banner564

Erkeklere özel bakım önerileri

 Günümüzde sadece kadınlar değil erkeklerde günlük yaşantılarında sağlıklı ve etkileyici bir görüntü için bakımına özen gösteriyor. Her gün tıraş olmak ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olur. Bu yüzden tıraştan önce cildi ılık suyla yıkamak, kılların yumuşamasını sağlar. Özellikle de kuru, yağlı ve akneye meyilli ciltlerde ciddi sorunlar ortaya çıkarabilir.  Kadınların cilt bakımında çok fazla seçenek varken, erkekler kendi bakımlarını sadece birkaç adımda daha sade bir şekilde yapabiliyor. 
   Kozmetik ve bakım ürünlerinin daha çok kadınlar için üretildiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Özellikle son yıllarda çalışan erkekler kendine daha fazla özen göstermesi ile erkeklere özel cilt bakım ürünleri de çeşitlilik gösteriyor. Piyasada birçok markada her cilt tipine uygun erkek bakım ürünleri bulunuyor. Cildiniz yağlı veya kuru olsun günlük bakımda ilk yapmanız gereken cildinizi temizlemektir. Fakat erkeklerin çoğu ciltlerini sabunla temizliyor. Sabun bir temizlik aracıdır ancak cildin koruyucu tabakasının zarar görmesine ve kurumasına sebep olur. Bu yüzden cilt yapısına göre günde iki kez yağlı cilde sahip olan erkekler su bazlı jellerle, kuru cilde sahip olan erkekler ise krem bazlı ürüler kullanarak ciltlerini temizlemeleri gerekir. Jel yapısındaki ürünler günde iki defadan fazla kullanılmaması gerekir. Çünkü fazla kullanım cildin aşırı kurumasına veya daha fazla yağlanmasına sebep olabilir. Bu yüzden sabah ve akşam yavaş hareketlerle yüzü yıpratmadan yıkamak önemlidir.
Erkeklerin cilt yapısı kadınlardan farklıdır
   Erkeklerin cildi kadınların ciltlerinde daha kalındır. Testesteron hormonu, cildin daha yağlı, daha kalın ve gözeneklerin daha geniş olmasına sebep olur. Yağ salgısının fazla olması aknenin erkeklerde daha şiddetli ve uzun sürmesine neden olur. Atletik performası arttırmak veya kas geliştirmek için kullanılan ilaçlar da şiddetli aknelerin ortaya çıkmasına yol açar.
Erkekler daha geç yaşlanıyor
   Erkeklerde kollajen salgısı daha fazladır. Kollajenin fazla olması ve derinin kalın olması erkeklerde cilt yaşlanmasının daha geç başlamasını sağlar. Cildin en üst tabakasının incelmesi ve çizgilerde belirginleşme 40-50 yaşlarında ortaya çıkar. Fakat dışarıda geçirilen zamanın fazla olması ve güneş kremi kullanılmaması gibi dışsal faktörler erkeklerde yaşlanmanın daha belirgin olmasına sebep olur. Bu nedenle erkeklerde derin kırışıklıklar daha belirgindir. 
Jiletinizi 3-5 defadan fazla kullanmayın
   Erkekler ciltlerine tıraş sonrası bakmaları çok önemlidir. Günlük yapılan sakal tıraşı sakalların ve ölü deri tabakasının atılmasını sağlar. Aslında tıraş bir çeşit peeling görevi görür. Fakat her gün tıraş olmak ciltte pul pul dökülme ve tahrişe neden olur. Bu yüzden tıraş olurken kremsi yapıdaki tıraş kremlerini tercih ediniz. Çok köpüren sabun bazlı tıraş ürünleri cildi daha fazla kurutur ve cilde gerekli nemi sağlamazlar. Kremi cilde sürüp birkaç dakika bekletip tıraş olmanız önerilmektedir. Eğer böyle yapılırsa jilet ciltte daha iyi hareket ettirilebilir. Kullanılan jiletler özelliği ne olursa olsun  düzenli olarak değiştirilmesi ve 3-5 defadan fazla kullanılmaması gerekir. Tıraş sonrası rahatlama amaçlı, yanma hissini ortadan kaldırmak ve ferahlamak için kullanılan kolonyalar cildi daha fazla tahriş etmektedir. Bu nedenle tıraş sonrasında cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanmak cildinizini rahatlatır ve nemlendirir. Özellikle mentol ve alkol içeren ürünleri kullanmamak gerekir. Parfüm içeren kolonyalar gibi bu ürünler de ciltte kuruluklara, egzama ve kaşıntılara sebep olabilir. Kuru cilt yapısına sahip olan kişiler alerjik reaksiyonlara daha yatkın oldukları için kokusuz, parfümsüz, gliserin, vazelin ve shea yağı içeren kremler kullanabilir. Erkeklerde testesteron hormonu yaşın ilerlemesiyle birlikte azalır ve cilt daha da kurumaya başlar. Bu yüzden cildi iyi nemlendiren ürünler kullanmak önemlidir. 
Erkeklere de epilasyon yapılır
  Tüylerden kurtulmak için uygulanan lazer epilasyon yöntemi sadece kadınlara değil erkeklerede yapılır. Erkeklerin son yıllarda uzmanlara başvurdukları konuladan biri de vücut kıllarından uzaklaşma yöntemidir. Göğüs, sırt ve boyun kılları erkeklerde kozmetik olarak sorun yaratmaktadır. Lazer epilasyon bu bölgelerdeki kılların yok olmasına etkili olmaktadır. Lazer epilasyon sadece kozmetik bir tedavi yöntemi değildir. Ayrıca tıraştan sonra boyun bölgesinde oluşan kıl batıklarını da tedavi eder.
Erkeklerde saç dökülmesi
   Genetik olarak yatkınlığı olan kişilerde testesteron hormonu saç dökülmesine neden olur. Genetik faktörlerin yanısıra kullanılan ilaçlar, stres ve yetersiz beslenme saçların dökülmesinde arttırıcı rolü vardır. Saça uygulanan kimyasal maddelerde dökülmeyi arttırır. Saç dökülmeleri medikal ve cerrahi yöntemlerle tedavi edilebilir.
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mürüde Üstün
Mürüde Üstün - 8 yıl Önce

Harika bir anlatım tebrik ederim birtanem

banner608

banner473