banner564

Erkeklerde Lazer Epilasyon

 Erkeklerde epilasyon nasıl yapılır?
Erkeklerde epilasyon yapılma yöntemi ile kadınlarda epilasyon yapılma yöntemi arasında aslına bakarsanız bir fark yoktur. Yalnız erkeklerde epilasyon yaptırmanın avantajları daha çoktur. Çünkü erkeklerin kıl yapısı daha kalın ve daha koyu renkte olduğu için ve cilt yapılarında hassasiyet hissi daha az olduğu için erkeklerde epilasyon işlemleri daha hızlı sonuçlar verirken aynı zamanda da daha az seans gerektirmektedir.
Erkeklerde epilasyon işlemi uygulanırken bölgeden bölgeye değişen bir yöntem yoktur ama bölgelerin farklılaşması epilasyon cihazının ucuna takılan başlığı farklılaştırmaktadır. Bu epilasyon açısından çok olumlu bir durumdur. Çünkü düşünecek olursak küçük ve dar alanlar için kullanılan bir başlığı sırt ya da göğüs gibi geniş alanlarda kullanırsak seans sürelerimiz bir hayli zaman alacaktır. Aynı şekilde geniş başlık ile dar ve küçük alanlara epilasyon işlemi yapılırsa da istenilen dar bölgelere ulaşılma daha zor bir durum haline gelecektir. O yüzden erkeklerde lazer epilasyon yapılırken farklılık gösteren tek şey epilasyon yapılan bölgeye göre kullanılan epilasyon başlığı değişikliğidir.
Erkeklerin hem cilt yapılarından kaynaklanan avantajdan dolayı hem de kıl köklerinin daha kalın ve siyah olmasından kaynaklı yaşadıkları avantajların yanı sıra acı hissetme olasılıkları da çok düşük bir ihtimaldir. Hatta buz lazer epilasyon teknolojisi sayesinde bu ihtimal tamamen ortadan kaldırılmıştır da diyebiliriz. Erkeklerin lazer epilasyon yaptırdıkları bölgelerin epilasyon işlemleri alanın büyüklüğüne ve kıl yapısına göre zaman farkı göstermektedir. Epilasyona en uygun kıl yapısına sahip olan erkekler bu anlamda da avantaj yaşamaktadırlar. Bir kıl ne kadar ince ve açık renkli olursa seans sayısı ve seans süresi de o kadar fazla olacaktır. Aynı şekilde bir kıl ne kadar kalın ve koyu renkli olursa olsun seans süresi ve seans sayısı o kadar az olacaktır. Genel anlamda erkeklerin kıl yapıları ve rengi düşünüldüğünde bu avantajı yaşayabilecek en şanslı kişilerin erkekler olduğunu anlayabiliriz. Tabi istisnai durumlar da vardır. Örneğin sarışın bir erkeğin olduğunu düşünürsek epilasyon işlemi sanıldığı kadar kolay olmayacaktır ki bu hem seansların sayısında hem de süresinde uzamalara neden olacaktır.
Erkekler hangi nedenlerle epilasyon yaptırıyorlar?
Erkek bakımı, son zamanlarda cilt bakım uygulamalarından lazer epilasyona kadar birçok alanda popüler hale geldi. Erkekler de kadınlar kadar dış görünümleri hakkında giderek daha fazla endişe duyuyorlar. Bu nedenle lazer epilasyon yaptıran erkeklerin sayısı her geçen gün artmakta.
Erkekler genellikle ense, sırt, omuz, göğüs bölgelerindeki aşırı kıllanmadan rahatsız oldukları için lazer epilasyon yaptırıyorlar.
Sakal bölgesinin düzeltilmesi, şekillendirilmesi, kaş arasındaki fazla kıllar, kulak etrafının temizlenmesi gibi bakım amaçlı lazer epilasyon tercih eden erkeklerin oranı her geçen gün artmaktadır.
Lazer epilasyon kıl batması ve kıl dönmesine yatkın ciltlerde bu sorunlarla karşılaşma riskini azaltır. Bu nedenle daha önce kıl dönmesi sorunu yaşamış erkekler tekrarlayabilecek kıl dönmelerini önlemek amacıyla lazer epilasyon yaptırıyorlar.
Sporcular özellikle yüzme, bisiklet, atletizm gibi sporlarla uğraşan erkekler de lazer epilasyona baş vuruyorlar.
Spor salonlarında kas yapan bazı kişiler de kıldan arınmış bir şekilde kaslarını göstermeyi tercih ediyorlar.
Dövme aşığı erkekler, tüysüz bir ciltte dövmelerindeki ayrıntıların daha iyi görüneceğinden dövme yaptırmadan önce lazer epilasyon yaptırıyorlar.
Lazer epilasyon yaptıran erkeklerin bazıları örneğin; göğüs bölgesindeki kılların tamamen bitmesini değil sadece incelmesini tercih edebiliyor. Böyle bir durumda kılın yapısına göre 2-3 seans lazer epilasyon yaptırmak yeterli olabiliyor.
Erkeklerde lazer epilasyonun avantajları
Bir erkeğin günlük bakım rutinin başında temiz ve traşlı bir yüze sahip olmak gelir. Tıraş cildi tahriş edebilen ve jilet kesikleri gibi istenmeyen etkileri olabilen bir uygulamadır. Özellikle sabahları tıraşa zaman ayırmak erkeklerin en büyük kabusudur. Lazer epilasyon erkeklerde sakal üstü gibi bölgelerde her gün tıraş olma zorunluluğunu ortadan kaldırır. Ortalama 6-8 hafta ara ile yaptırılacak lazer epilasyon zamandan tasarruf etmek için de büyük avantajdır.
En hassas ciltler bile tıraştan daha hızlı olan lazer epilasyonu kolayca tolere edebilirler. Ciltte lazer epilasyondan hemen sonra hafif bir kızarıklık olabilir, ancak bu yüzey kızarıklığı olduğu için çok hızlı bir şekilde geçer. Tıraştan sonra oluşan kızarıklık ise daha çok tahrişe bağlı kızarıklık olduğundan düzelmesi uzun zaman alabilir. Lazer epilasyon sonrası cilt pürüzsüz bir hal alır ve daha sağlıklı bir cilt görünümü ortaya çıkar.
Erkekler kadınlara kıyasla kılları daha yoğun ve kalın olduğundan lazer epilasyonda daha fazla ağrı hissederler. Birçok erkek lazer epilasyon yaptırmak istemesine rağmen ağrı korkusuyla mesafeli davranmaktadır. Özellikle derin yerleşimli sırt bölgesinin çok ağrılı olması lazer epilasyon yaptırmak isteyen erkekler için büyük sorun teşkil etmektedir.
Lazer epilasyonda erkek kadın ayrı mı var mıdır?
Daha eski yöntemlerde lazer epilasyon erkekler için çok daha başarısız ve ağrılı bir süreci meydan getirebiliyordu. Bu sebeple erkekler bu konuda çekimser kalıyor ve yaptırmaktan vazgeçiyordu. Oysa artık Buz Lazer sayesinde erkeklerde de lazer epilasyon başarılı ve etkili sonuçları ile yüz güldürüyor. Buz Lazer sayesinde erkeklerde lazer epilasyonun etkileri başarılı sonuçlara ulaşılarak istenmeyen tüylerden tamamen kurtulma ya da isteğe bağlı azaltma meydana getirilebilmektedir.

