banner564

Erkeklerin cilt bakımı nasıl olmalı?

Kozmetik sektörü sadece kadınlar için çalışmıyor. Erkekler için de üretilmiş olan ürünler vardır. Erkeklerin derisi kadınlara göre daha yağlı ve daha kalın olsa da erkeklerde de çeşitli cilt problemleri oluşabiliyor ve bakım yaparak bu problemler ile başa çıkmaları mümkündür.

Erkekler cilt bakımı ve temizlik ürünü seçerken bazı önemli noktalara dikkat etmelidir. Öncelikle kullanılacak erkek cilt bakım ürününü kişinin cilt tipine uygun olması gerekir. 

Eğer kişi yağlı ve karma cilde sahipse cildindeki yağlanmayı arttırmayacak ve dengeleyecek bakım ürünlerini seçmelidir. Yağlı cilde sahip erkekler içeriğinde salisilik asit bulunan bakım ürünlerini tercih edebilir.Yağlı cilt yapısına sahip erkekler cilt bakımında nemlendirici olarak yoğun olmayan ve serum ve hyaluronik asit içeren ürünleri tercih etmelidir.

Kuru cilt yapısına sahip erkekler ise ciltlerini temizlemek için yumuşak temizleyici ürünler kullanmalı bakım için de yoğun nemlendirici içerikli ürünleri tercih etmelidir. Bu ürünlerin seramidler ve esansiel lipidler içermesi önemlidir. 

Erkekler için cilt bakım sıralaması nelerdir?

1.    Temizleme

Cildinize uygun temizleyiciyi edininiz. Bu yağlı, kuru, normal, karma, hassas, sivilceli, veya olgun cilt sorununuza uygun bir ürün olmalıdır. Cildi temizlemek en önemli cilt bakım adımıdır.
 
2.    Yatıştırma

Özellikle akneli, yağlı, gözenekli, sivilceli bir cildiniz varsa size uygun tonik ürününü tercih ederseniz gözenekleriniz sıkılaşacak, sivilce oluşumu duracak ve yağlanma şikayetiniz en aza inecektir. Ayrıca temizleme sonrası hassaslaşan cildinizi yatıştıracaktır.

 3. Düzeltme

Kırışık giderici, elastikiyet artırıcı, lekelenme karşıtı, sivilce giderici, hassasiyet giderici, yatıştırıcı, canlandırıcı, yağlanmayı önleme amaçlı üretilen farklı serumlar vardır. Serumların asıl özelliği amaca doğrudan hizmet etmesidir. Serum sorununuza doğrudan işler ve tek amacı bu sorununuza cevap vermektir. Bu nedenle sorun gidermede oldukça verimli olarak kullanılmaktadır. 

4. Nemlendirme-Koruma 
 
Bazı nemlendiriciler güneş koruyucu ürünler ile bir arada kullanılmaktadır. Bu nemlendiriciler ile  hem yüzünüzün en temel ihtiyacı olan nemi verebilir hemde cildinizi yaşlanmanın en temel nedeni olan zararlı güneş ışınları ve serbest radikallerden koruyabilirsiniz. Nemlendirici kremi yağlı, kuru, normal, karma, hassas, sivilceli veya olgun cildinize göre tercih etmelisinizi

5. Gözler için bakım

Erkekler de kadınlar gibi göz altında torba, morluk ve kaz ayağı problemleri yaşarlar. Sabah kalktığınızda gözlerinize yaklaşık 3-4 dakika kadar buz koyarak morluklarınızdan kurtulabilirsiniz. Göz çevresinde oluşan kaz ayağı dediğimiz kırışıklıklara karşı koymak için göz çevresi için üretilen ürünlerden edininiz. Günde bir kere uygulamanız yeterli olacak ve sizi kaz ayaklarından koruyacaktır. 

Diğer gerekli bakım ürünleri

Peeling

Cilt bakım ürünleri arasında erkeklerin uygulayabilecekleri peelingler mevcuttur. Örneğin yağlı cilde sahip olan erkekler için uygun olanı granüllü peeling kullanmaktır. Buradaki amaç ölü tabakanın ciltten atılarak gözeneklerin sıkıştırılmasıdır.

Kuru cildi olan erkekler hassas cilt yapısına sahipse ve pul pul dökülmeler meydana geliyorsa peeling uygulaması önerilmez. Bu durumda biyolohik peeling olan kremler kullanılabilir.

Erkeklerin cilt bakımı uygularken dikkat etmeleri gereken nokta, kozmetik değil dermokozmetik ürünleri tercih etmeleridir. Güzellik merkezleri ya da herhangi bir eczaneden bulunabilen dermokozmetik ürünler cildiniz için doğru ürünler olacak ve sizin için faydalı olacaktır.

Maske

Erkekler cilt bakım ürünü olarak cilt tiplerine uygun maske kullanabilirler. Maske genel olarak boyun ve yüz bölgelerine uygulanır. Cildin dışarıdan alması gereken besin öğelerini kazanmasına yardımcı olur ve cilt problemleriyle savaşılması açısından önemlidir. Farklı cilt tiplerine uygun pek çok cilt maskesi çeşidi mevcuttur. Kuru cilde sahip olan erkekler için nemlendirici maskeler, yağlı cilde sahip olan erkekler için yağ dengeleyici maskeler ve döküntülü cilde sahip olan erkekler için ölü derilerden arındırıcı maskeler kullanılabilir. 

YORUM EKLE

banner608

banner474