kestirirken sıcak makas ile saçlarını kestirmeyi deneyebilirsin. Berberin yardımıyla elde edebileceğin sıcak makas kesimiyle ince saç tellerinin çok daha kalın olmasını sağlayabilirsin.

Dalgalı erkek saç bakımı

Eğer saçların dalgalıysa çok şanslısın çünkü saçların doğal bir hacme ve dolgunluğa sahip. Dalgalı saçlarının doğal hacmini korumanı sağlayabilecek erkek saç bakım ürünlerini tercih etmeni öneririm. Mesela hacim veren bir şampuan, saç kremi yerine de saç bakım spreylerini kullanabilirsin. Saçlarını şekillendirirken de fön makinesinden yararlanacağın zamanlarda mutlaka durulanmayan bakım kremlerinden yardım alarak saçlarını ısının etkilerine karşı korumalısın.

Kıvırcık erkek saç bakımı

Kıvırcık saçların en büyük sorunu bir türlü şekil almaması ve taramanın çok zor olmasıdır. Asi kıvırcık saçlarını kontrol altına almak için mutlaka erkek saç bakım maskesinden ve her banyo sonrasında durulanmayan bakım kremlerinden yararlanmalısın. Saçlarının çok daha yumuşak olmasını sağlayan bu erkek saç bakım ürünleriyle saçlarını çok çabuk tarayabilecek, kolayca şekil almasını sağlayabileceksin.

Uzun erkek saç bakımı

Uzun saçlı erkekler için bakım önerilerimden biri saçlarını kırıklardan korumak için daima nemlendirici erkek saç bakım ürünlerini kullanman. Eğer saçların için besleyici, nemlendirici ürünler kullanmana rağmen hala kırılmaya devam ediyorsa sık sık saçlarının uç kısımlarını kestirmeni öneririz. Bu şekilde saçların kırıklardan kurtulur ve çok daha bakımlı görünür.

Erkek saç bakımında saç serumlarının önemi

Erkek saç bakım ürünleri tavsiyesi konusunda saç serumlarının yeri tartışılmaz. Özellikle uzun saçlara sahipsen ve saçların dökülmeye meyilliyse saç bakım serumları saç bakım rutininin vazgeçilmezlerinden olmalı. Kullandığın saç bakım serumunun türüne bağlı olarak, serumu haftada 4 veya 5 kez uygulamalısın. Ayrıca saç bakım serumunu uygularken saç derine dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulamayı deneyebilirsin. Böylece saç bakım serumundan en iyi ve en etkili sonucu alabilirsin.

Erkekler için en iyi erkek saç bakım ürünleri

Erkek saç bakımında kullanılabilecek en iyi ürünlerin başında tabii ki ilk olarak şampuan geliyor. Çoğu erkek, evde hangi şampuan varsa onu kullanmayı tercih ediyor. Ancak erkek saç bakımına önem veriyorsan saç sorununa uygun şampuanı kullanmalısın. Mesela saç dökülmesi sorununun, kepek sorununun, yağlı saç sorununun şampuanları birbirinden farklıdır. Bu fark formüllerinde gizlidir. Yani saç dökülmesi sorunu için yalnızca normal saçlara uygun şampuanı kullanarak saçlarını güçlendiremezsin.

Bu nedenle erkek saç bakımı konusundaki en iyi saç bakım ürünlerini merak ediyorsan ilk önce saçının ihtiyacını bilmeli ve bu soruna uygun ürünleri kullanmalısın. Bunu da güvendiğin berberinden ya da işinde uzman bir erkek kuaförü salonundan yardım alarak bulabilirsin.

Sıcak su kullanımına dikkat!

Erkek saç bakımında özellikle saçların uzunda sıcak su kullanımına çok dikkat etmen gerekiyor. Sıcak suyla saçlarını yıkadığında saç derin tahriş olabilir, saç tellerindeki nemi sıcak su yok edebildiği için saçların kuruyabilir, saç uçların kuruyabilir hatta saç derin zarar gördüğü için saçların dökülebilir.

Saçlarını sıcak suyun etkisinden korumak için banyo sırasında ılık su ile saçlarını yıkadığından emin olmalısın. Hatta saçlarını en son durularken dayanabildiğin kadar soğuk suyla saçlarını yıkayıp saç derindeki kan dolaşımının artmasını, saçlarının çok daha parlak olmasını sağlayabilirsin.

YORUM EKLE
YORUMLAR
yeşim
yeşim - 5 yıl Önce

Saç tellerim çok ince ve güçsüz sürekli de diken gibi havalarda geziyor bağladığımda bile çok çabuk da yıpranıyor her işlemden çok çabuk etkileniyor saçlarımın bu durumundan çok sıkıldım ve bir sürü şey denedim doktor bir arkadaşım doğal keratin kullanmamı önerdi birlikte bulduk internetten patentli keratin varmış doğal olduğuna emin olmak için aldık iyiki de almışız saçlarım daha sağlıklı dikenler olmuyor ve saçlarım daha güçlü her işlemde saçlarım mahvolucak diye korkup vazgeçmiyorum.

Deniz
Deniz - 5 yıl Önce

Saçlarım kalın telli ve bakımı şekil vermesi hatta en basit tarama yıkama işlemi bile çok zor oluyor. Kalın olduğu için de kuru ve kabarık oluyordu doğal keratin kullanmaya başladıktan sonra saçlarımla uğraşmak zevkli gelmeye başladı. Doğal keratin saçlarımın yumuşamasını sağladı yıpranmalar toparlandı kabarma falan da olmuyor artık.

banner471

banner474