banner564

Etikten bahsedene bak!

 Geçtiğimiz Pazartesi günü HP Milletvekili Hasan Topal'ın önerisi ile bir kez daha fitili ateşlenen Meclis Başkanlığı tartışması CTP’nin bir kez daha maskesinin düşmesine neden oldu. 
Dün bu köşede dileyen herkes ile de iddiaya girmeye hazır olduğumu beyan etmiştim, çok şükür hiçbir kimse benle iddiaya girmeye cesaret edemedi, etmedi. Çünkü her kes çok iyi biliyor ki CTP meclis başkanlığı koltuğunu asla ve asla TDP’ye teslim etmeyecek.
Devlet kanalına konuşan Meclis Başkanı da zaten bunu kibar bir dille dile getirmişti. Dün yine bir CTP milletvekili yine devlet kanalından benzer şeyleri tekrarladı.
Bahse konu CTP’li vekil “Etik bulmuyorum. 3 Milletvekilliği bulunan bir parti için böylesi bir davranış etik değil. Sonra sistem yalama olur. Ayrıca Sayın Topal'ın da kendi hesabı var herhalde. Angolemli'den sonra 2. dönem kendisini aday görüyor sanırım” diye konuştu.
Devlet kanalından sistemin “yalama” olacağını söyleyen bu CTP’li vekil, aslında sistemi bizzat kendilerinin nasıl “yalama” ettiklerinden ise hiç bahsetmedi.
Bir diğer önemli konu ise etik meselesi. Bu hükümetin ortaklarından bir tanesi meclis tutanaklarına da geçen bir konuşmasında “Etik dışı olabilir ama gayrı yasal değil” demişti. 
Yani bunlar için Etik metik diye bir durum yoktur. Hükümet pazarlığı sırasında 8 ay önce etik olmayan bir şekilde TDP kandırılmış, hile yolu ile meclis başkanlığı ele geçirilmiştir. 

Cocu ve Denktaş
Fenerbahçe teknik direktörü Cocu, Spartak maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. İstifa ile ilgili sorulara Hollandalı teknik adam "Böyle bir şey yok" dedi. Neden ısrarla Cocu’ya istifa edip etmeyeceği soruluyor ki?
Benzer bir durum bizde de var. Sürekli Serdar Denktaş’a “hükümet ne zaman bozulacak” diye soru soruluyor. Denktaş’ta her seferinde "Böyle bir şey yok" diyor.
Birisi Fenerbahçe’nin teknik detektörü diğeri Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı. Şu günlerde nereye gitseler nerede önlerine mikrofon konsa konu ya istifaya geliyor ya yeni hükümet modeline.
İkisi de böyle bir şey yok diyor ama taraftarda, seçmende hayırlısı ile biran önce her ikisinin de görevi bırakmasını istiyor. Ama şimdilik böyle bir şey yok… 

MESAJLAR

Serdar DENKTAŞ: Eski bir dostumuzdan ekonomik duruma ilişkin önemli bilgiler aldık. Şubat 2019’a kadar her hangi bir sıkıntı gözükmüyor. 13. Maaşlar da dahil. Yalnız Şubat sonrası durum pek vahim. 

Tufan ERHÜRMAN: Ortağını kazıklayan bir genel başkan ve siyasetçi olarak tarihe girmeye adaysınız. Bakalım bu işi nasıl halledeceksiniz. Valla bizde merak ediyoruz. 

Hüseyin ANGOLEMLİ: İki günde iki CTP’li vekilden açıklama. Gördüğünüz gibi bu konuda bir umut yok. Zira CTP bu konuda manevraya başladı, yok etik değil, yok anayasa değişikliği gerekir gibi. 

Cemal ÖZYİĞİT: Hem atamalar konusu hem de meclis başkanlığı konusu çok yakında başınızı epey ağartacak gibi. Zira parti içinde çok yakında bazı seslerin yükseleceği konuşulmaya başlandı bile. 

Zeki ÇELER: Bir sendika ile çok yakında performansa dayalı ödül sistemi için görüşmelere başlamışınız ve ülkemizde ilk kez böyle bir sistemi denemek için çalışmalara başlamışsınız. Hadi hayırlısı. 

Zeki ZİYA: Hava sporları federasyonunda toplu iş sözleşmesi için masaya gitmediğiniz yönde haberler geliyor. Hayırdır, bir sıkıntı mı var? Geçmişte daha önce ilgili sözleşmeyi imzalamıştınız. 

Ahmet HAVUTÇU: Emekli olduktan sonra yarım kalan inşaatı tamamlamak için artık günlerinizi inşaatta geçiriyormuşsunuz. Kış gelmeden biran önce bitirin şu inşaatı. Zira bu kış bol bol ava gideceğiz sizinle. 

Sunat ATUN: Ankara’ya gerçekleştirdiğiniz ikinci ziyareti kamuoyu ile paylaştığınıza göre aradığınız desteği buldunuz. Bu arada bakalım bu desteğin kurultaya etkisi ne kadar olacak? 

Ahmet ERBAŞ: Akdeniz Karpaz Üniversitesi’ne yeni bir kampüs alanı yapmak için arazi arayışınızı tamamlamış ve Balıkesir civarında büyük bir araziyi kampüs alanı olarak belirlemişsiniz. Çok yakında temelleri atacakmışsınız. 

Ertan BİRİNCİ: Sizin de üniversite inşaatı artık son aşamaya gelmiş. Çok yakında açılış için hazırlıklara başlayacakmışsınız. Meserya’ya sayenizde hareketlilik gelecek. 

Hasan TAÇOY: Ve kurultay için nihai kararını vermişsiniz. Çok yakında kurultayda kimi destekleyeceğinizi kamuoyuna açıklayacakmışsınız. Büyük bir sürprize hazırlıklı olmakta fayda var değil mi? 

Tolga ATAKAN: Çok geçmiş olsun, ufak bir rahatsızlık geçiyormuşsunuz. Bir yandan sağlık sorunları diğer yandan yolları tamamlamayan müteahhitlerin sorunları, Allah kolaylıklar versin. 

Metin ÖZEREM: Siz emekli olunca oğlan sizin yerinize siyasete girmek için ilk adımı atmış ve UBP’den gençlik kotasından Parti meclisine aday olmuş. Bol şans diliyoruz. 

Kudret ÖZERSAY: CTP’li malum vekil sizi görüşmeleri soğutmakla suçluyor. Bakalım ne kadar daha dayanabileceksiniz. Taş olsa yerinizde şimdiye çat diye çatlardı. 

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: Bazı sendikalar sizi boykot etmeye hazırlanıyormuş haberiniz olsun, gerçi ben arkadaşlar sizin için bir şey fark etmeyecek dedim ama onlar gene de boykotta kararlılar. 

POLEMİX
 “Bugün kamunun hantal ve verimsiz olduğu konusunda şikâyetler varsa, vatandaşlar eşitsizlik ve adaletsizlikten yakınıyorsa bunun en büyük sorumluları 1974’ten sonra oluşan ganimet düzeni ile haksız mal dağıtımları, mevki dağıtımları yapan, daha sonra da kendi konumlarını güçlendirmek adına her seçim döneminde haksız yere vatandaşlık dağıtan, seçime bir gün kala kapıların altından istihdam yazıları dağıtan, kendi yandaşlarına mevki vermek için üçlü kararname sistemini getiren, terfileri nakilleri dahi liyakate göre değil parti rozetine göre yapanlardır.”
KTAMS 

YORUM EKLE

banner608

banner474