banner564

Erkekler için yüz tipine uygun saç ve sakal modelleri

Erkekler için saç şekilleri ve saç tasarımları önemlidir. Zaten ellerinde bir saçları var. Biraz olsun bakımlı görünmek erkeklerin de hakkı deyip söze başlıyorum. Ne yazık ki birçok erkek yüz tipini tanımıyor ve yüzüne gidebilecek saç modeli hakkında en ufak bilgisi yok. İlk olarak saç şeklinizi belirlemek için yüzümüzü tanımalıyız. Ufak bir testle hemen yüz şeklinizi tamamlayabilirsiniz.

Artık yüz şeklimizi hemen hemen biliyoruz. Aslında erkeklerde genellikle bana bu model gider şöyle yapayım gibi bir çabaları yok. Her sene illa trend olan bir saç modelini kopyala yapıştır yöntemiyle kendilerine uygularlar. Sonuç mu? Ne yazık ki hüsran. Leonardo Dicaprio saçı bile yaptırsanız maalesef yüz tipine uymuyorsa yapacak bir şey yok. İlla yüz tipinize uygun saç şekli bulunuyor. Bu haftaki köşemde sizlere yüz tipinize uygun saç ve sakal modellerinden bahsedeceğim. 

Yüz tipleri

Kare yüz tipi
Yüzümüzün eni ve boy oranları birbiriyle eşittir. Kare yüz tipine sahip erkeklerin orantılı yüz görünümüne kavuşmak için saçlarını yanlardan kısa üstten ise uzun görünümlü kestirmek ideal yüz tipine kavuşmasını sağlar. Saçlarının önünden az az kâkül şeklinde saçlar bırakmaları da doğru seçim olur. Üstte uzun bırakılan saçları hafif arkaya doğru kıvırıp, favorileri de kısa tutmakta fayda var. Tabii ki sakal tercihini de uzun ya da kirli sakaldan yana seçmekte fayda var.

Yuvarlak yüz tipi
Yuvarlak yüz tipinde yüzümüzü saçlarımızla orantılamak önemli bir unsur. Saçlarınızı asla kısa kestirmeyin zaten yüzünüz geniş olduğundan daha da geniş olmasına neden olur. Saçlarımızı alnımıza doğru hafifçe atmamız yüzünüzü daha ince gösterecek. Favoriler kısa bırakılıp birde kirli sakalla ideal yüz tipine kavuşabilirsiniz.

Üçgen (kalp) yüz tipi
Üçgen yüz tipi çene kısmı daha dar, alın bölgesi de daha geniştir. Üçgeni anımsatan uzun surat denilen siluete benzeyen yapısı bulunur. Üçgen yüz tipi olan erkekler saçlarını önden hafif salaş, kabarık bırakabilir. Çene kısımları dar olduğundan da sakallarını biraz uzun tutmanın hiçbir sakıncası yoktur. Bu şekilde çene bölgesi daha geniş görünecek ve alın bölgesiyle orantılanacak. Bir diğer öneri ise yanları hacimli bırakarak sağlanabilir. Favoriler daima uzun fakat saçta bütünlük olmazsa daha faydalı olur. Mesela saçınızı üstten uzun bıraktıysanız alttan daha kısa kestirmeniz gerekir. Uzun yüz modeline uzun saç yakışmaz. Yüzünüzün daha küçük görünmesine neden olur.

Oval yüz tipi
 En orantılı yüz tipi tabirini yapmak hiç de yanlış olmaz. Zira bu yüz tipine sahip olan erkekler çok sanşlı. Neden mi? Çünkü oval yüz tipine sahipseniz yüzünüze yakışmayacak saç şekli yoktur. İstediğiniz şekil ve modeli deneyebilirsiniz. Klasik kesin erkek saç modelinin en fazla yakıştığı yüz tipidir. Uzun saç modelinin de en fazla yakıştığı saç modelidir.

Elmas yüz şekli
Elmas yüz tipinde yüzünüzü ideal oranlara kavuşturmak daha kolay. Çene kısmı ve alın bölgesinde abartılacak bir genişlik ya da uzunluk bulunmaz. Orantılaması gayet kolay bir yüz tipidir. Elmas yüz şekli istenilen oranlara sahip olması için saç şeklinde kâkül kullanımı ve favorileri uzun bırakmakta fayda var. Birde elmas yüz tipine gidecek saç modeli uzun saçlardır. Genellikle kıvırcık saçlı olup saçlarını toplamak isteyen erkekler için ideal.
YORUM EKLE
YORUMLAR
Taha Demir
Taha Demir - 4 yıl Önce

feminist bir makale yazarı :D hoş değildi.

atakan
atakan - 3 yıl Önce

uzun (dikdörtgen) yüz tipi nerede ?

banner471

banner474