banner564

Ev ödevini yapanlar ile yapmayanlar

En nihayet toplu antrenman izinleri çıktı. Gruplar halinde mesafeli de olsa takımlarımız artık sahada boy gösteriyorlar. Şükür kavuşturana.
  Ülkemiz, tarihi bir başarı öyküsüne imza koyarak Coronavirüs’ten kurtulan ilk ülke olmanın mutluluğunu yaşarken, kolaycılığa kaçmayıp futbola dönme kararıyla hem futboldaki adaleti korumuş hem de halkımızın Covid-19 nedeniyle yaşadığı travmadan kurtulmanın en iyi yöntemlerinden birisi olan ‘Terapi’ sürecini futbolla başlatmış oldu. 
  Evet, futbol, terapi görevi görebilir çünkü modunuzu yükseltir, moralinizi üst düzeyde tutarak beyninizin rahatlanmasına dinlenmesine aracı olur.
  Tüm takımlarımız bugün sahaya çıkıp futbola dönüş yaptıklarına göre, umarım beyin arkalarında sakladıkları kümeden düşmeme, nasıl olsa bir yere varamam “boşuna yorulmayım” düşüncelerinden vazgeçerek kendilerini maçlara hazırlarlar. Havaların sıcaklığından da söz edip durmasınlar lütfen! Bu havalar sadece küme düşme tehlikesinde olan takımlar için mi geçerli sadece? Şartların tümü, tüm takımlarımız için de geçerli değil mi, sevgili kardeşlerim? Yetkililerimiz, daha önce oynatma şansına sahiptiler de oynatmadılar mı yani! Allah kahretsin bu Corona-19’u… 
  Dahası artık gece maçı oynayabilecek düzeye de geldik artık. Üç buçuk yerine beş buçukta maç oynama şansına da sahibiz. Futbol Federasyonumuz daha ince detaylara da girerek sadece hafta sonları değil, haftanın beş gecesinde müsabaka düzenleyerek takımlarımızı rahatlatmanın yanında futbolsever halkımızın yaz gecelerini keyfe de döndürebilir.
  Dış dünyadaki Coronavirüs haberleri ile KKTC’deki olayları bir birine karıştıran, yetkililerimizin resmi rakamlarını yok sayarak, hayali varsayımlar üreten çokbilmişler; umarım artık susarlar ve ülkemizin normal yaşama dönmesindeki çabalara engel olma yanlışından sıyrılırlar.
  Bugün geldiğimiz nokta ise, ev ödevini yapanlarla yapmayanların karşılaşacakları gerçekler olacaktır. Toplu antrenman kıvamına hazır gelen futbolcular ile enerjilerini başka platformlarda harcayanların farkı ortaya çıkacaktır bu sürede…
  Evet, beyler fazla söze gerek yok. 20 Haziran’da liglerimiz kaldığı yerden yeniden başlıyor. Hazır hale gelebilmek için önümüzde beş haftalık bir zaman dilimi var. Lütfen kaytarma yapmadan müsabakalara hazır olalım ve futboldaki adaletin sağlanmasına yardımcı olalım. Düşenler de, şampiyon olacaklar da bilek gücü ve haklarıyla unvanlarına kavuşsunlar. 

YORUM EKLE

banner471

banner473