Erkekler lazer epilasyonda hangi bölgeleri tercih ediyor?
Erkekler için de lazer epilasyon tüm vücut uygulaması ile yapılabiliyor ama daha çok erkekler sakal üstü yanak kısımları, ense bölgeleri ve sırt bölgeleri için talepleri çoğaltıyorlar. Üstelik oldukça acısız bir şekilde ve ortalama 4 ile 6 seans sonunda istenilen sonuçlar alınmış olunuyor.
Her erkekte aynı başarı elde edilir mi?
Lazer epilasyonda kıl köklerinin kalınlığı ve koyuluğu çok önemlidir. Bu anlamda erkeğin sarışın ya da esmer oluşu da seansları biraz uzatabilir ya da kısaltabilir. Sarışın erkeklerin kıl yapısı da ince ve sarı olduğu için lazer epilasyon bu anlamda daha zor gibi dursa da yine de başarılı sonuçların alınacağı söylenebilir. Erkekler için de ilk olarak kılların yapısı incelenecek ve buna orantılı olarak bir tedavi süreci belirleniyor olacaktır.
Kimlere lazer epilasyon yapılmaz?
Erkekler için bazı durumlarda maalesef lazer epilasyon uygulaması yapılamıyor. Bunların arasında sara hastası olmanız ve beyaz kıllara sahip olunması durumunda maalesef lazer epilasyon uygulaması yapılamıyor. Şu anda ki teknoloji ile beyaz kılları görebilen hiçbir lazer cihazı bulunmuyor. Bunun yanı sıra cilt hastalığı olan ya da ciddi hastalıkları olanlar için lazer epilasyon önerilmeyebilir. Engel olunacak bir sağlık sorunu olmadıktan sonra dilenilen her bölge için lazer epilasyon yapılabilir.

Erkeklerde seans sayısı nasıl belirleniyor ?
Erkeklerde lazer epilasyonun etkilerini arttırmak için ilk olarak detaylı bir analiz yapmak gerekir. Kıl köklerini ve renklerini analiz ettikten sona hangi bölge için tedavi olmak istedikleri de önem arz etmektedir yapılacak bölgeye ve orada ki kıl yapısına uygun olarak bir tedavi planı çıkartılabilir. Erkekler için genellikle 4 ile 6 seans sayısı yeterli gelmektedir ama gerek görüldüğü noktalarda seans sayıları 9 seansa kadar çıkabilir. Her bölge için seans sayısı farklı olabilir.

Buz lazer sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

Öncelikle her zaman için yaz ayına daha temiz bir cilt ile başlamak istiyorsanız tedavinizin kışın başlamasına özen gösterebilirsiniz. Bu sayede yaz ayına girmeye başladığınızda etkili sonuçları almaya başlamış olursunuz. Bunun yanı sıra buz lazer seansı sonrasında hemen direk güneşten kaçınmayı ihmal etmemelisiniz. Uygulama sonrası birkaç saat banyo yapmaktan da kaçınmalısınız. Özellikle yapılacak bölgenin genişliği acıyı ve ağrıyı daha da azaltacak ve daha konforlu bir süreç sunacaktır. Sizler de artık istenmeyen tüylerden bir an önce kurtulmak derdine girdiyseniz o halde zaman kaybetmeden hemen Buz Lazer tercih etmeli ve tedaviye başlamalısınız.


Erkeklerde bacak bölgesi lazer epilasyon
Son zamanlarda kendine bakan erkekler lazer teknolojisinden faydalanmaktadırlar. Lazer epilasyonda en etkili yöntemlerin başında Buz Lazer Epilasyon gelmektedir. Bu yöntem ile erkekler istenilen bölgeye lazer epilasyon uygulayarak istenmeyen tüylerden kurtulmaktadır.
En çok tercih edilen epilasyon bölgelerinin başında bacak bölgesi gelmektedir. Özellikle yaz aylarında sıcaklığı etkilediği bilinen bacak kılları erkeklerde çok fazla yoğun olduğundan bu tüylerden kurtularak kesin çözüme ulaşmak artık çok kolay! Buz lazer tüm bacak bölgesine uygulanabilmektedir, seans süreleri ve seans sayıları kişiye göre değişiklik göstermektedir. Seans sayıları kişinin cilt ve kıl yapısına bağlı değişkenlik göstermektedir. Bu sebeple yaz aylarına girmeden epilasyona başlanması tavsiye edilmektedir.
Lazer epilasyon uygulama öncesinde bölgeye jilet uygulanarak kılların temizlenmesi sağlanmalıdır, sonrasında lazer epilasyon uygulaması yapılarak seanslara başlanmaktadır. Uygulama sonrasında ise hemen güneş ile temastan kaçınılmalı ve birkaç saat duş alınmamalıdır. Buz lazer acısız epilasyon yöntemi olduğundan bölge ne kadar geniş olursa olsun acı ve ağrı hissetmeden istenmeyen tüylerden kurtulabilirsiniz.


 

YORUM EKLE

banner608

banner473